Belépés
Krémlevesek 2
Krémlevesek 2
Sokféle zöldségből lehet, pl. sárgarépa, tök, sütőtök ( a 2. kedvenc), zeller, kukorica, karfiol. brokkoli, cukkíni (ez az 1. kedvencem), karalábé, zöldborsó, zöldbab stb. persze vegyesen is lehet, fantázia függő. leírom a tegnap készített sütőtök krémlevesem készítését:
1 kis fej vörihagyma felaprítva, 2-3 ek olivaolajon dinsztelve, 1, 5-2 kg tisztított,...
2010-10-11 18:57:37
Medvehagyma leves recept
... Amikor kész (nagyon rövid idő,...
2010-10-11 18:13:26
levesekkel a pluszkilók ellen
Harcolj finom fogyasztó levesekkel a pluszkilók ellen!

A leves igazi jolly joker: finom, és fogyasztása után sokáig nem tör rád a farkaséhség, így az édességeket is könnyebben távol tarthatod magadtól. Próbáld ki ínycsiklandozó receptjeinket, és ints búcsút a kilóknak!

Fűszeres, currys répaleves (85 kalória)

Hozzávalók:
1 kg répa, amit vágj ...
2010-10-10 11:06:33
Ezt a cikket mindenkinek küld
... használjunk műanyag
helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez.
Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül.
Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell
tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz,
csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha
üveget használunk.
Elmondt...
2010-10-09 20:52:56
Fügekaktusz
... fügekaktusz a Földközi-tenger partvidékének egyik legjellegzetesebb alkotóeleme lett.

A fügekaktusznak a felhasználása igen változatos, a mexikói őslakosok jobb híján lekvárokat, leveseket, savanyúságokat készítettek belőle, mivel a száraz területeken más növény nem tudott elterjedni.

Jelenleg a fügekaktusz termését gyümölcsként, a pozsgás hajtásait pedig, ...
2010-10-09 20:39:58
Mit - mibe tehetünk?
...

Milyen ételekbe milyen fűszereket használjunk.

Ánizs (és a csillagánizs)
mártások, sütemények, pudingok,
gyümölcslevesek, édes rizsek,
keleten: főzelékek

Babér
levesek, mártások, pácok, pástétomok,
savanyú és ecetes ételek,
(jól társítható petrezselyemmel és kakukkfűvel, húsoknál curryvel)

Barbecue
lev...
2010-10-09 10:47:56
Gyógyitó fűszerek....
... hatású, elsősorban azonban mégis fűszerként találkozhatunk vele. Íze igen kellemes, étvágyfokozó hatású, egyben a különböző savanyúságtartósító keverékek része, de friss zöld leveleivel leveseket, főzelékeket, mártásokat, sőt még tésztaféléket is (kapros-túrós galuska, lepény, rétes) ízesítenek.

...
2010-10-08 21:50:41
Szívet melengető levesek ...


Hozzávalók:
500 g brokkoli
80 g édesköménygumó
30 g zellergumó
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 ek olívaolaj
5 dl víz
5 dl sovány tej
1 ek szójaszósz
1 kk borecet
Só és őrölt bors


Elkészítése:
Megmossuk az édesköményt és a zelle...
2010-10-07 10:56:29
anti Candida levesek
SÓSKALEVES

Hozzávalók: 25 dkg sóska, 2 paradicsom, 1 vöröshagyma, 4 burgonya, 2 dkg vaj, só, bors, 1 gerezd fokhagyma.

Tisztítsuk meg és mossuk meg alaposan a sóskaleveleket. Tegyünk félre néhányat díszítésnek. Egy lábasban pirítsuk meg a hagymát, tegyük bele a sóskát és a burgonyát. Pároljuk 5 percig. Tegyük bele a paradicsomot, és öntsük fel 1,25 liter sós v...
2010-10-05 17:57:11
Szerecsendió
... purpurvörös, szárítva sárgásvörös vagy narancssárga. Szaga, íze igen erős, csípős de a diónál kevésbé aromás. A jó muskátdióvirág narancssárga, erős illatú, nehezen hajlítható és olajos.
Levesek (főleg húsleves), főzelékek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. Erős fűszer, óvatosan kell használni, viszont helyes adagban nem csak jóízű, hanem az emésztést is segíti: fő...
2010-10-04 15:32:33
1 2 3 ......................137 138 ...........200 201 202 .206 207 ...........274 275 276 
Címkék: pluszkilók ellen, cikket mindenkinek, tegnap készített, leves igazi, ételek melegítéséhez, félkészen kapható, csomagolásból valamilyen, felhasználása igen, mexikói őslakosok, száraz területeken, fügekaktusz termését, pozsgás hajtásait, lábasban pirítsuk, diónál kevésbé, petrezselyemmel, gyümölcslevesek, biztonságosabb, muskátdióvirág, fügekaktusznak, édesköménygumó, ínycsiklandozó, savanyúságokat, találkozhatunk, sóskaleveleket, receptjeinket, melegítéséhez, partvidékének, felhasználása, csomagolásból, tésztaféléket, paradicsomot, csillagánizs, szerecsendió, narancssárga, étvágyfokozó, gyümölcsként, édesköményt, krémlevesek, főzelékeket, készítettek, mindenkinek, végeredmény, farkaséhség, vöröshagyma, medvehagyma, krémlevesem, fogyasztása, elkészítése, fügekaktusz, olivaolajon, használjunk, purpurvörös, sárgásvörös, kakukkfűvel, alkotóeleme, területeken, díszítésnek, édességeket, leveleivel, tisztított, könnyebben, fűszereket, pástétomok, mártásokat, társítható, pluszkilók, levesekkel, fűszerként, elsősorban, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.