Belépés
Libasült
KARÁCSONYI LIBASÜLT VÖRÖSBOROS KÁPOSZTÁVAL

Hozzávalók 4 személyre: 4 libacomb, 6 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 kisebb fej vörös káposzta, 1 evőkanál vörösborecet, 2 evőkanál száraz vörösbor, 2 jonatán alma, 2 evőkanál ribizli-dzsem, 3 evőkanál cukor, só, bors, szegfűszeg

Elkészítés: A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Melléd...
2010-11-10 18:38:40
Angol Karácsonyi ételek
December 25-e a Christmas Day, ez az ajándékozás napja, ilyenkor jön össze a család is, és ekkor tálalják a hagyományos karácsonyi ebédet, a Christmas dinnert. A karácsonyi ebéd sült, töltött pulykából vagy valamilyen szárnyasból áll, sült krumplival, kelbimbóval, Christmas pudingból és aprósüteményből. A pudingot brandyvel flambírozva tálalják. A pudingba kerülő, alkoholba áztatot...
2010-11-10 17:46:51
Márton-napi libasült
hozzávalók 4 főre

* 4 db hízott (egész) libacomb
* 3-4 kk só
* 1 kk frissen őrölt bors
* 3+1 ek olaj
* 9 gerezd fokhagyma
* 2 fej vöröshagyma
* 1 dl fehérbor (vagy víz)
elkészítés

1. Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
...
2010-11-04 15:46:21
Mariska ténsasszony libasültje
Mariska ténsasszony libasültje

Semmiképpen sem sültlibája, mert ugyebár ennek a libának hiányosságai vannak. Egy-két része már ott tartózkodik a leveses fazékban, így csak a maradékból készülhet ez a libasült. Abban csak reménykedhetünk, hogy elég lesz.

Hozzávalók:
1 libamell
2 szárnytő
2 libacomb
1 háta és hátulja
1 liba háján...
2010-10-28 05:54:37
Libasült
...
Hozzávalók: 1/2 db pecsenyeliba, 4-6 kis alma, 4 ágacska fekete üröm, 2 teáskanál búzaliszt, só.

Elkészítés: A libát kívül-belül besózzuk, az almát és a fekete ürmöt a liba hasába tesszük. Egy serpenyőbe kevés vizet teszünk, abban a libát lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Készítés közben saját pecsenyelevével gyakran öntözgetjük. Röviddel a befejezés előtt le...
2010-10-23 07:17:00
Zsidóság az európai kultúrában
Láttuk az eddigiekben, hogy a zsidó lélek merőben idegen a mi világunkban. De talán egyedülállóan idegen volt valamennyi történelmi nép világában, akikkel valaha is érintkezésbe került. Már sokszor megírták, hogy hol és hányszor váltotta ki a zsidóság a befogadó nép ellenszenvét.


...
2010-10-21 05:36:08
Élelmezési világnap
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította ÉLELMEZÉSI VILÁGNAPpá október 16-át. A világnap célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására.

József Attila: Kedves Jocó!

1.ső strófa

De s...
2010-10-16 15:54:30
Gesztenyés krumpli-pogácsa
Gesztenyés krumpli-pogácsa
 
Hozzávalók: 50 dkg burgonya tisztán mérve, 10 dkg mirelit gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 2 tojás sárgája 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 púpozott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés finomliszt a bundázáshoz, olaj a sütéshez.
A meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát megfőzöm, lecsöpögtetem, és még forrón á...
2010-10-12 06:41:12
Mustáros-tejfölös gyöngyhagyma
Mustáros-tejfölös gyöngyhagyma
15 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 2 dl ecetes gyöngyhagyma, 2 dl nagyon sűrű tejföl (ha sok a tejfölön a savó, leöntöm, és csak a sűrű részét használom fel), 1 evőkanál mustár (aki szereti a csípős ízeket, tegyen a salátába csípős mustárt), 1 evőkanál natúr reszelt torma (vagy tormás mustár), csipetnyi só, késhegynyi őrölt fehér bors, ...
2010-10-03 18:39:55
Dóri gombasalátája
Dóri gombasalátája
50 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 25 dkg apró szemű gomba, 6 kicsi, kemény paradicsom, 2 kicsi, vékony héjú citrom, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, só, cukor, őrölt fehér bors, ízlés szerint, kevés ecet
A citromokat megmosom, majd az egyiknek a levét kicsavarom, héjából pedig egy mokkáskan...
2010-10-03 18:30:37
1 2 3 ..13 14 ..20 21 22 .26 27 28 
Címkék: Angol Karácsonyi, KARÁCSONYI LIBASÜLT VÖRÖSBOROS KÁPOSZTÁVAL, Christmas Day, ENSZ Élelmezési, Mezőgazdasági Szervezete, ÉLELMEZÉSI VILÁGNAPpá, József Attila, Kedves Jocó, európai kultúrában, libacombokat sóval-borssal, ajándékozás napja, hagyományos karácsonyi, karácsonyi ebéd, pudingot brandyvel, pudingba kerülő, libának hiányosságai, leveses fazékban, maradékból készülhet, libát kívül-belül, fekete ürmöt, liba hasába, serpenyőbe kevés, libát lefedve, befejezés előtt, zsidó lélek, világnap célja, emberiség nagy, sűrű részét, csípős ízeket, salátába csípős, citromokat megmosom, levét kicsavarom, petrezselyemzöld, reménykedhetünk, gesztenyemassza, pecsenyelevével, aprósüteményből, egyedülállóan, gombasalátája, mezőgazdasági, lecsöpögtetem, konferenciája, nyilvánította, közvéleményt, bedörzsöljük, gyöngyhagyma, vörösborecet, ellenszenvét, érintkezésbe, libacombokat, hiányosságai, pecsenyeliba, bekapcsoljuk, kelbimbóval, vöröshagyma, meghámozott, hagyományos, semmiképpen, ténsasszony, szárnyasból, mokkáskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.