|
|
|
KARÁCSONYI LIBASÜLT VÖRÖSBOROS KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók 4 személyre: 4 libacomb, 6 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 1 kisebb fej vörös káposzta, 1 evőkanál vörösborecet, 2 evőkanál száraz vörösbor, 2 jonatán alma, 2 evőkanál ribizli-dzsem, 3 evőkanál cukor, só, bors, szegfűszeg
Elkészítés: A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Melléd... |
2010-11-10 18:38:40 |
|
|
|
|
|
|
December 25-e a Christmas Day, ez az ajándékozás napja, ilyenkor jön össze a család is, és ekkor tálalják a hagyományos karácsonyi ebédet, a Christmas dinnert. A karácsonyi ebéd sült, töltött pulykából vagy valamilyen szárnyasból áll, sült krumplival, kelbimbóval, Christmas pudingból és aprósüteményből. A pudingot brandyvel flambírozva tálalják. A pudingba kerülő, alkoholba áztatot... |
|
2010-11-10 17:46:51 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók 4 főre
* 4 db hízott (egész) libacomb
* 3-4 kk só
* 1 kk frissen őrölt bors
* 3+1 ek olaj
* 9 gerezd fokhagyma
* 2 fej vöröshagyma
* 1 dl fehérbor (vagy víz)
elkészítés
1. Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
... |
2010-11-04 15:46:21 |
|
|
|
|
|
|
Mariska ténsasszony libasültje
Semmiképpen sem sültlibája, mert ugyebár ennek a libának hiányosságai vannak. Egy-két része már ott tartózkodik a leveses fazékban, így csak a maradékból készülhet ez a libasült. Abban csak reménykedhetünk, hogy elég lesz.
Hozzávalók:
1 libamell
2 szárnytő
2 libacomb
1 háta és hátulja
1 liba háján... |
|
2010-10-28 05:54:37 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1/2 db pecsenyeliba, 4-6 kis alma, 4 ágacska fekete üröm, 2 teáskanál búzaliszt, só.
Elkészítés: A libát kívül-belül besózzuk, az almát és a fekete ürmöt a liba hasába tesszük. Egy serpenyőbe kevés vizet teszünk, abban a libát lefedve, kis lángon puhára pároljuk. Készítés közben saját pecsenyelevével gyakran öntözgetjük. Röviddel a befejezés előtt le... |
|
2010-10-23 07:17:00 |
|
|
|
|
|
|
Láttuk az eddigiekben, hogy a zsidó lélek merőben idegen a mi világunkban. De talán egyedülállóan idegen volt valamennyi történelmi nép világában, akikkel valaha is érintkezésbe került. Már sokszor megírták, hogy hol és hányszor váltotta ki a zsidóság a befogadó nép ellenszenvét.
... |
2010-10-21 05:36:08 |
|
|
|
|
|
|
Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete, a FAO Rómában ülésező konferenciája 1979-ben magyar határozati javaslat alapján nyilvánította ÉLELMEZÉSI VILÁGNAPpá október 16-át. A világnap célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására.
József Attila: Kedves Jocó!
1.ső strófa
De s... |
2010-10-16 15:54:30 |
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés krumpli-pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg burgonya tisztán mérve, 10 dkg mirelit gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 2 tojás sárgája 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 púpozott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés finomliszt a bundázáshoz, olaj a sütéshez.
A meghámozott és kis kockákra vágott burgonyát megfőzöm, lecsöpögtetem, és még forrón á... |
2010-10-12 06:41:12 |
|
|
|
|
|
|
Mustáros-tejfölös gyöngyhagyma
15 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 2 dl ecetes gyöngyhagyma, 2 dl nagyon sűrű tejföl (ha sok a tejfölön a savó, leöntöm, és csak a sűrű részét használom fel), 1 evőkanál mustár (aki szereti a csípős ízeket, tegyen a salátába csípős mustárt), 1 evőkanál natúr reszelt torma (vagy tormás mustár), csipetnyi só, késhegynyi őrölt fehér bors, ... |
2010-10-03 18:39:55 |
|
|
|
|
|
|
Dóri gombasalátája
50 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 25 dkg apró szemű gomba, 6 kicsi, kemény paradicsom, 2 kicsi, vékony héjú citrom, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olaj, só, cukor, őrölt fehér bors, ízlés szerint, kevés ecet
A citromokat megmosom, majd az egyiknek a levét kicsavarom, héjából pedig egy mokkáskan... |
2010-10-03 18:30:37 |
|
|
|
|