|
|
|
... ismerősök is rátalálnak a bejegyzéseimre.
- No de " never május" ahogy rég elhúnyt régi barátom a tengerész Jakec mondta.
Ez érdekes, ahogy mi magyarok egy idegen nyelvet is olyan magyarosan akarunk megtanulni.
- Emlékszem a 70-es években amikor az NDK-ban dolgoztam a könnyebb megjegyezhetőség miatt eképpen tanultuk a németet.
- Guten Tag! - no ugye itt nem vo... |
2006-10-08 10:23:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 40 dkg sült hús, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg vaj, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 2 db tojás sárga, fűszerpaprika, törött bors, só.
Elkészítése:
A borjú-, vagy sertéssültet ledaráljuk. A finomra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a ledarált húst, az apró kis kockákra öszsz... |
|
2006-10-04 00:26:51 |
|
|
|
|
|
|
Kocsonyázott ponty magyarosan
Hozzávalók: 1 kiló tükörponty, 10 deka vöröshagyma, 1 friss paradicsom, 2—4 zöldpaprika (télen lecsó-konzerv), 1 cseresznyepaprika, fél deka pirospaprika, só.
Erre a célra legalkalmasabb a tükörponty, amelynek külső bőrét csak kis részben borítja pikkely, bőre vastagabb, s így nagyobb az enyvtartalma.
A halat megtisztítjuk, ... |
2006-09-19 10:48:32 |
|
|
|
|
|
|
... kolbász, 4 karika paradicsom, 4 karika vöröshagyma (egész szelet), 4 szelet zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma sóban összetörve, 1 dl fehér bor (rizling), 3 cl konyak, bors, mustár, ételízesítő, magyaros sült fűszer, 8 dkg zsír.
Elkészítése:
Vágd a húst négy egyforma hosszú csíkra. Keverd el két evőkanál mustárban a fűszereket és a fokhagymát, és kend rá egyenle... |
|
2006-09-04 17:41:11 |
|
|
|
|
|
|
... mindenkinek a megélhetése.Azt mondják,egy született belga nem hal éhen,ha nem hagyja el belgiumot.Megnyugtatásul előrebocsátom,egy született belga akkor se hal éhen,ha Magyarországa érkezik.A magyaros vendéglátási szokásokon egyelőre még nem látszanak a megszorítások.Legfeljebb vendégjárás után,maradék fogytán majd megkoplalja a család.Úgyhogy kosztolunk!Vacsora után pedig már ahh... |
|
2006-07-03 11:17:35 |
|
|
|
|