Belépés
Dilema
... ismerősök is rátalálnak a bejegyzéseimre.
- No de " never május" ahogy rég elhúnyt régi barátom a tengerész Jakec mondta.
Ez érdekes, ahogy mi magyarok egy idegen nyelvet is olyan magyarosan akarunk megtanulni.
- Emlékszem a 70-es években amikor az NDK-ban dolgoztam a könnyebb megjegyezhetőség miatt eképpen tanultuk a németet.
- Guten Tag! - no ugye itt nem vo...
2006-10-08 10:23:20
Magyaros húsos rétes
Hozzávalók:

1 csomag réteslap, 40 dkg sült hús, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg vaj, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejföl, 2 db tojás sárga, fűszerpaprika, törött bors, só.

Elkészítése:

A borjú-, vagy sertéssültet ledaráljuk. A finomra vágott vöröshagymát a vajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a ledarált húst, az apró kis kockákra öszsz...
2006-10-04 00:26:51
Kocsonyázott ponty magyarosan
Kocsonyázott ponty magyarosan

Hozzávalók: 1 kiló tükörponty, 10 deka vöröshagyma, 1 friss paradicsom, 2—4 zöldpaprika (télen lecsó-konzerv), 1 cseresznyepaprika, fél deka pirospaprika, só.
Erre a célra legalkalmasabb a tükörponty, amelynek külső bőrét csak kis részben borítja pikkely, bőre vastagabb, s így nagyobb az enyvtartalma.
A halat megtisztítjuk, ...
2006-09-19 10:48:32
Pulykasróf Franci módra
... kolbász, 4 karika paradicsom, 4 karika vöröshagyma (egész szelet), 4 szelet zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma sóban összetörve, 1 dl fehér bor (rizling), 3 cl konyak, bors, mustár, ételízesítő, magyaros sült fűszer, 8 dkg zsír.

Elkészítése:

Vágd a húst négy egyforma hosszú csíkra. Keverd el két evőkanál mustárban a fűszereket és a fokhagymát, és kend rá egyenle...
2006-09-04 17:41:11
Új korszak hajnala
... mindenkinek a megélhetése.Azt mondják,egy született belga nem hal éhen,ha nem hagyja el belgiumot.Megnyugtatásul előrebocsátom,egy született belga akkor se hal éhen,ha Magyarországa érkezik.A magyaros vendéglátási szokásokon egyelőre még nem látszanak a megszorítások.Legfeljebb vendégjárás után,maradék fogytán majd megkoplalja a család.Úgyhogy kosztolunk!Vacsora után pedig már ahh...
2006-07-03 11:17:35
1 2 3 ....................126 127 ..........190 191 ..........252 253 254 
Címkék: Pulykasróf Franci, Guten Tag, tengerész Jakec, idegen nyelvet, 70-es években, könnyebb megjegyezhetőség, finomra vágott, vajon üvegesre, ledarált húst, célra legalkalmasabb, halat megtisztítjuk, húst négy, született belga, magyaros vendéglátási, megjegyezhetőség, legalkalmasabb, megnyugtatásul, bejegyzéseimre, megszorítások, előrebocsátom, magyarországa, megtisztítjuk, fűszerpaprika, kocsonyázott, enyvtartalma, pirospaprika, sertéssültet, vendéglátási, vöröshagymát, zöldpaprika, vöröshagyma, ételízesítő, elkészítése, mindenkinek, megélhetése, beletesszük, vendégjárás, megkoplalja, magyarosan, tükörponty, pulykasróf, hozzávalók, fokhagymát, kosztolunk, fűszereket, megtanulni, összetörve, szokásokon, rátalálnak, legfeljebb, paradicsom, ledaráljuk, fokhagyma, vastagabb, dolgoztam, emlékszem, mustárban, született, belgiumot, tengerész, ismerősök, látszanak, réteslap, ledarált, magyarok, pirítjuk, magyaros, egyelőre, üvegesre, könnyebb, amelynek,
© 2013 TVN.HU Kft.