|
|
|
... kettéválasztjuk, a fehérjéket egy csipet sóval, majd 50 g apránként hozzáadott cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat habosra keverjük a maradék 50 g cukorral, a langyos vajjal/margarinnal, majd hozzáadjuk a lisztet, tejet, citromhéjat, végül belereszeljük az almát, és jól összekeverjük.
2. Serpenyőben felforrósítjuk a maradék 80 g vajat/margarint. Több részletben, nag... |
2006-10-23 23:13:39 |
|
|
|
|
|
|
... a levessel, majd gyakori kevergetés mellett kb. 3 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt sajtot, és felolvasztjuk.
3. A lecsöpögtetet... |
|
2006-10-23 23:11:04 |
|
|
|
|
|
|
... összedagasztjuk, majd kelni hagyjuk. A kelt tésztát deszkára terítjük és pohárral kiszaggatjuk. Egy olajozott formába (fenyőfa, mackó, szív) egy sor korongot teszünk, megkenjük olvasztott margarinnal, beszórjuk cukros, darált dióval, rumba vagy szörpbe áztatott mazsolával, és letakarjuk a tésztakorongokkal. A rétege-zést addig folytatjuk, amíg az edény félig telik. Kelni hagyjuk. ... |
2006-10-22 17:56:43 |
|
|
|
|
|
|
... púpozott teáskanál sütőpor, 1 citrom lereszeIt héja, 1 mokkáskanál só.
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral és reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet. A habos... |
|
2006-10-20 18:51:58 |
|
|
|
|
|
|
... (rumaroma)
20 dkg liszt
maréknyi apróra vágott dió
10 dkg vegyesíz (sütésálló
1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A csokoládét megolvasztjuk a margarinnal. A tejet és a tojásokat alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a csokis margarinhoz, beleteszünk a porcukrot, vaníliás cukrot, rumot, lisztet, amiben elkevertük a szódabikarbonát. |... |
|
2006-10-07 22:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk.
A meghámozott banánt feldaraboljuk, (vagy aprítógépben ledaráljuk) és a tésztába keverjük.
Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, vagy papírkosárkával kibéleljük. a masszával kb 3/4-ig megtöltjük.
Előmelegített sütőben közepes lánggal 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a... |
2006-10-05 20:48:59 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
70 dkg szeder
5 dkg cukor
A díszítéshez:
1 tojássárgája
1 evőkanál tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A mandulát egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Az almát meghámozzuk, ... |
2006-10-05 14:58:44 |
|
|
|
|
|
|
... narancshéjat és 2 evőkanál narancslevet is. A lisztet, az élesztőt és csipetnyi sót összekeverünk, átszitáljuk, majd a tojásokhoz keverjük. Téglalap alakú sütőformát zsírpapírral kibélelünk, margarinnal kikenjük, és liszttel meghintjük. A tésztát a formába öntjük, és meleg sütőben készre sütjük (kb. 40 perc). A mázhoz a maradék cukrot és narancslét addig melegítjük, míg a cukor te... |
2006-10-02 07:23:40 |
|
|
|
|
|
|
... dió
ELKÉSZÍTÉS
Felolvasztjuk a margarint a mézzel együtt, és félretesszük. 3 tojást habosra keverünk a cukorral, a citromlével, majd összedolgozzuk a mézes margarinnal. Összekeverjük a kétfajta lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a mézeskalácsfűszert és a reszelt citromhéjat, majd egyenletesen a mézes keverékhez adagoljuk. Folpackkal lefedjü... |
2006-10-02 07:06:21 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral fehéredésig keverünk, majd tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a tojáshabot. 30x40 cm-es sütőformát zsírpapírral kibélelünk, margarinnal kikenjük, erre öntjük a tésztát, és sütőben megsütjük. Amikor kész, nedves ruhával letakarjuk, és kiborítjuk a formából. Levesszük róla a zsírpapírt, a tésztát szorosan feltekerjük, (mint... |
2006-09-22 06:45:25 |
|
|
|
|