|
|
|
... célra gyártott centrifugába, hogy a vizet a lehető legkíméletesebben távolítsuk el róla. Az öntetet csak az utolsó pillanatban szabad a salátára önteni, ugyanis a levelek gyorsan megfonnyadnak tőle. Van azonban néhány salátafajta (elsősorban cikóriaféleségek), amelyek kimondottan ,,élvezik", ha egy kis savanykás szószt szívhatnak magukba.
Hogyan főzzük?
... |
2016-05-26 12:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... elfogyasztunk, illetve felhasználunk. A legjobb, ha szellős kosárban, ládában tartjuk őket, de nem szabad kibélelni a tárolóeszközt papírral, mert beszívja a gyümölcsök nedvességét és megfonnyadnak. Nagyobb mennyiség tárolására legjobb egy hűvös hely, garázs, pince lehet.
Főzőtök, sütőtök
Egyre több felhasználási módját ismerjük meg a sütő- és főzőtöknek, melyek so... |
|
2016-05-17 19:11:05 |
|
|
|
|
|
|
... elfogyasztunk, illetve felhasználunk. A legjobb, ha szellős kosárban, ládában tartjuk őket, de nem szabad kibélelni a tárolóeszközt papírral, mert beszívja a gyümölcsök nedvességét és megfonnyadnak. Nagyobb mennyiség tárolására legjobb egy hűvös hely, garázs, pince lehet.
Főzőtök, sütőtök
Egyre több felhasználási módját ismerjük meg a sütő- és főzőtöknek, melyek so... |
2016-01-10 20:17:53 |
|
|
|
|
|
|
... megszórjuk kakukkfűvel, a felaprított fokhagymával, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal és 2 evőkanál balzsamecettel. Kb. 30 perc alatt megsütjük őket, ezalatt megpuhulnak, és kicsit megfonnyadnak.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat melegítünk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt lilahagymát, babérlevelet, kakukkfüvet és 1 evőkanál cukrot adunk hozzá. Alacsony lángon kb.... |
|
2015-09-25 15:08:49 |
|
|
|
|
|
|
... eleggyel.
Szorosan egymás mellé helyezem, hogy ne dőljenek el, és lefödve a sütőbe helyezem.
10 perc sütés után 1/2 dl zöldség alaplevet aláöntök és tovább sütöm, amíg a paprikák megfonnyadnak, de még kissé nyersek, hogy ne essenek szét.
Kb. 20-25 perc alatt készre sül.
Mustáros, angol-zelleres édeskömény raguval tálaltam.
Mustáros, angol zellere... |
|
2014-10-31 11:46:12 |
|
|
|
|
|
|
... sárga, pirosas. Ajánlatos mindig csak annyi termést felszedni, illetve vásárolni, amennyit rövid időn belül elfogyasztunk, mivel a gumók száraz körülmények között viszonylag gyorsan megfonnyadnak, nedves körülmények között viszont hamar megpenészednek. A népnyelv földi alma néven is ismeri.
Miért jó?
A növény igen sokoldalúan hasznosítható. A gumótermé... |
2013-10-10 22:10:17 |
|
|
|
|
|
|
... tesszük. Elkészítjük a tölteléket: egy teflonban margarint olvasztunk, rátesszük az összevágott lila hagymát és megpirítjuk. Rátesszük a megmosott spenótot, és addig kevergetjük, amíg megfonnyadnak a levelek. Beletesszük a megtisztított zöldborsót és 3 evőkanál vizet, majd addig kevergetjük, amíg a lé teljesen elpárolog.
Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kockára vágott fe... |
2011-07-15 09:57:44 |
|
|
|
|
|
|
... sárga, pirosas. Ajánlatos mindig csak annyi termést felszedni, illetve vásárolni, amennyit rövid időn belül elfogyasztunk, mivel a gumók száraz körülmények között viszonylag gyorsan megfonnyadnak, nedves körülmények között viszont hamar megpenészednek. A népnyelv földi alma néven is ismeri.
Miért jó?
A növény igen sokoldalúan hasznosítható. A gumótermés fehér... |
2010-04-15 14:11:16 |
|
|
|
|
|
|
... ki a wokból.
A zöldségeket mossuk meg és a kemény végeit vágjuk le. A wokban forrósítsuk fel a földimogyoró- és szezámolajat. 2-3 percig főzzük benne a zöldségeket, vagy amíg megfonnyadnak.
A hal- és osztrigaszószt keverjük össze, majd a már megfőtt zöldségekre öntsük rá. A csirkét rakjuk a tálra szedett zöldségekre. Lime- karikákkal és rizzsel körítsük.
Megjegyzés:... |
2010-03-15 15:51:32 |
|
|
|
|
|
|
... látnak,
Nagyobb részök szörnyű halállal fojtatnak,
Kiket fegyver nem bánt, vagy búval meghalnak.
77. Vagy hosszú kínokkal világból kimúlnak,
Kólika s köszvéntől ugyan megfonnyadnak,
Még élnek, s immáran döggé változtanak,
Kik régen nagy vígan földön lakoztanak.
.Mit gondolsz, oh ember, midőn kevélykedel?
A méregről s tőrről hogy ... |
2010-01-16 08:47:42 |
|
|
|
|