|
|
|
... kávéskanálnyi kakukkfű, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zsíron megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd kivesszük a serpenyőből, és a felkockázott húst is alaposan megfuttatjuk a zsiradékban. A felkarikázott krumpli, sárgarépa és hagyma felét egy vastag aljú edény aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk és a szalonnapörcök felét is rászórjuk, ... |
2007-07-06 00:39:33 |
|
|
|
|
|
|
... folytatás:
Kakaós csiga (2)
Hozzávalók: 60 dkg tk. vagy Graham liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, pici só, 1 ek fruktóz vagy édesítő, 4 dl tej. Élesztőt megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5 dkg light Delmát felolvasztunk, ennek felével megkenjük a kinyújtott tésztát. 3-4 ek fruktózt (v édesítőt)... |
|
2007-06-27 19:58:09 |
|
|
|
|
|
|
... tojás sárgája, 2 ek fruktóz, 5 dkg Delma light, 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, reszelt citromhéj. Tojások sárgáját habosra keverjük a fruktózzal és az olvasztott margarinnal. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, a lisztet a masszához öntjük, végül beletesszük a futtatott élesztőt. Ekkor keverjük bele a reszelt citromhéjat is. kelesztjük, szaggatjuk, sütjük.
Fitness keksz (... |
2007-06-27 19:32:19 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom ( 8,5 dl )és őrölt bors.
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, majd megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajat felforrósítjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát, és megfuttatjuk. A zöldségeket ( a brokkolin, a kakukkfűvön, és a babérlevélen kívül ) az olajba dobjuk, és folyamatos keverés mellett, pároljuk. Felöntjük 2,25 l vízzel, felforraljuk, és hozzáadj... |
|
2007-06-27 16:34:52 |
|
|
|
|
|
|
... akarja...
Sóskakrémleves
Hozzávalók:
30 dkg sóskalevél, só, 1 ek. liszt, 1 liter tej, 2 dl tejföl, 2 tojás
Elkészítése
A megtisztított sóskát felhevített zsiradékon megfuttatjuk, sózzuk, és saját levében pároljuk. Beleszórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel (mártás sűrűségűre), majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, ... |
|
2007-06-15 00:29:50 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma, só, bors, fűszerkeverék, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, petrezselyemzöld, toastkenyér
Elkészítése:
A cukkinit felkockázzuk, egy serpenyőben olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymával együtt, fűszerezzük. Felöntjük a fehérborral és 4 dl vízzel, majd fedő alatt tíz percig főzzük. A levest pürésítjük, és a tejszínnel összekeverjük. Beleszóru... |
2007-06-08 00:34:04 |
|
|
|
|
|
|
... ementáli, 3 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 0.5 l tej, 3 dl tejszín, só, bors, reszelt szerecsendió
Tetejére:2-3 paradicsom, 3 dkg vaj, 2-3 db paradicsom
Elkészítés: A margarinon megfuttatjuk a lisztet, tejjel felengedjük, besűrítjük és belekeverjük a tejszínes krémsajtot és a reszelt füstölt sajtot. A sonkát apróra, az ementálit dobókocka nagyságúra vágjuk.
A kivaj... |
2007-06-07 00:26:36 |
|
|
|
|
|
|
... (leveskockából)
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A pacalt 3 órára hideg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A finomra vágott hagymát 3 dkg vajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Összekeverjük a gombát, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, 1 evőkanál kakukkfüvet, a tojássárgáját, maj... |
2007-06-06 22:34:32 |
|
|
|
|
|
|
... szendvicskenyér, 10 dkg gomba, 1db piroshúsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál finomra vágott friss vagy morzsolt tárkony, 2 evőkanál olaj, őrölt fehérbors.
Felhevített olajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott gombát, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott petrezselyemzöldet és tárkonyt, végül pedig a Hellmann's csemege majonézt. Kevés borssal íze... |
2007-05-24 20:04:25 |
|
|
|
|
|
|
... vízben kifőzzük és leszűrjük. Közben a megtisztított parajt is ugyanígy megfőzzük, majd szűrőkanálba szedve hagyjuk jól lecsöpögni.
2. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
3. A lisztet diónyi vajon néhány pillanatig kevergetve pirítjuk, majd a tejjel feleresztj... |
2007-05-20 02:38:50 |
|
|
|
|