Belépés
Az ír konyha
... kávéskanálnyi kakukkfű, petrezselyemzöld

Elkészítése:

A zsíron megpirítjuk a szalonnacsíkokat, majd kivesszük a serpenyőből, és a felkockázott húst is alaposan megfuttatjuk a zsiradékban. A felkarikázott krumpli, sárgarépa és hagyma felét egy vastag aljú edény aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk és a szalonnapörcök felét is rászórjuk, ...
2007-07-06 00:39:33
Édes sütemények bűntudat ....
... folytatás:

Kakaós csiga (2)
Hozzávalók: 60 dkg tk. vagy Graham liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, pici só, 1 ek fruktóz vagy édesítő, 4 dl tej. Élesztőt megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5 dkg light Delmát felolvasztunk, ennek felével megkenjük a kinyújtott tésztát. 3-4 ek fruktózt (v édesítőt)...
2007-06-27 19:58:09
Édes sütemények bűntudat nélkü
... tojás sárgája, 2 ek fruktóz, 5 dkg Delma light, 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, reszelt citromhéj. Tojások sárgáját habosra keverjük a fruktózzal és az olvasztott margarinnal. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, a lisztet a masszához öntjük, végül beletesszük a futtatott élesztőt. Ekkor keverjük bele a reszelt citromhéjat is. kelesztjük, szaggatjuk, sütjük.

Fitness keksz (...
2007-06-27 19:32:19
Rizsleves diéta
... paradicsom ( 8,5 dl )és őrölt bors.

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, majd megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az olajat felforrósítjuk, majd belenyomjuk a fokhagymát, és megfuttatjuk. A zöldségeket ( a brokkolin, a kakukkfűvön, és a babérlevélen kívül ) az olajba dobjuk, és folyamatos keverés mellett, pároljuk. Felöntjük 2,25 l vízzel, felforraljuk, és hozzáadj...
2007-06-27 16:34:52
Sóska és/vagy spenót
... akarja...

Sóskakrémleves

Hozzávalók:

30 dkg sóskalevél, só, 1 ek. liszt, 1 liter tej, 2 dl tejföl, 2 tojás

Elkészítése

A megtisztított sóskát felhevített zsiradékon megfuttatjuk, sózzuk, és saját levében pároljuk. Beleszórjuk a lisztet, felöntjük a tejjel (mártás sűrűségűre), majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, ...
2007-06-15 00:29:50
Cukkinikrémleves
... fokhagyma, só, bors, fűszerkeverék, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl tejszín, petrezselyemzöld, toastkenyér

Elkészítése:

A cukkinit felkockázzuk, egy serpenyőben olajon megfuttatjuk az összezúzott fokhagymával együtt, fűszerezzük. Felöntjük a fehérborral és 4 dl vízzel, majd fedő alatt tíz percig főzzük. A levest pürésítjük, és a tejszínnel összekeverjük. Beleszóru...
2007-06-08 00:34:04
Lasagne
... ementáli, 3 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 0.5 l tej, 3 dl tejszín, só, bors, reszelt szerecsendió
Tetejére:2-3 paradicsom, 3 dkg vaj, 2-3 db paradicsom
Elkészítés: A margarinon megfuttatjuk a lisztet, tejjel felengedjük, besűrítjük és belekeverjük a tejszínes krémsajtot és a reszelt füstölt sajtot. A sonkát apróra, az ementálit dobókocka nagyságúra vágjuk.
A kivaj...
2007-06-07 00:26:36
Gombával töltött nyulgerinc
... (leveskockából)
őrölt bors




ELKÉSZÍTÉS

A pacalt 3 órára hideg vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A finomra vágott hagymát 3 dkg vajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, és addig pároljuk, míg a levét elfövi. Összekeverjük a gombát, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, 1 evőkanál kakukkfüvet, a tojássárgáját, maj...
2007-06-06 22:34:32
Szendvicsek 2
... szendvicskenyér, 10 dkg gomba, 1db piroshúsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál finomra vágott friss vagy morzsolt tárkony, 2 evőkanál olaj, őrölt fehérbors.
Felhevített olajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott gombát, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott petrezselyemzöldet és tárkonyt, végül pedig a Hellmann's csemege majonézt. Kevés borssal íze...
2007-05-24 20:04:25
Sütőben sült parajos makaróni
... vízben kifőzzük és leszűrjük. Közben a megtisztított parajt is ugyanígy megfőzzük, majd szűrőkanálba szedve hagyjuk jól lecsöpögni.
2. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
3. A lisztet diónyi vajon néhány pillanatig kevergetve pirítjuk, majd a tejjel feleresztj...
2007-05-20 02:38:50
1 2 3 ...............................98 99 ................147 148 ...............194 195 196 197 198 
Címkék: zsíron megpirítjuk, felkockázott húst, felkarikázott krumpli, vastag aljú, szalonnapörcök felét, többi hozzávalóval, kinyújtott tésztát, olvasztott margarinnal, tejben megfuttatjuk, masszához öntjük, futtatott élesztőt, reszelt citromhéjat, zöldségeket megmossuk, olajat felforrósítjuk, babérlevélen kívül, olajba dobjuk, megtisztított sóskát, cukkinit felkockázzuk, serpenyőben olajon, összezúzott fokhagymával, levest pürésítjük, tejszínnel összekeverjük, margarinon megfuttatjuk, tejszínes krémsajtot, reszelt füstölt, sonkát apróra, ementálit dobókocka, finomra vágott, vékonyan felszeletelt, levét elfövi, vékony szeletekre, megtisztított parajt, apróra vágott, kevés vajon, parajt beleforgatjuk, lisztet diónyi, tejjel feleresztj, cukkinikrémleves, szalonnacsíkokat, petrezselyemzöld, szerecsendióval, szendvicskenyér, szalonnapörcök, felforrósítjuk, sóskakrémleves, leveskockából, fűszerkeverék, összekeverjük, megtisztítjuk, feldaraboljuk, kávéskanálnyi, felolvasztunk, megtisztított, felkarikázott,
© 2013 TVN.HU Kft.