Belépés
Ratatouille-os palacsinta
...
2 fej vöröshagymát felszeletelünk, majd 2 gerezd apróra vágott fokhagymával együtt 4 evő-kanál olívaolajban megpároljuk. 1 kisebb padlizsánt kockákra, 1 paprikát csíkokra és 2 cukkínit szeletekre vágunk. 3 paradicsom héját lehúzzuk, és kockákra vágjuk. 2 evőkanál petrezselymet, 0,5 teáskanál szárított bazsalikomot, sót és borsot is adunk hozzá, Lefedjük az edényt, és 15 pe...
2010-11-14 14:55:47
Palacsinta várúrnő módra
...
25 dkg finomliszt, 10 dkg gesztenyepor, 10 dkg cukor, só, 6 tojás, 1,5 dl tej, 5 cl konyak, 4 dkg vaj, 1 ek. porcukor,
Töltelék: 4 dl tej, 1 rúd vanília, 5 dkg liszt, 10 dkg cukor, 6 tojás sárgája, 12 dkg cukrozott gesztenyepüré, 2 ek porcukor.
A lisztet, gesztenyeport, sót, cukrot összekeverjük.
Összekeverjük a tojást, tejet, majd állandóan kevergetve hozzá...
2010-11-14 14:55:30
Palacsintatorta piros gyümölcs
...
(Crepieres aux fruits rouges)
4 személyre - előkészítés: 45 perc - sütés: 4 perc
A tésztához: félliternyi tej, 15 g cukor, 125 g liszt, 2 tojás, 15 g vaj
A krémhez: fél liter tej, 15 g liszt, 15 g kukoricakeményítő, 4 tojássárgája, 125-150 g cukor, 5 levél zselatin, 500 g tejszín, 500 g piros gyümölcs
Forraljuk fel a tejet. Egy edényben a to...
2010-11-14 14:55:13
Palacsinta császárnő módra
...
8 db franciapalacsinta,
Töltelék: 4 dl tej, 1 vaníliarúd, csipet só, 1 citrom héja nagyobb darabokban, 10 dkg rizs, 3 tojás sárgája, 2 dkg vaj, 6 dkg cukor, 4 ek. tejszínhab, 6 cl maraschino likőr,
Díszítéshez: 6 db fél körtebefőtt, 2 ek. cukor, 2,5 dl csokoládémártás.
A tejet a vaníliával, sóval, citromhéjjal felforraljuk, beleszórjuk a rizst. Amikor újra f...
2010-11-14 14:53:58
Normann palacsinta
...
30 dkg borízű almát megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk, 2 dkg vajban porcukorral, reszelt citromhéjjal, 3 cl Calvadossal ízesítve megpároljuk. A palacsintákba (8 db) töltjük. Átmelegítjük. Tejszínhabbal tálaljuk....
2010-11-14 14:53:23
Normandiai palacsinta
...
8 db francia palacsinta, 4 db alma, 2 dkg vaj, 1 ek. almapüré, 3 cl calvados, 1 ek. porcukor.
Az almákat hámozzuk, magházukat kivájjuk, kockákra összevágjuk. Forró vajban 5 percig pároljuk. Hozzákeverjük az almapürét, a calvadost.
Megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, porcukorral megszórjuk....
2010-11-14 14:53:01
Normandiai palacsinta
...
8 db francia palacsinta, 4 db alma, 2 dkg vaj, 1 ek. almapüré, 3 cl calvados, 1 ek. porcukor.
Az almákat hámozzuk, magházukat kivájjuk, kockákra összevágjuk. Forró vajban 5 percig pároljuk. Hozzákeverjük az almapürét, a calvadost.
Megtöltjük a palacsintákat, feltekerjük, porcukorral megszórjuk....
2010-11-14 14:47:34
Narancsos palacsinta
...
(Crepes a l'orange)
4 személyre - előkészítés: 1 óra - főzés: 45 perc
A tésztához: 250 g liszt, 3 tojás + 1 tojássárgája, 50 cl tej, 60 g vaj, 1 csipet só, 20 g cukor
Töltelék: 6 narancs, 250 g cukor
Készítsünk palacsintatésztát a hozzávalókból, hagyjuk pihenni egy órát.
Egy éles kés segítségével hámozzuk le a narancsok héját, vág...
2010-11-14 14:46:53
Lyoni palacsinta
...
8 db. francia palacsinta, 25 dkg gesztenyepüré, 5 cl rum, 1 cs. vaníliás cukor, 4 ek. tejszínhab, 4 ek. sárgabarackdzsem, 8 dkg hámozott mandula.
A gesztenyepürét vaníliás cukorral, rummal, keményre vert tejszínhabbal lazán összekeverjük. A palacsintákat megkenjük, feltekerjük, végeit egyenesre levágjuk.
Előmelegített tálon egymás mellé helyezzük a palacsintákat,...
2010-11-14 14:45:25
Lángoló palacsinta
...
Crepes Suzettes (krepp szüzett)
Hozzávalók: a palacsintához: 15 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 1/2 citrom héja, 5 dkg vaj;
A flambírozáshoz: 10 nagyobb szem kockacukor, 2 narancs, 1 citrom, 3 dkg vaj, 2 evőkanál cukor, 5 cl Cointreau vagy Grand Marnier (vagy más narancslikőr), 3 cl konyak.
A felsorolt hozzávalókból pal...
2010-11-14 14:45:07
1 2 3 ...............................98 99 100 101 ...............147 148 ...............196 197 198 
Címkék: Crepes Suzettes, Grand Marnier, almákat hámozzuk, narancsok héját, gesztenyepürét vaníliás, palacsintákat megkenjük, felsorolt hozzávalókból, sárgabarackdzsem, csokoládémártás, palacsintatorta, felszeletelünk, flambírozáshoz, gesztenyepürét, összekeverjük, tejszínhabbal, palacsintához, palacsintákba, előmelegített, petrezselymet, palacsintákat, hozzávalókból, hozzákeverjük, gesztenyepüré, gesztenyeport, megtisztítjuk, tojássárgája, átmelegítjük, gesztenyepor, bazsalikomot, vöröshagymát, narancslikőr, segítségével, citromhéjjal, felforraljuk, olívaolajban, fokhagymával, összevágjuk, előkészítés, porcukorral, díszítéshez, ratatouille, calvadossal, feltekerjük, félliternyi, megpároljuk, körtebefőtt, beleszórjuk, normandiai, palacsinta, darabokban, megszórjuk, megtöltjük, magházukat, tejszínhab, kevergetve, készítsünk, maraschino, szeletekre, vaníliával, paradicsom, hozzávalók, vaníliarúd, padlizsánt, kockacukor, finomliszt, felsorolt, személyre, crepieres, almapürét, tésztához, narancsos,
© 2013 TVN.HU Kft.