|
|
|
... egy kevés borssal, és fedő alatt hagyd lassan főni. Ha a paradicsomdarabok nagyjából szétfőttek, akkor gyors keverés mellett hozzáadhatod a főzőtejszínt, hagyd, hogy összeforrjon a paradicsommal. Ezután fűszered a szószt bazsalikommal, kakukkfűvel és nagyon kevés szerecsendióval (ez utóbbi elhagyható). Most add hozzá az apóra vágott vagy összetört fokhagymát, és 2-3 percig fedő al... |
2010-07-30 06:11:34 |
|
|
|
|
|
|
... szerettem - főleg megenni.
De a legjobban a "retro" változatát: zsírral, pirospaprikával és
sóval. Igazi házibulis feelinggel. A jobb napokon kicsit bedurvulva
paradicsommal, paprikával, vagy friss kovászos uborkával. Az aktuális
"szerelmes napokat" kivéve pedig sűrűn megszelve lilahagymával...
"Nincs is ennél finomabb, vesszen a párizsi" - dia... |
|
2010-07-28 19:52:14 |
|
|
|
|
|
|
... általában egy bögrényi tejeskávé vagy tea, esetleg forró csokoládé. Olaszországban is ez a bevett reggeli.
Spanyolországban gyakori a fokhagymával, olívaolajjal átitatott, paradicsommal halmozott szendvics. A rántotta is kedvelt reggeli. A gyarmatosításnak köszönhetően a spanyolok és a portugálok között nagyon nagy arányban fogyasztják reggeli ital gyanánt a forró csoko... |
2010-07-27 22:07:48 |
|
|
|
|
|
|
* pár szem paradicsom (4-6 db)
* 2 kisebb friss cukkini
* olívabogyó
* 1-2 ek olívaolaj
* sajt
* himalaya só
* fehérbors
elkészítés
1. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a cuk... |
|
2010-07-27 21:35:05 |
|
|
|
|
|
|
... friss cukkini
* olívabogyó
* 1-2 ek olívaolaj
* sajt
* himalaya só
* fehérbors
elkészítés
1. A paradicsomot és a cukkinit megmossuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a cukkinit, ha nem fiatal, meghámozzuk.
2. Serpenyőben fonnyasz... |
|
2010-07-27 17:27:36 |
|
|
|
|
|
|
pár szem paradicsom (4-6 db)
2 kisebb friss cukkini
olívabogyó
1-2 ek olívaolaj
himalaya só,fehérbors
elkészítés
A paradicsomot és a cukkinit megmossuk. A paradicsomot feldaraboljuk, a cukkinit, ha nem fiatal, meghámozzuk.
Serpenyőben fonnyasztjuk a cukkinit ... |
2010-07-27 14:04:31 |
|
|
|
|
|
|
... megőrizheti.
2. Az üres dinnyehéjat meghámozva befőttként is eltehetjük.
3. Ha nem elég édes a megvásárolt dinnye, akkor készíthetünk belőle nagyon finom salátát: például paradicsommal, uborkával, olívaolajjal, fűszerekkel, joghurttal ízesítve.
Meglepően egyszerű, de annál nagyszerűbb receptek
A dinnye magában fogyasztva a legfinomabb, de ann... |
2010-07-27 10:53:13 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel. Ha felforr (vigyázzunk, a liszt miatt kifuthat) beletesszük az ételízesítőt és az apróra vágott petrezselyem és kapor levelet. Ízesíthetjük még fehér húsú paprikával és egy szem paradicsommal.
Utána beleütjük a tojásokat és szétkeverjük. Lehet úgy is, hogy a sárgája egybe marad. Nagyon finom üdítő nyári leves. Tejfölt, vagy paradicsomlét is lehet hozzá tálalni.
|... |
2010-07-26 14:27:17 |
|
|
|
|
|
|
... készíteni). A ... |
2010-07-25 20:56:07 |
|
|
|
|
|
|
... szeletre gépsonkát fektetünk, egymásra rétegezzük, majd megkent felével felfelé rátesszük a negyedik kenyeret is. Tortánkat a maradék krémmel körbekenjük, a vékonyra szelt retekkel, paradicsommal, uborkával kidíszítjük. Tegyünk a tetejére még a füstölt sonkából formázott rózsákat is, hogy teljes legyen a gyönyör.
Egy kis időre tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjen. Tálalju... |
2010-07-25 15:11:19 |
|
|
|
|