|
|
|
... vaníliás joghurt, piros grapefruittal
- Grillezett lazacszelet friss bogyósokkal (málna, eper, áfonya)
Ebéd
- Frissen grillezett tonhal vagy lazac zöldsalátával vagy paradicsommal és olivával, olívaolajos, ecetes dresszinggel; a desszert kantalupdinnye-szelet vagy eper
- Lencseleves zöldséggel; zöldsaláta olívaolajjal, citromlével
- Frissen párolt sp... |
2006-10-12 08:14:38 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika, 6 deka zsír.
A zsíron megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, s elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután beletesszük a kockákra vágott húst, lepörköljük, megsózzuk, és a paradicsommal, valamint 2 deci vízzel feleresztjük. Fedő alatt pároljuk. 1 gerezd fokhagymát szétnyomunk és hozzátesszük.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát... |
|
2006-09-19 10:54:15 |
|
|
|
|
|
|
... törött bors.
A mártáshoz: 3 deka zsír, 3 deka liszt, 1 középnagyságú vöröshagyma, 6 deci paradicsomlé, 5 deka cukor, só.
Világos rántást készítünk, melyet feleresztünk a paradicsommal. Megízesítjük sóval, cukorral, majd bele-tesszük a fej vöröshagymát, jól kiforraljuk és leszűrjük.
A mártás elkészítése után csutkájától levágott vagy visszanyomott zöldpaprikát magjá... |
2006-09-19 10:53:34 |
|
|
|
|
|
|
... le a gerinccsontról, hogy a gerinc-csont minél szárazabb legyen.
A fejet, a gerinccsontot, uszonyokat finomra vágott vöröshagymával, sóval, pirospaprikával, zöldpapriká-val, paradicsommal - télen konzerv lecsóval - és cseresznyepaprikával feltesszük főni. Amíg az alaplé lassan forr, a pontyfiléket egyenlő darabokra vágjuk, és erősen lesózzuk.
Egy órai főzés u... |
|
2006-09-19 10:48:32 |
|
|
|
|
|
|
... deka liszt, 7 deci házilag eltett paradicsom vagy 10 deka paradicsompüré, 8 deka cukor, kis fej vöröshagyma, 1 zellerlevél, só.
Világos, zsömleszínű rántást készítünk, amelyet a paradicsommal és annyi vízzel engedünk fel, hogy összesen 13-14 deci levest kapjunk.
A megtisztított vöröshagymát egészben nyersen beletesszük, hasonlóképpen a megmosott zellerlevelet, sózzuk, cu... |
|
2006-09-19 09:45:43 |
|
|
|
|
|
|
... Amennyiben
a kenyeret szárazon pirítottuk, megvajazzuk. A
kenyérszeletre helyezzük a jelleget adó anyagot, a
sajtot, a sonkát, az angolos hátszínt, felváltva
s... |
2006-09-17 21:51:51 |
|
|
|
|
|
|
... puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a
meghámozott, cikkekre vagy kockákra vá... |
2006-08-19 10:54:04 |
|
|
|
|
|
|
... aláöntve, puhára pároljuk.... |
2006-08-17 22:59:41 |
|
|
|
|
|
|
... torma.
Elkészítése:
A csípős kolbászt sűrűn bevagdaljuk, a szalonnából kakastaréjokat vágunk. A megtisztított hagymákat v... |
2006-08-09 00:11:08 |
|
|
|
|
|
|
... olajon megfuttatjuk. Rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsoz... |
2006-08-07 18:50:22 |
|
|
|
|