Belépés
Kasztíliai sült báránycomb
... báránycomb
4 dl fehérbor
4 dl olívaolaj
bors
3 csokor petrezselyem

5 szál rozmaring

Összekeverjük agy tálban a fehérbort, olívaolajat, finomra vágott petrezselymet és rozmaringot, sózzuk, borsozzuk. Ezzel kenegetjük a báránycombot sütés közben.

Pirított burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!


...
2007-03-20 11:34:18
Bazsalikomos töltött paradicso
... az olívaolajjal, parmezánnal összekevert túrót. Sóval, borssal ízesítjük.

A paradicsomvelő átszűrjük, adunk hozzá egy pár csepp balzsamecetet, olívaolajat és felaprított petrezselymet. A kenyérpirítóban, vagy sütőben megpirított kenyérszeletekre paradicsomos öntetet öntünk. A fűszeres túrót a paradicsomok üregébe töltjük, zsemlemorzsával megszórjuk, és 15-20 percig sütj...
2007-03-20 11:21:57
Cézár saláta
... kiterítjük, rátesszük a szardellafiléket és megborsozzuk, majd a szardellával lefelé pirítani kezdjük, közben meglocsoljuk olívaolajjal és hozzáadunk pár gerezd fokhagymát, apróra vágott petrezselymet és készre sütjük.


Egy tálba tesszük a szardella olaját, a mustárokat, a petrezselymet, snidlinget, fokhagymát, kaprit, vöröshagymát és kevés olajat, majd összeturmi...
2007-03-20 11:08:10
Öngyógyítás
... sárgarépát, 3 almát, 1 fokhagymagerezdet. Turmixoljuk össze. Regenerálja és erősíti a szervezetet.

... vérszegénység ellen?
Vegyünk három középnagyságú céklát, 1 csokor petrezselymet, 5 káposztalevelet, 2 zöldpaprikát, 1 almát. Turmixoljuk össze. Higíthatjuk vízzel, akkor ihatjuk, vagy pépesen kiskanállal kanalazhatjuk.

... ha megfáztunk?
Igyunk ...
2007-03-19 12:33:38
Étlapszótár 2
Elisabeth Taylor módra = (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval
elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített
erdélyi = (gyakran) tárkonyos
erdészné módra = (legtöbbször) erdei gombával készített; (ha köret) pirított gomba és húsosszalonna, burgonyával, valamint vajas pecsenyelével
Eszterházy- = (ha rostélyos, vagy szűzé...
2007-03-19 10:51:35
Szépítő zöldségek
... zablisztet és narancsaromát (a narancs héjából nyert olajat). Keverjük el az egészet tejjel úgy, hogy pépes legyen. Masszírozzuk át vele arcunkat, 10 percig hagyja rajta.

Petrezselymes pakolás
Leégett bőrre kiváló. Vágjunk apróra egy csomag petrezselymet. Tegyünk hozzá egy evőkanálnyi tejszínt és keverjük össze. Kenjük az arcunkra, és 20 perc múltán mossuk le. Re...
2007-03-18 15:53:16
A konyhafőnök titkai
... kakukkfüvet;

kacsahúshoz rozmaringot, zsályát, borsmentát;

csirkehúshoz tárkonyt, borsikafüvet, zellert;

főtt halhoz kaprot, édesköményt, koriandert, petrezselymet;

sült halhoz borsikafüvet, tárkonyt, szurokfüvet, turbolyát, rozmaringot;

húsok páclevébe bazsalikomot, kaprot, koriandert, tárkonyt, majoránnát, mustárt, zsályát, ...
2007-03-17 00:40:05
Spagetti olivio, chili
...
Az olívaolajban pirítsd meg a fokhagymát és az erős pa...
2007-03-13 15:35:41
Húsgombócos káposzta
... A káposztát torzsájának kivágása után kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. Lábasba szórjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és beleszórjuk az ételízesítőt. 1-1 csokor megmosott petrezselymet és kaprot teszünk bele, megborsozzuk, s félpuhára főzzük.
2. Közben a pulykahúst összedolgozzuk a hideg tejbe áztatott és kifacsart zsemlékkel, a tojásokkal és a rizzsel. Megsózzuk, ...
2007-03-04 00:49:57
metélt húsos raguval
... hosszúmetélt, 4 evőkanál parmezán sajt

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
A húst apró kockákra vagdaljuk.
A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
Vizet forralunk a tésztafőzéshez.

A vaj felét felforrósítjuk, és kisebb adagokban megpirítjuk benne a húst.
Kiszedjük.
A maradék vaj...
2007-02-26 05:35:31
1 2 3 ............305 306 .......458 459 ......606 607 608 610 611 612 
Címkék: Elisabeth Taylor, konyhafőnök titkai, báránycombot sütés, paradicsomvelő átszűrjük, fűszeres túrót, paradicsomok üregébe, szardellával lefelé, tálba tesszük, szardella olaját, narancs héjából, egészet tejjel, csomag petrezselymet, evőkanálnyi tejszínt, olívaolajban pirítsd, káposztát torzsájának, pulykahúst összedolgozzuk, hideg tejbe, hagymát meghámozzuk, gombát megtisztítjuk, húst apró, petrezselymet leöblítjük, szardellafiléket, kenyérszeletekre, káposztalevelet, kenyérpirítóban, zsemlemorzsával, ananászraguval, összedolgozzuk, tésztafőzéshez, paradicsomvelő, felforrósítjuk, fölszeleteljük, felszeleteljük, petrezselymet, kanalazhatjuk, petrezselymes, húsosszalonna, összekeverjük, középnagyságú, vérszegénység, balzsamecetet, pecsenyelével, megtisztítjuk, narancsaromát, vöröshagymát, báránycombot, füstöltsonka, paradicsomos, hosszúmetélt, zöldpaprikát, borsikafüvet, olívaolajjal, masszírozzuk, bazsalikomos, csirkehúshoz, bazsalikomot, olívaolajban, meglocsoljuk, ételízesítőt, petrezselyem, megborsozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.