|
|
|
... Mitsu Agárka, a leánykori neve: Mitsubishi COLT. Még a múlt század utolsó negyedéből. Hihetetlen kalandokra képes. Sok évvel ezelőtt, egyszer hazafelé jövetben, úgy vettem, ahogy más a petrezselymet, vagy a dinnyét veszi. Megláttam, megszerettem és.....megvettem. Igaz ugyan, hogy a férjem elszerette Tőlem, de megbocsájtottam neki. Nagyon-nagyon jó volt a jobboldali ülésen ülni mel... |
2007-04-10 17:52:13 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 húsleveskocka
1 teáskanál édesnemes paprika
só és bors
A túrót, lisztet, sót, tejet, tojásokat és apróra vágott
petrezselymet simára keverünk. 30 percig állni hagyjuk,
hoyg a liszt megduzzadjon. A hagymát megtisztítjuk, és
szeletekre vágjuk. a kolbászt és az uborkát vékony
szeletekre vágjuk. Az ola... |
|
2007-04-03 16:59:02 |
|
|
|
|
|
|
... csillapítja a fájdalmakat. Enyhíti a testei és lelki szenvedéseket, erősíti az érzelmeket, fokozza az erotikus vágyakat.
Petrezselyem - megtáltosít
Aki nem akar petrezselymet árulni, egyen belőle minél többet. Már a rómaiak is bőségesen adtak petrezselymet a gladiátoroknak, hogy erősítsék a küzdőszellemüket. A petrezselyem fokozza a bátorságot, az akara... |
2007-04-03 00:30:02 |
|
|
|
|
|
|
... csipetnyi piros paprikát, a teáskanálnyi cukrot.
Egy fakanállal összekeverjük, míg sűrű állagú rántást nem kapunk.
A rántást lassan felengedjük a tejszínnel, majd hozzákeerjük a petrezselymet.
A tejszínes rántást hozzáadjuk a lábasban a borsókhoz és összeforraljuk.
Kész a borsófőzelékünk.
Ár négy személyre: kb. 450 Ft.
Feltétnek gyorsfagya... |
|
2007-04-01 16:29:39 |
|
|
|
|
|
|
... puhára pároljuk. Közben a lisztet a tejföllel, a tej... |
|
2007-03-26 17:52:23 |
|
|
|
|
|
|
... metélőhagyma.
1. A zellert, szárzellert, krumplit, vörös- és fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit és a zellert apró kockákra, a szárzellert karikákra, a zellerzöldet, petrezselymet és hagymát finomra vágjuk.
2. A forró olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a húsleves... |
2007-03-25 13:46:22 |
|
|
|
|
|
|
... vagy apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, pároljuk meg - vigyázzunk, hogy meg ne égjen! Adjuk hozzá a paradicsompürét és a felkockázott paradicsomot, majd a húst, kaprot, petrezselymet és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk meg, s pároljuk nagy lángon kb. 5 percig.
3. A lecsepegtetett padlizsánokból óvatosan nyomjuk ki a maradék vizet, majd a felhevített olívaolajo... |
2007-03-25 13:33:34 |
|
|
|
|
|
|
... kezdjük.
Amíg el nem készül, mártást készítünk hozzá. A fokhagymát felszeleteljük és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomszószt, az apróra vágott petrezselymet , majd hozzákeverjük a mascarpone sajtot. Oreganóval, sóval, borssal és egy kevés friss chilipaprikával ízesítjük, végül felforraljuk. Mikor a hús elkészült, akkor a sajtmártással leöntj... |
2007-03-24 21:22:00 |
|
|
|
|
|
|
...
Étlapszótár 2
------------------------------------ ------------------------------------ --------
Elisabeth Taylor módra = (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval
elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített
erdélyi = (gyakran) tárkonyos
erdészné módra = (legtöbbször) er... |
2007-03-22 10:23:37 |
|
|
|
|
|
|
... hagymával. Sütőben grillfokozaton 3 percig pirítjuk.
Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beleteszünk 1-2 gerezd szeletelt fokhagymát, a maradék laskára vágott petrezselymet, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat, felöntjük a fehérborral és a paradicsompürével, és 2-3 perc alatt hirtelen átpirítjuk. A paradicsomos tenger gyümölcsei ragut a homárra tálaljuk, cit... |
2007-03-20 22:35:08 |
|
|
|
|