Belépés
Csirkemáj parmezános panírban
... következő adagot is. Az uborkás mártással kínáljuk.
4. Uborkás mártás
A csemegeuborkát lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és a kés lapjáv...
2007-05-01 01:07:46
Sertésborda Gellért módra
... sütjük. Ebben a vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkockázott tarját, és kissé megpirítjuk. Beletesszük a főtt zöldborsót és a vágott petrezselymet. Sóval, borssal fűszerezzük, liszttel megszórjuk, és annyi tejszínt öntünk rá, hogy kenhető maszszát kapjunk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a tojást, és a megsütött hússzeletekr...
2007-04-30 00:50:27
Teknősbéka
... lámpabúra alatt.

Tolószékben az öregember, szájában pipa lóg, de nem ég, az orvos eltiltotta, de a szokás... legalább az íze... Az öregasszony görnyed az asztal mellett, petrezselymet apróz, főt hús lesz párolt krumplival. Ősz haja kendővel felkötve, szája keskeny, kezei erőtlenek, de mozdulatai szaporák még. Zöld, piszkos szúnyoghálón át vetülnek be a betonra a nap ara...
2007-04-29 16:23:06
Zöldséges zúzaleves
... is puhára főzzük.
3. A galuskához a vajat 1 dl vízzel felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és lassú tűzön 1 percen át kevergetjük. Félrehúzzuk, langyosra hűtjük. Belekeverjük a petrezselymet, a tojást és egy csipet sót. Összedolgozzuk. Nagy galuskákat szaggatunk sós, forró vízbe, és 5-10 percen át gyöngyözve főzzük. Csak tálaláskor szedjük ki őket a vízből. A levessel kínálju...
2007-04-22 00:48:55
Gombás szarvastokány
... gombát, a reszelt narancshéjat és levét, a bor felét és készre pároljuk. A tejfölben simára keverjük a lisztet, behabarjuk a mártást, és egyet forralunk rajta, végül beleke...
2007-04-18 10:09:35
Étlapszótár 2
Elisabeth Taylor módra = (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval
elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített
erdélyi = (gyakran) tárkonyos
erdészné módra = (legtöbbször) erdei gombával készített; (ha köret) pirított gomba és húsosszalonna, burgonyával, valamint vajas pecsenyelével
Eszterházy- = (ha rostélyos, vagy szűzé...
2007-04-16 06:38:39
Keleti spagetti
... evőkanál tárkonyos ecettel ízesítve.

Három liter forró vízben főzzük meg a spagettit, majd öblítsük le. Közben a húst, sajtot, tojást, sót, borsot, zsemlemorzsát, tejet, petrezselymet és fokhagymát keverjük jól össze, formáljunk belőle apró gombócokat, és süssük ki forró olajban. Tegyük a gombócokat a spagettira, és öntsük le paradicsommártással. Sütőben melegítsük fel...
2007-04-15 11:10:50
Marokkói kuszkusz párolt csirk
... fémszitába, hogy megálljon a cserépfazék tetején, vagy egy kissé belecsússzon. Pároljuk a kuszkuszt 25 percig. Ezután vegyük le a szitát a fazékról, és adjuk a csirkéhez a kurkumaport, a petrezselymet és a sót. Közben keverjük össze a kuszkuszt a vajjal, tegyük vissza a cserpfazékra a kuszkuszos szitát, és pároljuk még 25 percig a kuszkuszt, majd villával háromszor keverjük meg, ...
2007-04-15 11:06:43
Húsleves füstöltsonkás kenyér
... kockákra, áztassuk be egy kis tejbe, adjuk hozzá a kis kockákra vágott sovány tiroli sonkát (speck) és a szalámit.
Külön serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott metélőhagymát vagy petrezselymet, és egy kis zsíros tiroli sonkát apró kockára vágva, továbbá egy kanál vágott hagymát, végül mindezt adjuk az előbbi masszához. A tojásokat keverjük össze kis sóval, öntsük a kenyér...
2007-04-13 10:04:18
AMIT ESZEL, ABBÓL LESZEL 4.1
Koktél a felfázásra

Könnyen felfázhat, ha tavasszal lengén öltözködik. Hólyaghurut esetén igen hatásos a petrezselymes sárgarépalé. Tegyen zöldségcentrifugába fél kiló répát és öt szál petrezselyemzöldjét, és a levet kortyolgassa el! ĺgy a csodaszert naponta kétszer, egy héten keresztül fogyasszuk! A koktél vizelethajtó, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, gyorsít...
2007-04-12 17:33:20
1 2 3 ............305 306 .......458 459 ......604 605 606 610 611 612 
Címkék: Sertésborda Gellért, AMIT ESZEL, ABBÓL LESZEL, Elisabeth Taylor, uborkás mártással, csemegeuborkát lecsepegtetjük, fokhagymát megtisztítjuk, vajban megpirítjuk, finomra vágott, felszeletelt gombát, felkockázott tarját, főtt zöldborsót, vágott petrezselymet, megsütött hússzeletekr, orvos eltiltotta, öregasszony görnyed, asztal mellett, levessel kínálju, reszelt narancshéjat, tejfölben simára, cserépfazék tetején, kissé belecsússzon, kuszkuszos szitát, kanál vágott, előbbi masszához, tojásokat keverjük, petrezselymes sárgarépalé, levet kortyolgassa, csodaszert naponta, héten keresztül, koktél vizelethajtó, csemegeuborkát, ananászraguval, összedolgozzuk, lecsepegtetjük, pecsenyelével, petrezselymet, megtisztítjuk, húsosszalonna, petrezselymes, füstöltsonkás, szarvastokány, zsemlemorzsát, metélőhagymát, felkockázott, belekeverjük, fertőtlenítő, felforraljuk, szúnyoghálón, kortyolgassa, vizelethajtó, narancshéjat, felszeletelt, cserpfazékra, belecsússzon, hússzeletekr, füstöltsonka, fűszerezzük, megpirítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.