|
|
|
... következő adagot is. Az uborkás mártással kínáljuk.
4. Uborkás mártás
A csemegeuborkát lecsepegtetjük, apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, és a kés lapjáv... |
2007-05-01 01:07:46 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük. Ebben a vajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felkockázott tarját, és kissé megpirítjuk. Beletesszük a főtt zöldborsót és a vágott petrezselymet. Sóval, borssal fűszerezzük, liszttel megszórjuk, és annyi tejszínt öntünk rá, hogy kenhető maszszát kapjunk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd belekeverjük a tojást, és a megsütött hússzeletekr... |
|
2007-04-30 00:50:27 |
|
|
|
|
|
|
... lámpabúra alatt.
Tolószékben az öregember, szájában pipa lóg, de nem ég, az orvos eltiltotta, de a szokás... legalább az íze... Az öregasszony görnyed az asztal mellett, petrezselymet apróz, főt hús lesz párolt krumplival. Ősz haja kendővel felkötve, szája keskeny, kezei erőtlenek, de mozdulatai szaporák még. Zöld, piszkos szúnyoghálón át vetülnek be a betonra a nap ara... |
2007-04-29 16:23:06 |
|
|
|
|
|
|
... is puhára főzzük.
3. A galuskához a vajat 1 dl vízzel felforraljuk. Beleszórjuk a lisztet, és lassú tűzön 1 percen át kevergetjük. Félrehúzzuk, langyosra hűtjük. Belekeverjük a petrezselymet, a tojást és egy csipet sót. Összedolgozzuk. Nagy galuskákat szaggatunk sós, forró vízbe, és 5-10 percen át gyöngyözve főzzük. Csak tálaláskor szedjük ki őket a vízből. A levessel kínálju... |
|
2007-04-22 00:48:55 |
|
|
|
|
|
|
... gombát, a reszelt narancshéjat és levét, a bor felét és készre pároljuk. A tejfölben simára keverjük a lisztet, behabarjuk a mártást, és egyet forralunk rajta, végül beleke... |
|
2007-04-18 10:09:35 |
|
|
|
|
|
|
Elisabeth Taylor módra = (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval
elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített
erdélyi = (gyakran) tárkonyos
erdészné módra = (legtöbbször) erdei gombával készített; (ha köret) pirított gomba és húsosszalonna, burgonyával, valamint vajas pecsenyelével
Eszterházy- = (ha rostélyos, vagy szűzé... |
2007-04-16 06:38:39 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál tárkonyos ecettel ízesítve.
Három liter forró vízben főzzük meg a spagettit, majd öblítsük le. Közben a húst, sajtot, tojást, sót, borsot, zsemlemorzsát, tejet, petrezselymet és fokhagymát keverjük jól össze, formáljunk belőle apró gombócokat, és süssük ki forró olajban. Tegyük a gombócokat a spagettira, és öntsük le paradicsommártással. Sütőben melegítsük fel... |
2007-04-15 11:10:50 |
|
|
|
|
|
|
... fémszitába, hogy megálljon a cserépfazék tetején, vagy egy kissé belecsússzon. Pároljuk a kuszkuszt 25 percig. Ezután vegyük le a szitát a fazékról, és adjuk a csirkéhez a kurkumaport, a petrezselymet és a sót. Közben keverjük össze a kuszkuszt a vajjal, tegyük vissza a cserpfazékra a kuszkuszos szitát, és pároljuk még 25 percig a kuszkuszt, majd villával háromszor keverjük meg, ... |
2007-04-15 11:06:43 |
|
|
|
|
|
|
... kockákra, áztassuk be egy kis tejbe, adjuk hozzá a kis kockákra vágott sovány tiroli sonkát (speck) és a szalámit.
Külön serpenyőben pirítsuk meg a finomra vágott metélőhagymát vagy petrezselymet, és egy kis zsíros tiroli sonkát apró kockára vágva, továbbá egy kanál vágott hagymát, végül mindezt adjuk az előbbi masszához. A tojásokat keverjük össze kis sóval, öntsük a kenyér... |
2007-04-13 10:04:18 |
|
|
|
|
|
|
Koktél a felfázásra
Könnyen felfázhat, ha tavasszal lengén öltözködik. Hólyaghurut esetén igen hatásos a petrezselymes sárgarépalé. Tegyen zöldségcentrifugába fél kiló répát és öt szál petrezselyemzöldjét, és a levet kortyolgassa el! ĺgy a csodaszert naponta kétszer, egy héten keresztül fogyasszuk! A koktél vizelethajtó, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, gyorsít... |
2007-04-12 17:33:20 |
|
|
|
|