Belépés
klasszikus püspökkenyér
... aszalt gyümölcs
5 dkg porcukor

A rumot egy kevés forró vízzel felengedjük, és beáztatjuk a mazsolát. A tojást összekeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a lágy vajat, és hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport.
A gyümölcsöket felkockázzuk, és megforgatjuk a porcukorban, majd a rumba áztatott mazsolával együtt hozzáadjuk a lisztes masszához.
A sü...
2010-12-22 19:21:20
Mézes banánpép
... sós vízben főzzük a banán húsát, amíg meg nem puhul (12 - 15 perc). Csepegtessük le. Elektromos mixerrel, turmixgépben, vagy egyszerű húsdarálóban készítsünk belőle pépet. Olvasszuk fel a vajat és keverjük bele a mézet, a narancshéjat és a narancslevet, a sót és a szerecsendiót. A forró vajas keveréket fokozatosan adagoljuk a péphez, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkevered...
2010-12-22 19:02:56
Mézben sütött molnárka
... narancshéj.
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160C°-ra. Vékonyan vajazzunk ki egy kb. 24 x 24 cm-es tepsit (kb. 1 evőkanál vajjal). Öntsük bele a mézet. Egy kis tálban keverjük össze a maradék vajat és a narancshéjat. A tésztából formáljunk kisebb zsemlényi, (10 - 12) lapított darabot, majd egyik lapos felüket mártsuk meg a vajas keverékben, ezután a dióban, hogy egyenl...
2010-12-22 19:02:25
Ízes sárgarépa süti
... teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió.
Elkészítés:
Egy nagy tálban verjük habosra a vajat a habverővel. Vékony sugárban, apránként verjük hozzá a mézet is, majd ezután egyenként, állandó verés közben adjuk hozzá a tojásokat is. Egy másik, kisebb tálban keverjük össze a répát, a m...
2010-12-22 18:59:51
Fűszeres mézeskalács
... szegfűszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szal...
2010-12-22 18:58:01
Rózsaszín sütemény 1.
... 20 dkg vaj, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dl tej, 6 csapott evőkanál liszt.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből a liszttel sűrű pépet főzünk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A tésztalapokat megtöltjük a krémmel. A tetejét is vékonyan meg...
2010-12-22 18:46:35
Pozsonyi patkó
...
Hozzávalók:
30 dkg lisztet, 20 dkg vajat, 3 evőkanál cukrot, kis sót, 2 dkg tejbe áztatott élesztőt és 2 dl forralt hideg tejet jól összegyúrunk, kinyujtjuk és négyzetes darabokra vágjuk.
Elkészítés:
Töltelék: 25 dkg darált diót, kis narancs vagy citromhéjat, 2 marék cukorból készült sziruppal elkeverünk. Ujjnyi vastag rudacskákat formálunk, a négyzetes tész...
2010-12-22 18:44:02
pityókás sherrykoszorú
... egy púpozott evőkanál nescafé, zsiradék és liszt a formához. Szirup: 10 dkg kristálycukor, 2 narancs leve, 5 cl sherry (vagy tokaji aszúféle), tejszín a díszítéshez.
Elkészítés:
A vajat nagyon habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és újra felverjük. Egymás után belekeverjük a tojásokat, végül a sütőporral összeszitált lisztet is. Az így kapott tésztát elfelezzük, az egyi...
2010-12-22 18:43:23
Őszibarack
... hogy pereme maradjon. Ezt a műveletet óvatosan kell végezni, mert könnyen törik. A kivájt tésztát összemorzsoljuk és annyi langyos tejjel áztatjuk be, hogy összeálljon. Összekeverünk 25 dkg vajat vagy margarint, 40 dkg porcukrot, 2 dkg kakaót, másfél deciliter édes likőrt. Ezeket habosra keverjük és a beáztatott tésztához adjuk, jól összekeverjük. A masszával megtöltünk minden fél...
2010-12-22 18:42:23
Narancsos szívecskék
... 2 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 30 dkg lágy vaj. Töltelékhez: 20 dkg narancslekvár, 20 dkg tortabevonó.
Elkészítés:
A lisztet, cukrot, sót, vaníliás cukrot, tojásokat és a vajat keverőtálba tesszük, és sűrű masszává keverjük, majd kézzel jól összegyúrjuk és letakarva 60 percig pihentetjük. Utána a tésztát gyorsan átgyúrjuk, kevés liszten kinyújtjuk, és szív alakú fo...
2010-12-22 18:21:35
1 2 3 ...........1139 1140 1141 1142 1143 ......1714 1715 .....2284 2285 2286 
Címkék: kevés forró, tojást összekeverjük, lágy vajat, gyümölcsöket felkockázzuk, rumba áztatott, lisztes masszához, banán húsát, forró vajas, sütőt 160C°-ra, maradék vajat, tésztából formáljunk, vajas keverékben, nagy tálban, vajat vagy, előbb megforralt, kockára vágott, felhabosított tojásokat, tészta hozzávalóit, vaníliás cukorral, liszttel sűrű, kihűlt krémmel, tésztalapokat megtöltjük, négyzetes tész, púpozott evőkanál, vajat nagyon, sütőporral összeszitált, műveletet óvatosan, kivájt tésztát, beáztatott tésztához, masszával megtöltünk, vajat keverőtálba, tésztát gyorsan, kristálycukorral, összemorzsoljuk, zsemlemorzsával, szódabikarbóna, összedolgozzuk, hozzászitáljuk, összekeverjük, sherrykoszorú, tésztalapokat, narancslekvár, kristálycukor, felhabosított, összekeverünk, szerecsendiót, összegyúrjuk, turmixgépben, belekeverjük, csepegtessük, narancshéjat, szerecsendió, megforgatjuk, narancslevet, összegyúrunk, gyümölcsöket, összeszitált, zsemlemorzsa, püspökkenyér, húsdarálóban, felkockázzuk, porcukorban, hozzávalóit,
© 2013 TVN.HU Kft.