Belépés
Foszlós kalács
... aszkorbinsavval, és letakarva tegyük meleg helyre. Amikor a kovász teljesen megkelt, adjunk hozzá 25 dg lisztet, 1,3 dl langyos tejet, 2 tojássárgáját, 4 dg barna cukrot, 1 mokkáskanál vanillincukrot, egy csipet sót, és dagasszuk a lágy tésztát kb. 15 percig, amíg hólyagos lesz. Ha mixert használunk, akkor kevesebb idő is elegendő. A végén tegyünk bele 2 dg megmosott maz...
2010-01-10 07:05:39
Nagyapa cukor-meséi 3.
... kavargatni.
- Csak lassan! Forró! - intettem az unokáimat. - Ha már teljesen feloldódott, még teszünk bele cukrot. Eszterkém, hozzál fehér cérnát, hurkapálcát és vanillincukrot!
A vanillincukrot feloldottuk a szirupban. A cérnából levágtunk több darabot, és rákötöttük a hurkapálcára. Néhány perc alatt már nem oldódott fel több cukor, hiába kevergettük a...
2009-12-22 22:11:02
körte
... keverjük. Váltakozva hozzákeverjük a kávét és a megolvasztott csokoládét. A csokoládémasszát kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Eközben a tepsi felét kibéleljük sütőpapírral. A vanillincukrot elvegyítjük a kávéporral, és 1/3 részét a sütőpapírra szórjuk. A csokoládémasszát egy nyomózsákba töltjük (7 mm átmérőjű nyomófejjel). A masszából csíkokat húzunk a sütőpapírra. Megszórj...
2009-12-20 10:20:06
karácsonyi bon-bon !
... sárgabarackot apróra vágjuk.

Elkészítés:

A vajat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Majd hozzákeverjük az aromát, a likőrt
és a csokoládéreszeléket, és sima masszává keverjük. Végüla masszához keverjük a fenyőmagot és a sárgabarackot, és 1 órára hűtőszekrénybe...
2009-12-19 15:33:58
Karácsonyi Bonbon
... apróra vágjuk.

Elkészítés:

A vajat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb
fokozatán habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot
és a vanillincukrot. Majd hozzákeverjük az aromát, a likőrt
és a csokoládéreszeléket, és sima masszává keverjük. Végül
a masszához keverjük a fenyőmagot és a sárgabarackot, és 1
órára hűtősze...
2009-12-19 14:37:02
Néró
... összeragasztáshoz sárgabaracklekvár


Díszítéshez:

Olvasztott csokoládé


Elkészítés:

A sütőporral elkeverem a lisztet, hozzáadom a cukrot, vanillincukrot a tojást és jól összekeverem, majd a darabokra vágott margarinnal simára gyúrom (ha nagyon ragad néhány percre hűtőszekrénybe teszem)

kb.: 4 mm vastagra nyújtom a té...
2009-12-16 19:21:51
Fekete-Fehér kuglóf
... sütőt
előmelegítjük.

Elkészítés:

A vajat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb
fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a
cukrot, a vanillincukrot, a sót, és sima masszává keverjük.
A tojásokat egyenként fél percig keverve a konyhai robotgép
legmagasabb fokozatán a masszához adjuk. A lisztet a
sütőporra...
2009-12-13 16:29:45
Fűszeres narancslekvár
... kifacsarjuk, és 400 ml levet kimérünk.

Elkészítés:

A narancsgerezdeket és a narancslevet egy főzőedénybe helyezzük. A cukorban jól elvegyítjük a dzsemfixet, a vanillincukrot és a fűszereket, és a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szük...
2009-12-08 20:54:17
Narancszselés túrós
... aranybarnára sütöm.

Krém: 2 doboz krémes állagú túró (250 g-os doboz), 2 ek rum, 20 dkg porcukor, 1 margarin (én Hera-t használok), 1 vanillincukor.

A porcukrot, vanillincukrot, rumot és a margarint habosra keverem majd folytonos keverés mellett hozzáadagolom a túrót. Az elkészült krémmel jó vastagon megkenem a kihűlt piskótatésztát.

Narancszselé: ...
2009-11-22 21:46:47
almaboros tekercs !
... hozzákeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tojást és a tojássárgáját egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukrot és a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tete...
2009-11-21 17:11:10
1 2 3 ..12 13 .18 19 20 .24 25 26 
Címkék: Karácsonyi Bonbon, kovász teljesen, lágy tésztát, végén tegyünk, vanillincukrot feloldottuk, cérnából levágtunk, megolvasztott csokoládét, hűtőszekrénybe tesszük, tepsi felét, vanillincukrot elvegyítjük, sütőpapírra szórjuk, nyomózsákba töltjük, masszából csíkokat, konyhai robotgép, masszához keverjük, sütőporral elkeverem, darabokra vágott, tojásokat egyenként, masszához adjuk, főzőedénybe helyezzük, gyümölcshöz adjuk, elegyet állandó, margarint habosra, elkészült krémmel, kihűlt piskótatésztát, sütőporral elkeverjük, masszához szitáljuk, sütőformába töltjük, csokoládémasszát, aszkorbinsavval, keverőedényben, vanillincukrot, hűtőszekrénybe, piskótatésztát, hozzáadagolom, hozzákeverjük, tojássárgáját, narancslekvár, narancszselés, előmelegítjük, sárgabarackot, vanillincukor, megolvasztott, felforraljuk, narancslevet, aranybarnára, összekeverem, hurkapálcára, sütőpapírral, narancszselé, feloldódott, fokozatosan, elvegyítjük, sütőpapírra, feloldottuk, kevergettük, főzőedénybe, nyomófejjel, hurkapálcát,
© 2013 TVN.HU Kft.