|
|
|
... aszkorbinsavval, és letakarva tegyük meleg helyre. Amikor a kovász teljesen megkelt, adjunk hozzá 25 dg lisztet, 1,3 dl langyos tejet, 2 tojássárgáját, 4 dg barna cukrot, 1 mokkáskanál vanillincukrot, egy csipet sót, és dagasszuk a lágy tésztát kb. 15 percig, amíg hólyagos lesz. Ha mixert használunk, akkor kevesebb idő is elegendő. A végén tegyünk bele 2 dg megmosott maz... |
2010-01-10 07:05:39 |
|
|
|
|
|
|
... kavargatni.
- Csak lassan! Forró! - intettem az unokáimat. - Ha már teljesen feloldódott, még teszünk bele cukrot. Eszterkém, hozzál fehér cérnát, hurkapálcát és vanillincukrot!
A vanillincukrot feloldottuk a szirupban. A cérnából levágtunk több darabot, és rákötöttük a hurkapálcára. Néhány perc alatt már nem oldódott fel több cukor, hiába kevergettük a... |
|
2009-12-22 22:11:02 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük. Váltakozva hozzákeverjük a kávét és a megolvasztott csokoládét. A csokoládémasszát kb. 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Eközben a tepsi felét kibéleljük sütőpapírral. A vanillincukrot elvegyítjük a kávéporral, és 1/3 részét a sütőpapírra szórjuk. A csokoládémasszát egy nyomózsákba töltjük (7 mm átmérőjű nyomófejjel). A masszából csíkokat húzunk a sütőpapírra. Megszórj... |
2009-12-20 10:20:06 |
|
|
|
|
|
|
... sárgabarackot apróra vágjuk.
Elkészítés:
A vajat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot. Majd hozzákeverjük az aromát, a likőrt
és a csokoládéreszeléket, és sima masszává keverjük. Végüla masszához keverjük a fenyőmagot és a sárgabarackot, és 1 órára hűtőszekrénybe... |
|
2009-12-19 15:33:58 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágjuk.
Elkészítés:
A vajat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb
fokozatán habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot
és a vanillincukrot. Majd hozzákeverjük az aromát, a likőrt
és a csokoládéreszeléket, és sima masszává keverjük. Végül
a masszához keverjük a fenyőmagot és a sárgabarackot, és 1
órára hűtősze... |
|
2009-12-19 14:37:02 |
|
|
|
|
|
|
... összeragasztáshoz sárgabaracklekvár
Díszítéshez:
Olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A sütőporral elkeverem a lisztet, hozzáadom a cukrot, vanillincukrot a tojást és jól összekeverem, majd a darabokra vágott margarinnal simára gyúrom (ha nagyon ragad néhány percre hűtőszekrénybe teszem)
kb.: 4 mm vastagra nyújtom a té... |
2009-12-16 19:21:51 |
|
|
|
|
|
|
... sütőt
előmelegítjük.
Elkészítés:
A vajat egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb
fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a
cukrot, a vanillincukrot, a sót, és sima masszává keverjük.
A tojásokat egyenként fél percig keverve a konyhai robotgép
legmagasabb fokozatán a masszához adjuk. A lisztet a
sütőporra... |
2009-12-13 16:29:45 |
|
|
|
|
|
|
... kifacsarjuk, és 400 ml levet kimérünk.
Elkészítés:
A narancsgerezdeket és a narancslevet egy főzőedénybe helyezzük. A cukorban jól elvegyítjük a dzsemfixet, a vanillincukrot és a fűszereket, és a gyümölcshöz adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szük... |
2009-12-08 20:54:17 |
|
|
|
|
|
|
... aranybarnára sütöm.
Krém: 2 doboz krémes állagú túró (250 g-os doboz), 2 ek rum, 20 dkg porcukor, 1 margarin (én Hera-t használok), 1 vanillincukor.
A porcukrot, vanillincukrot, rumot és a margarint habosra keverem majd folytonos keverés mellett hozzáadagolom a túrót. Az elkészült krémmel jó vastagon megkenem a kihűlt piskótatésztát.
Narancszselé: ... |
2009-11-22 21:46:47 |
|
|
|
|
|
|
... hozzákeverjük, és hagyjuk kihűlni. A tojást és a tojássárgáját egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukrot és a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tete... |
2009-11-21 17:11:10 |
|
|
|
|