|
|
|
... vaníliás cukor,
az úgynevezett vanillincukor tölti be. A sütemények beszórására szánt
vaníliás szórócukrot úgy készítsük, hogy fél kg finom lisztcukorhoz 1
csomag valódi vanillincukrot keverünk. Teasüteményekbe, kekszekbe vagy
bármely édes süteménybe, ha kellemes vaníliás ízt akarunk, minden fél
kg tésztába a begyúrásnál vagy bekeverésnél 1 csomag vaníliás... |
2010-10-24 10:35:23 |
|
|
|
|
|
|
... deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 5 deka őrölt mandula, 3 tojás kemény habja, orosztea, kevés rum
Elkészítése: A vajat habosra keverjük, azután beleadjuk a cukrot, vanillincukrot, citrom ízt, a tojás sárgát és a sütőporral kevert lisztet, végül a kemény tojáshabot őrölt mandulával. Jól kizsírozott hosszúkás formában közepes tűznél 35-40 percig sütjük. Másnap szelet... |
|
2010-10-20 05:27:00 |
|
|
|
|
|
|
... habosra keverjük, hozzáadunk 1 tojást és 2 kanál cukrot; mikor a massza habos, a második tojást és a maradék cukrot hozzáadjuk, azután a sütőportai kevert lisztet, a citromhéjat, vanillincukrot és annyi tejet, amennyit a tészta kíván. Ha finomabban akarjuk elkészíteni, lehet még mazsolát, mandulát és finomra vágott citronátot, vagy orangeadot hozzáadni. Tepsibe tesszük, és jól fűt... |
2010-10-20 05:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... hámozott, hosszúkásra vágott mandula, tejszínhab
Leöntéséhez: 1/8 liter víz, 20 deka cukor, fél narancs és 1 citrom leve, 1-2 evőkanál rum
Elkészítése: A vajat, cukrot és vanillincukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a többi anyagokat, jól elkeverjük és zsírozott koszorúformában, középerős tűznél kb. 40 percig sütjük. Még melegen a következő meleg folyadékkal le... |
|
2010-10-20 05:21:19 |
|
|
|
|
|
|
... vágott mandula, 10 deka mazsola, 10 deka apró szőlő, 2 evőkanál rum
Elkészítése: A tojássárgát a cukorr... |
|
2010-10-20 05:19:51 |
|
|
|
|
|
|
... 3 deka citronát, 3 deka cukrozott narancshéj, néhány csepp rum, 3 tojásfehérje habja, gyümölcsíz a megkenéséhez
Elkészítése: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, tojást, tojássárgát, citromlevet és addig keverjük az egészet, míg szép sűrű lesz. Ezután hozzáadjuk a többi anyagokat, legvégül a tojáshabját és zsírozott tortaformában középerős tűznél k... |
2010-10-20 05:17:34 |
|
|
|
|
|
|
... töltéséhez: ribiszkelekvár, kevés rum
A mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evőkanálnyi forró víz, 8 deka csokoládé
Elkészítése: A vajat, cukrot és tojást habosra keverjük, a vanillincukrot és mákot hozzáadjuk, azután a citromlevet, majd a sütőporral kevert lisztet és tejet. Mindezt jól elkeverjük és zsírozott formában, lassan sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, rummal nedve... |
2010-10-20 05:13:30 |
|
|
|
|
|
|
... habmasszából kanállal galuskát szaggatunk, és a forró tejbe rakjuk, hol az, pár másodperc alatt megszilárdul, akkor kivesszük. Közben a pudingport 1 deci tejjel felold... |
2010-10-20 05:11:45 |
|
|
|
|
|
|
... muskátdió őrölve (szerecsendió), 2 szelet csokoládé, 50 deka liszt, 1 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, tej szükség szerint
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, tojást, citrom és rum ízt és a fűszereket, majd a reszelt csokoládét, a sütőporral kevert tisztet és annyi tejet, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól zsírozott, lisztezett k... |
2010-10-20 05:09:44 |
|
|
|
|
|
|
... héja, 20 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 1 csésze tej, 2 fehérjének habja, tejszínhab
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, cukrot, vanillincukrot, darát és a Gusztin lisztet (?), valamint annyi citromlevét, és héját, amennyit megfelelőnek tartunk, majd felváltva a sütőporral kevert lisztet és a tejet, legutoljára a kemény tojáshabot.... |
2010-10-20 05:00:10 |
|
|
|
|