Belépés
Süteményes receptek 1920 körül
... vaníliás cukor,
az úgynevezett vanillincukor tölti be. A sütemények beszórására szánt
vaníliás szórócukrot úgy készítsük, hogy fél kg finom lisztcukorhoz 1
csomag valódi vanillincukrot keverünk. Teasüteményekbe, kekszekbe vagy
bármely édes süteménybe, ha kellemes vaníliás ízt akarunk, minden fél
kg tésztába a begyúrásnál vagy bekeverésnél 1 csomag vaníliás...
2010-10-24 10:35:23
Teaszeletek
... deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 5 deka őrölt mandula, 3 tojás kemény habja, orosztea, kevés rum
Elkészítése: A vajat habosra keverjük, azután beleadjuk a cukrot, vanillincukrot, citrom ízt, a tojás sárgát és a sütőporral kevert lisztet, végül a kemény tojáshabot őrölt mandulával. Jól kizsírozott hosszúkás formában közepes tűznél 35-40 percig sütjük. Másnap szelet...
2010-10-20 05:27:00
Tejeskalács
... habosra keverjük, hozzáadunk 1 tojást és 2 kanál cukrot; mikor a massza habos, a második tojást és a maradék cukrot hozzáadjuk, azután a sütőportai kevert lisztet, a citromhéjat, vanillincukrot és annyi tejet, amennyit a tészta kíván. Ha finomabban akarjuk elkészíteni, lehet még mazsolát, mandulát és finomra vágott citronátot, vagy orangeadot hozzáadni. Tepsibe tesszük, és jól fűt...
2010-10-20 05:26:39
Rumos kalács tejszínhabbal
... hámozott, hosszúkásra vágott mandula, tejszínhab
Leöntéséhez: 1/8 liter víz, 20 deka cukor, fél narancs és 1 citrom leve, 1-2 evőkanál rum
Elkészítése: A vajat, cukrot és vanillincukrot a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a többi anyagokat, jól elkeverjük és zsírozott koszorúformában, középerős tűznél kb. 40 percig sütjük. Még melegen a következő meleg folyadékkal le...
2010-10-20 05:21:19
Püspökkenyér
... vágott mandula, 10 deka mazsola, 10 deka apró szőlő, 2 evőkanál rum
Elkészítése: A tojássárgát a cukorr...
2010-10-20 05:19:51
Orosz torta
... 3 deka citronát, 3 deka cukrozott narancshéj, néhány csepp rum, 3 tojásfehérje habja, gyümölcsíz a megkenéséhez
Elkészítése: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, tojást, tojássárgát, citromlevet és addig keverjük az egészet, míg szép sűrű lesz. Ezután hozzáadjuk a többi anyagokat, legvégül a tojáshabját és zsírozott tortaformában középerős tűznél k...
2010-10-20 05:17:34
Mákostorta
... töltéséhez: ribiszkelekvár, kevés rum
A mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evőkanálnyi forró víz, 8 deka csokoládé
Elkészítése: A vajat, cukrot és tojást habosra keverjük, a vanillincukrot és mákot hozzáadjuk, azután a citromlevet, majd a sütőporral kevert lisztet és tejet. Mindezt jól elkeverjük és zsírozott formában, lassan sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk, rummal nedve...
2010-10-20 05:13:30
Madártej
... habmasszából kanállal galuskát szaggatunk, és a forró tejbe rakjuk, hol az, pár másodperc alatt megszilárdul, akkor kivesszük. Közben a pudingport 1 deci tejjel felold...
2010-10-20 05:11:45
Kávékalács
... muskátdió őrölve (szerecsendió), 2 szelet csokoládé, 50 deka liszt, 1 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, tej szükség szerint
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, tojást, citrom és rum ízt és a fűszereket, majd a reszelt csokoládét, a sütőporral kevert tisztet és annyi tejet, hogy egy közepesen kemény tésztát kapjunk. Jól zsírozott, lisztezett k...
2010-10-20 05:09:44
Indiáner
... héja, 20 deka liszt, 1/2 cs. dr. Oetker-féle sütőpor, 1 csésze tej, 2 fehérjének habja, tejszínhab
Elkészítés: A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat, cukrot, vanillincukrot, darát és a Gusztin lisztet (?), valamint annyi citromlevét, és héját, amennyit megfelelőnek tartunk, majd felváltva a sütőporral kevert lisztet és a tejet, legutoljára a kemény tojáshabot....
2010-10-20 05:00:10
1 2 3 ..12 13 14 .18 19 .24 25 26 
Címkék: úgynevezett vanillincukor, sütemények beszórására, begyúrásnál vagy, vajat habosra, tojás sárgát, sütőporral kevert, kemény tojáshabot, massza habos, második tojást, maradék cukrot, sütőportai kevert, tészta kíván, tojással habosra, többi anyagokat, következő meleg, forró tejbe, reszelt csokoládét, közepesen kemény, tojás sárgákat, koszorúformában, teasüteményekbe, vanillincukrot, ribiszkelekvár, lisztcukorhoz, tejszínhabbal, tortaformában, vanillincukor, megkenéséhez, püspökkenyér, megfelelőnek, bekeverésnél, szerecsendió, megszilárdul, tojásfehérje, habmasszából, tojássárgát, tejeskalács, citromhéjat, elkészítése, citromlevet, kettévágjuk, evőkanálnyi, hosszúkásra, kizsírozott, teaszeletek, leöntéséhez, szórócukrot, citromlevét, beszórására, folyadékkal, tojáshabját, úgynevezett, elkészíteni, legutoljára, begyúrásnál, finomabban, mákostorta, kávékalács, töltéséhez, sütőporral, hozzáadjuk, szaggatunk, sütőportai, pudingport, elkeverjük, tojáshabot, hozzáadunk, mandulával, tejszínhab, lisztezett, sütemények,
© 2013 TVN.HU Kft.