|
|
|
... bélrendszerben található baktériumok hozzák létre, ehhez fogyasszunk sok tojássárgáját, májat, szóját, diót, szardíniát és hántolatlan rizst. Akinek a haja erősen töredezik, annak B-vitaminban gazdag tápanyagokra van szüksége, mint a burgonya, a joghurt, gomba, a búzacsíra.
A belső táplálás mellett külső kényeztetésre is szüksége van szépségünk koronájának. A hajápolási... |
2009-12-03 16:47:48 |
|
|
|
|
|
|
... bőre? Fogyasszon el minden nap legalább két darab idényjellegű gyümölcsöt, vagy igyon meg egy pohár zöldség- vagy gyümölcslevet.
Dinnye (tökszerű) a ráncok ellen
A-vitaminban gazdag
Hetente háromszor két szeletet
Igazi segítség a ráncok kialakulása ellen. A dinnye, mint minden sárga zöldség vagy gyümölcs, béta-karotinban gazdag, s ez ped... |
|
2009-12-03 13:18:21 |
|
|
|
|
|
|
... étekké teszi. Ez a vitamin ugyanis részt vesz a kollagéntermelésben, ami pedig a feszes bőrért felelős. Ha tehát szeretnéd, hogy az arcod sokáig ránctalan legyen, akkor fogyassz sok C-vitaminban gazdag gyümölcsöt, például citrusféléket.
Citromos hámlasztó
Vágj félbe egy citromot. Egyik feléből vájj ki annyi gyümölcshúst, hogy beleférjen egy tojássárgája. Tedd a bat... |
2009-12-02 17:21:32 |
|
|
|
|
|
|
... Citrusallergiában szenvedők nem szedhetik. Csecsemőknél és kisgyermekeknél kisebb adagot használjunk. Várandós anyukák is szedhetik.
A grépfrút nemcsak finom és C-vitaminban gazdag, hanem értékes természetes antibiotikus anyagokat is hordoz a magjában. A szert az utóbbi időben már hazánkban is be lehet szerezni, s így otthon is bárki felhasználhatja... |
|
2009-12-02 13:01:14 |
|
|
|
|
|
|
... használhatók. Bélbetegségek kezelésében is szerepet kapott. A naspolyafa kérgének főzetét a népi gyógyászatban vérzések csillapítására alkalmazták.
Hogyan használjuk?
Vitaminban gazdag gyümölcséből befőttet készítenek, de nyersen is fogyasztják.
Jó tudni!
Mellékhatása nem ismert.
Naspolyabefőtt
Hozzávalók: 3 kg nasp... |
|
2009-12-01 14:04:44 |
|
|
|
|
|
|
Nem csak levesként vagy rakott karfiolként lehet elkészíteni ezt az ásványi sókban és C-vitaminban gazdag zöldséget. Kicsit variálunk vele.
A karfiol általában levesként vagy rakott karfiolként kerül az asztalra, amivel nincs is semmi baj, mert mindkettő finom. Viszont egy sereg más ételt is készíthetünk ebből a főzés közben igen erős szagú zöldségből. A karfiol egyé... |
2009-11-30 16:05:10 |
|
|
|
|
|
|
... meg leginkább magas C-vitamin-tartalmát. Ennek
a jelentősége igen nagy, mert ételeinkben az elkészítés során - a hő
hatására - a C-vitamin nagy része tönkremegy. Télutón a C-vitaminban dús
savanyú káposzta segíthet ezt a hiányt pótolni. S az sem elhanyagolható
szempont, hogy ez a zöldség lehet az egyik legolcsóbb C-vitamin-forrás a
hideg időben.
... |
2009-11-29 11:11:21 |
|
|
|
|
|
|
... idegrendszer egyensúlyának fenntartásában. Ha szervezetünk nem kap eleget, csökken a stresszel szembeni ellenálló képesség. Ahelyett, hogy gyógyszer alakban fogyasztanánk, együnk inkább B vitaminban gazdag ételeket. Ilyenek a teljes őrlésű gabonafélék, a máj és más belsőségek, a hüvelyesek (lencse, borsó).
32. Szusszanjunk egyet!
A munkából való hazatér... |
2009-11-28 16:41:17 |
|
|
|
|
|
|
... sem!
Szervezeted - a leégés után (is) - belülről is szomjazik, ezért fogyassz el napi 2-2,5 liter folyadékot. Legjobb, ha ásvány... |
2009-11-28 13:51:14 |
|
|
|
|
|
|
...
Csiliolaj
Pikáns olaj húsokhoz. Aki szereti a tüzes ételeket, annak mindenképp kell, hogy legyen raktáron belőle, akár nagyobb mennyiségben is. A csilipaprika frissen gazdag C-vitaminban, és az emésztést is segíti. Elkészítésénél mi sem egyszerűbb. Néhány szárít... |
2009-11-26 17:31:50 |
|
|
|
|