Belépés
Zöldbab mediterrán módra
Hozzávalók:
4 dundi újhagyma, 4 evőkanál sütéshez való olívaolaj, 80 dkg roppanósra gőzölt zöldbab, só, frissen őrölt fekete bors, 1-1 mokkáskanál szárított (a friss még zamatosabb) majoránna, bazsalikom, kakukkfű és rozmaring, 2 evőkanál sűrített paradicsom (paradicsompüré), 10-10 szem magozott zöld és fekete olajbogyó, 5-6 közepes nagyságú paradicsom

1. Az újhagym...
2017-01-17 08:29:24
Kapros-zöldbabos sonkaragu
Kapros-zöldbabos sonkaragu

30 dkg füstölt sonkát csíkokra vágunk és megpirítunk. 30 dkg zöldbabot puhára párolunk, összekeverjük a sonkával. Lisztből és joghurtból (kefir vagy tejföl is jó) készült habarással besűrítjük. Belevágunk egy kis csomó kaprot, fűszerezzük, 1-1 kávéskanál mustárral, majonézzel ízesítjük. Összeforraljuk. Bármilyen körettésztával vagy rizzsel tála...
2011-09-30 08:01:19
Zöldbab télire
hozzávalók 12 főre

* 8 kg zöldbab
* 1 kg paprika
* 1 kg hagyma
* 1,5 kg paradicsom
* 1 l olaj
* só
* szalicil
elkészítés

1. A zöldségeket alaposan megmossuk. A babot 1,5 cm-esre daraboljuk, a hagymát és paprikát...
2011-07-29 08:43:12
Zöldbab–gyógynövényként

Zöldbab - gyógynövény

A zöldbab egyik fő táplálékunk a nyári hónapokban. Sok fajtáját különböztetünk meg. Vannak futók, nagy széles hüvelyekkel, vagy csak sorára, vagy fészekre vetett zöldbab, amely szintén terjeszkedik egy kissé. A legtöbb esetben a zölden fogyasztható bab fajt...
2010-12-15 11:18:57
A zöldbab gyógyhatása
A zöldbab egyik fő táplálékunk a nyári hónapokban. Sok fajtáját különböztetünk meg. Vannak futók, nagy széles hüvelyekkel, vagy csak sorára, vagy fészekre vetett zöldbab, amely szintén terjeszkedik egy kissé. A legtöbb esetben a zölden fogyasztható bab fajtában különbözik attól, amelyiket télire, azaz száraz fogyasztásra szánunk
A zöldbabban nincs kiemelkedően magas ásvány, se...
2010-09-26 17:31:38
Zöldbab télire
... hozzávalók 12 főre

* 8 kg zöldbab
* 1 kg paprika
* 1 kg hagyma
* 1,5 kg paradicsom
* 1 l olaj
* só
* szalicil
elkészítés

1. A zöldségeket alaposan megmossuk. A babot 1,5 cm-esre daraboljuk, a hagymát és...
2010-08-29 18:28:51
Zöldbab télire


* 8 kg zöldbab
* 1 kg paprika
* 1 kg hagyma
* 1,5 kg paradicsom
* 1 l olaj
* só
* szalicil

elkészítés

1. A zöldségeket alaposan megmossuk. A babot 1,5 cm-esre daraboljuk, a hagymát és paprikát apró kockára v...
2010-08-29 13:48:09
Zöldbab télire
... hozzávalók 12 főre

* 8 kg zöldbab
* 1 kg paprika
* 1 kg hagyma
* 1,5 kg paradicsom
* 1 l olaj
* só
* szalicil

elkészítés

1. A zöldségeket alaposan megmossuk. A babot 1,5 cm-esre daraboljuk, a hagymát és pap...
2010-08-29 12:13:32
vega rakott zöldbab


1 kg zöldbab
kb 40 dkg rizs
1 nagy pohár tejföl
2 nagyobb/ 3 kisebb tojás
15 dkg reszelt trappista sajt
kevés margarin
kevés zsemlemorzsa

bors
ételízesítő
curry
1 db fokhagymakocka (Knorr ízbomba)
őrölt szerecsendió
elkészí...
2010-07-29 10:44:27
Rakott zöldbab
... hozzávalók 4 főre

* 1 kg zöldbab
* kb 40 dkg rizs
* 1 nagy pohár tejföl
* 2 nagyobb/ 3 kisebb tojás
* 15 dkg reszelt trappista sajt
* kevés margarin
* kevés zsemlemorzsa
* só
* bors
* ételízesítő
* curry
* 1 db fokhagymakocka (Knorr ízbomba)
* őrölt szerecse...
2010-07-24 13:55:32
1 2 
Címkék: zöldbab gyógyhatása, zöldségeket alaposan, zöldbab egyik, nyári hónapokban, legtöbb esetben, zölden fogyasztható, zöldbabban nincs, gyógynövényként, különböztetünk, összeforraljuk, fokhagymakocka, paradicsompüré, körettésztával, összekeverjük, fogyasztható, zsemlemorzsa, szerecsendió, terjeszkedik, fogyasztásra, kiemelkedően, fűszerezzük, gyógyhatása, megpirítunk, hüvelyekkel, ételízesítő, táplálékunk, zöldségeket, mokkáskanál, gyógynövény, elkészítés, daraboljuk, paradicsom, majonézzel, besűrítjük, habarással, zöldbabban, hónapokban, mediterrán, joghurtból, hozzávalók, különbözik, zamatosabb, belevágunk, bazsalikom, kávéskanál, roppanósra, szárított, zöldbabos, amelyiket, megmossuk, olívaolaj, sonkaragu, zöldbabot, bármilyen, olajbogyó, rozmaring, trappista, nandagopa, mustárral, ízesítjük, majoránna, alaposan, paprikát, margarin, szalicil, fajtáját, szerecse, fészekre, sonkával, sűrített, sütéshez,
© 2013 TVN.HU Kft.