Belépés
Brazil csirkeragu
... sápatag.



Hozzávalók:

80 dkg csirkemell filé
5 dkg aranymazsola
2 db sárgarépa
1 db alma
20 dkg zöldborsó
20 dkg morzsolt kukorica
3 evőkanál majonéz
30 dkg burgonya
10 dkg mandulával töltött olajbogyó
olívaolaj

bors



A csirkemellet kockára vágjuk, olívaolajon megpirítj...
2007-03-19 22:31:54
Gnocchi tejszínes gombaraguval
A héten a gnocchié a főszerep. Kezdjük rögtön egy gombás finomsággal.



Gnocchi tejszínes gombaraguval


Gnocchi tésztához:


60 dkg burgonya
1-2 evőkanál étolaj
40 dkg liszt
2 db tojás
só, bors
Raguhoz:
3 dl tejszín
25 dkg csiperke
10 dkg zöldborsó
1 szál póré
4 gerezd fokhagyma...
2007-03-19 22:31:01
Túrós nudli
Túrós, vaníliaöntetes finomság, nem csak gyerekeknek.



Túrós nudli


A tésztához:


60 dkg burgonya
2 evőkanál étolaj
40 dkg liszt
2 db tojás
50 dkg tehéntúró
1 db lime
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
Vaníliaöntethez:
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cuko...
2007-03-19 22:29:59
Olaszo.:Bárányborda olaszosan
Anyaghányad: Személyenként 2 db bárányborda ( vagy karaj szelet,) liszt, 2 tojás, reszelt sajt, zsemlemorzsa, 60 dkg karfiol, 10 dkg vaj, burgonya,
Munkamenet: A bárány bordákat kiverjük, bebundázzuk, liszttel,tojással, zsemlemorzsával kevert reszelt sajtban.Forró zsírban óvatosan sütjük, hogy ki ne száradjon, vagy hogy a csontoknál nyers ne maradjon. Sós vizben kifőzünk egy k...
2007-03-18 11:02:25
Káposztás sztrapacska
Hozzávalók (8 főre):

kb. 70 dkg fejes káposzta, kb.
1 kk. só, 5 ek. olaj, fél kk. őrölt fekete bors; a tésztához: 80 dkg burgonya, 2 tojás, só, kb. 50 dkg finomliszt;
a tetejére: 30 dkg juhtúró.

1. A káposztát megtisztítjuk, kitorzsázzuk, lereszeljük. Összekeverjük a sóval, fél órán át állni hagyjuk, majd kifacsarjuk. Az olajat lábasban kissé megfor...
2007-03-18 01:12:42
A konyhafőnök titkai
Ha a száraz kolbász héját nehéz lehúzni...

... negyed órára vizes ruhába csavarjuk, vagy néhány másodpercig hideg vizet csorgatunk rá.

Annyiféle fűszer kapható, hogy az ember nem tudja, melyik ételbe mit tegyen...

A húsételek fűszerezésénél van egy aranyszabály: háromnál kevesebbet ne, de kilencnél többet se használjunk egyszerre! Némi eligazítá...
2007-03-17 00:40:05
Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:

60 dkg burgonya, 30 dkg finomliszt, só, 1 tojás, 3 evőkanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, nyersen lereszeljük, a liszttel, sóval, tojással, zsírral galuskatésztát keverünk belőle. Evőkanállal kis galuskákat szaggatunk a forrásban lévő sós vízbe. Amint feljönnek a tetej...
2007-03-16 00:36:11
Gyógyít a kefir?
... jo...
2007-03-15 13:38:26
Gyógyít a kefir?
... jo...
2007-03-15 07:59:03
Zöldséges különleges
... lefényképeztette velem és meg kellet ígérnem, hogy a receptet én is elkészítem.
Így született meg ez az étel... :o)

4 fő részére:

3-4 meghámozott és lereszelt burgonya

1/4 fej kelkáposzta lereszelve, vagy vékony csíkokra vágva

1/4 póréhagyma vékony csíkokra vágva

1 db édes paprika vékony csíkokra vágva

...
2007-03-13 15:41:57
1 2 3 ..................882 883 .........1324 1325 .........1747 1748 1749 1764 1765 1766 
Címkék: konyhafőnök titkai, csirkemellet kockára, gombás finomsággal, bárány bordákat, csontoknál nyers, káposztát megtisztítjuk, olajat lábasban, száraz kolbász, húsételek fűszerezésénél, burgonyát meghámozzuk, forrásban lévő, lefényképeztette, vaníliaöntethez, zsemlemorzsával, vaníliaöntetes, fűszerezésénél, galuskatésztát, összekeverjük, megtisztítjuk, személyenként, csirkemellet, aranymazsola, gombaraguval, aranyszabály, kitorzsázzuk, zsemlemorzsa, sztrapacska, konyhafőnök, kifacsarjuk, finomsággal, olívaolajon, használjunk, bárányborda, gyerekeknek, anyaghányad, bebundázzuk, meghámozott, kelkáposzta, lereszeljük, másodpercig, meghámozzuk, elkészítése, evőkanállal, póréhagyma, hozzávalók, galuskákat, különleges, kevesebbet, csorgatunk, csirkeragu, csontoknál, csirkemell, szaggatunk, lereszelve, mandulával, munkamenet, elkészítem, finomliszt, született, feljönnek, annyiféle, tésztához, fokhagyma, száradjon, káposztás, zöldséges, tehéntúró, zöldborsó, lereszelt, olaszosan, csavarjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.