|
|
|
... sápatag.
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell filé
5 dkg aranymazsola
2 db sárgarépa
1 db alma
20 dkg zöldborsó
20 dkg morzsolt kukorica
3 evőkanál majonéz
30 dkg burgonya
10 dkg mandulával töltött olajbogyó
olívaolaj
só
bors
A csirkemellet kockára vágjuk, olívaolajon megpirítj... |
2007-03-19 22:31:54 |
|
|
|
|
|
|
A héten a gnocchié a főszerep. Kezdjük rögtön egy gombás finomsággal.
Gnocchi tejszínes gombaraguval
Gnocchi tésztához:
60 dkg burgonya
1-2 evőkanál étolaj
40 dkg liszt
2 db tojás
só, bors
Raguhoz:
3 dl tejszín
25 dkg csiperke
10 dkg zöldborsó
1 szál póré
4 gerezd fokhagyma... |
|
2007-03-19 22:31:01 |
|
|
|
|
|
|
Túrós, vaníliaöntetes finomság, nem csak gyerekeknek.
Túrós nudli
A tésztához:
60 dkg burgonya
2 evőkanál étolaj
40 dkg liszt
2 db tojás
50 dkg tehéntúró
1 db lime
1 db citrom
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
Vaníliaöntethez:
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cuko... |
2007-03-19 22:29:59 |
|
|
|
|
|
|
Anyaghányad: Személyenként 2 db bárányborda ( vagy karaj szelet,) liszt, 2 tojás, reszelt sajt, zsemlemorzsa, 60 dkg karfiol, 10 dkg vaj, burgonya,
Munkamenet: A bárány bordákat kiverjük, bebundázzuk, liszttel,tojással, zsemlemorzsával kevert reszelt sajtban.Forró zsírban óvatosan sütjük, hogy ki ne száradjon, vagy hogy a csontoknál nyers ne maradjon. Sós vizben kifőzünk egy k... |
|
2007-03-18 11:02:25 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (8 főre):
kb. 70 dkg fejes káposzta, kb.
1 kk. só, 5 ek. olaj, fél kk. őrölt fekete bors; a tésztához: 80 dkg burgonya, 2 tojás, só, kb. 50 dkg finomliszt;
a tetejére: 30 dkg juhtúró.
1. A káposztát megtisztítjuk, kitorzsázzuk, lereszeljük. Összekeverjük a sóval, fél órán át állni hagyjuk, majd kifacsarjuk. Az olajat lábasban kissé megfor... |
|
2007-03-18 01:12:42 |
|
|
|
|
|
|
Ha a száraz kolbász héját nehéz lehúzni...
... negyed órára vizes ruhába csavarjuk, vagy néhány másodpercig hideg vizet csorgatunk rá.
Annyiféle fűszer kapható, hogy az ember nem tudja, melyik ételbe mit tegyen...
A húsételek fűszerezésénél van egy aranyszabály: háromnál kevesebbet ne, de kilencnél többet se használjunk egyszerre! Némi eligazítá... |
2007-03-17 00:40:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg burgonya, 30 dkg finomliszt, só, 1 tojás, 3 evőkanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, nyersen lereszeljük, a liszttel, sóval, tojással, zsírral galuskatésztát keverünk belőle. Evőkanállal kis galuskákat szaggatunk a forrásban lévő sós vízbe. Amint feljönnek a tetej... |
2007-03-16 00:36:11 |
|
|
|
|
|
|
... jo... |
2007-03-15 13:38:26 |
|
|
|
|
|
|
... jo... |
2007-03-15 07:59:03 |
|
|
|
|
|
|
... lefényképeztette velem és meg kellet ígérnem, hogy a receptet én is elkészítem.
Így született meg ez az étel... :o)
4 fő részére:
3-4 meghámozott és lereszelt burgonya
1/4 fej kelkáposzta lereszelve, vagy vékony csíkokra vágva
1/4 póréhagyma vékony csíkokra vágva
1 db édes paprika vékony csíkokra vágva
... |
2007-03-13 15:41:57 |
|
|
|
|