Belépés
Káposztás Csirke
... megsózott, és megborsozott csirkét, és erős tűzön mindkét oldalát lepirítjuk. A szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett káposztát összekeverjük a Serpenyőben maradt hagymás olajjal, a csomborral, a babérlevélporral, sóval és 1dl tejföllel. A tálba terítjük. Tetején bőrével felfelé elhelyezzük a lepirított csirkedarabokat. A megmaradt tejföllel bekenjük, és a tál saját tetejét r...
2010-10-17 22:29:40
Brassói rakott káposzta 2.
... fonnyasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen, erős tűzön átsütjük rajta. A káposztát (ha túl savanyú lenne) átmossuk, lecsurgatjuk, és a tál aljára terítünk egy réteget. Jól megsózzuk, meghintjük csomborral és a finomra vágott kaporral meg törött borssal. Erre néhány hússzeletet borítunk, ezt is sózzuk és borsozzuk, majd paradicsomlevet csorgatunk rá. Ezt sült hagyma követi, a követk...
2010-10-10 05:48:59
Brassói rakott káposzta 1.
... Ha a káposzta túl savanyú, átmosom és lecsöpögtetem. Az előzőleg legalább fél órára beáztatott cserépedény alját beterítem egyharmadnyi káposztával, és jól megsózom. Meghintem kevés csomborral és törött borssal, ezután vágott kaprot szórok rá. Erre ráborítom a hús felét, majd ezt is megsózom és megborsozom. Paradicsomlevet csorgatok rá. A hagymás pecsenyelé felét rákenem, ezt köve...
2010-10-10 05:48:36
Jakab gulyás
... só.

Elkészítés:

Olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük, majd a kockára vágott marha lábszárral tovább pároljuk. Vágott fokhagymával, őrölt borssal, csomborral, sóval és tárkonylevéllel ízesítve, kevés víz aláöntésével főzzük, míg a hús félpuha nem lesz. Most tesszük a cikkekre vágott paradicsomot, az apró kocka burgonyát és a beáztatott...
2010-10-08 19:27:46
Mária-napi sült kacsa
... Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzta száraz, zsírmentes és enyhén savanyú. A boros káposztához áztatott mazsolát keverünk. Nemes udvarok mazsolás káposztáját csomborral, borsikával ízesítve adták, úgy mint ahogy én is teszem.

Savanyú szilva:
A tálalásnál vörösboros, mézzel ízesített, borecetes kékszilvát adunk, amit ilyen egyszerűen készí...
2010-10-08 17:50:54
Csomboros káposztaleves hidege
... füstölt levet zsírtalanítjuk - hidegen a legkönnyebb, mert a tetején kicsapódik-, majd annyit öntünk a zöldségekre, amennyi újnyira ellepi. Finomra aprított friss, vagy szárított, morzsolt csomborral fűszerezzük, és szinte teljesen puhára főzzük.
A káposzta felét szűrőlapáttal kiemeljük, és a tálaláshoz félretesszük. A többit a levével meg a joghurttal együtt turmixoljuk és á...
2010-10-08 04:57:55
Jakab gulyás
... g liszt
pici só
 
Olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük, majd a kockára vágott marha lábszárral tovább pároljuk. Vágott fokhagymával, őrölt borssal, csomborral, sóval és tárkonylevéllel ízesítve, kevés víz aláöntésével főzzük, míg a hús félpuha nem lesz. Most tesszük a cikkekre vágott paradicsomot, az apró kocka burgonyát és a beáztatott apró szemű...
2010-10-07 19:09:49
Piszkés káposzta
... ebben a szaftban pároljuk. Ha a hús félpuha, betakarjuk a felszeletelt káposzta felével, megszórjuk piszkével, és rátesszük a húsgombócokat, majd lefedjük a káposzta többi részével. Csomborral, piszkével, friss kaporral meghintjük, és annyi vízzel felengedjük, hogy épp ellepje. Lassú pöszörgő főzéssel, a lábas mozgatásával megfőzzük e különleges ízű gasztronómiai finomságot. A tej...
2010-10-07 19:06:13
Mazsolás, boros, káposzta
... Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzt...
2010-10-07 17:47:38
Mustáros lencsesaláta 2.
... csíkokra vágjuk, megöntözzük a borecettel vagy citromlével, addig érleljük benne, amíg a lencse megfő, akkor leszűrjük, az "érlelő" borecetet habosra keverjük az olajjal, a mustárral, a csomborral, ízlés szerint sóval, borssal, végül a petrezselyemmel. A lencsét és a zellert összekeverjük, hozzáadjuk az öntetet, lefedjük, félóránként megkeverjük - nem szükséges hidegre tenni - és ...
2010-10-07 05:14:05
1 2 3 .8 9 .12 13 14 15 16 17 18 
Címkék: Káposztás Csirke, szükség szerint, tálba terítjük, lepirított csirkedarabokat, megmaradt tejföllel, hússzeleteket hirtelen, finomra vágott, előzőleg legalább, hagymás pecsenyelé, kockára vágott, cikkekre vágott, apró kocka, boros káposztához, tálalásnál vörösboros, tetején kicsapódik-, káposzta felét, tálaláshoz félretesszük, joghurttal együtt, beáztatott apró, szaftban pároljuk, felszeletelt káposzta, káposzta többi, lábas mozgatásával, borecettel vagy, lencse megfő, zellert összekeverjük, babérlevélporral, tárkonylevéllel, paradicsomlevet, petrezselyemmel, csirkedarabokat, zsírtalanítjuk, lecsöpögtetett, hússzeleteket, lecsöpögtetem, húsgombócokat, gasztronómiai, káposztaleves, összekeverjük, szűrőlapáttal, fokhagymával, megborsozott, vöröshagymát, mozgatásával, felszeletelt, lecsurgatjuk, félretesszük, egyharmadnyi, lencsesaláta, paradicsomot, fonnyasztjuk, aláöntésével, káposztával, serpenyőben, káposztáját, citromlével, felengedjük, káposztához, félóránként, cserépedény, megöntözzük, megborsozom, elhelyezzük,
© 2013 TVN.HU Kft.