|
|
|
... megsózott, és megborsozott csirkét, és erős tűzön mindkét oldalát lepirítjuk. A szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett káposztát összekeverjük a Serpenyőben maradt hagymás olajjal, a csomborral, a babérlevélporral, sóval és 1dl tejföllel. A tálba terítjük. Tetején bőrével felfelé elhelyezzük a lepirított csirkedarabokat. A megmaradt tejföllel bekenjük, és a tál saját tetejét r... |
2010-10-17 22:29:40 |
|
|
|
|
|
|
... fonnyasztjuk, és a hússzeleteket hirtelen, erős tűzön átsütjük rajta. A káposztát (ha túl savanyú lenne) átmossuk, lecsurgatjuk, és a tál aljára terítünk egy réteget. Jól megsózzuk, meghintjük csomborral és a finomra vágott kaporral meg törött borssal. Erre néhány hússzeletet borítunk, ezt is sózzuk és borsozzuk, majd paradicsomlevet csorgatunk rá. Ezt sült hagyma követi, a követk... |
|
2010-10-10 05:48:59 |
|
|
|
|
|
|
... Ha a káposzta túl savanyú, átmosom és lecsöpögtetem. Az előzőleg legalább fél órára beáztatott cserépedény alját beterítem egyharmadnyi káposztával, és jól megsózom. Meghintem kevés csomborral és törött borssal, ezután vágott kaprot szórok rá. Erre ráborítom a hús felét, majd ezt is megsózom és megborsozom. Paradicsomlevet csorgatok rá. A hagymás pecsenyelé felét rákenem, ezt köve... |
2010-10-10 05:48:36 |
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítés:
Olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük, majd a kockára vágott marha lábszárral tovább pároljuk. Vágott fokhagymával, őrölt borssal, csomborral, sóval és tárkonylevéllel ízesítve, kevés víz aláöntésével főzzük, míg a hús félpuha nem lesz. Most tesszük a cikkekre vágott paradicsomot, az apró kocka burgonyát és a beáztatott... |
|
2010-10-08 19:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzta száraz, zsírmentes és enyhén savanyú. A boros káposztához áztatott mazsolát keverünk. Nemes udvarok mazsolás káposztáját csomborral, borsikával ízesítve adták, úgy mint ahogy én is teszem.
Savanyú szilva:
A tálalásnál vörösboros, mézzel ízesített, borecetes kékszilvát adunk, amit ilyen egyszerűen készí... |
|
2010-10-08 17:50:54 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt levet zsírtalanítjuk - hidegen a legkönnyebb, mert a tetején kicsapódik-, majd annyit öntünk a zöldségekre, amennyi újnyira ellepi. Finomra aprított friss, vagy szárított, morzsolt csomborral fűszerezzük, és szinte teljesen puhára főzzük.
A káposzta felét szűrőlapáttal kiemeljük, és a tálaláshoz félretesszük. A többit a levével meg a joghurttal együtt turmixoljuk és á... |
2010-10-08 04:57:55 |
|
|
|
|
|
|
... g liszt
pici só
Olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük, majd a kockára vágott marha lábszárral tovább pároljuk. Vágott fokhagymával, őrölt borssal, csomborral, sóval és tárkonylevéllel ízesítve, kevés víz aláöntésével főzzük, míg a hús félpuha nem lesz. Most tesszük a cikkekre vágott paradicsomot, az apró kocka burgonyát és a beáztatott apró szemű... |
2010-10-07 19:09:49 |
|
|
|
|
|
|
... ebben a szaftban pároljuk. Ha a hús félpuha, betakarjuk a felszeletelt káposzta felével, megszórjuk piszkével, és rátesszük a húsgombócokat, majd lefedjük a káposzta többi részével. Csomborral, piszkével, friss kaporral meghintjük, és annyi vízzel felengedjük, hogy épp ellepje. Lassú pöszörgő főzéssel, a lábas mozgatásával megfőzzük e különleges ízű gasztronómiai finomságot. A tej... |
2010-10-07 19:06:13 |
|
|
|
|
|
|
... Így ropogós puha lesz és nem lesz pépes. Egy jó párolt káposzt... |
2010-10-07 17:47:38 |
|
|
|
|
|
|
... csíkokra vágjuk, megöntözzük a borecettel vagy citromlével, addig érleljük benne, amíg a lencse megfő, akkor leszűrjük, az "érlelő" borecetet habosra keverjük az olajjal, a mustárral, a csomborral, ízlés szerint sóval, borssal, végül a petrezselyemmel. A lencsét és a zellert összekeverjük, hozzáadjuk az öntetet, lefedjük, félóránként megkeverjük - nem szükséges hidegre tenni - és ... |
2010-10-07 05:14:05 |
|
|
|
|