|
|
|
... hozzá keverjük a hideg sajtkrémet. Előveszek egy nagy peremes tálcát, vagy egy mélyebb nagy tálat, s erre készítem el a sütit. (az edény férjen be a hűtőbe!) A babapiskótákat, (ill. a feldarabolt piskóta tésztát) egy pillanatra belemártom a lehült kávés keverékbe, és lerakom szép sorban formára a tálcára, vagy a tál aljára. Erre jön a krémből egy réteg, majd megint a bemártogatott... |
2011-02-09 13:34:18 |
|
|
|
|
|
|
... felséges reggeli! Már annak, aki szereti. Így már ki lehet bírni a következő étkezésig - mondogatják tréfásan a résztvevők.
Rövidesen a deszkaasztalon sorakoznak a hízó feldarabolt részei: a sonkák, az oldalasok, a fej, az egyben kivett gerinc, az orja, a szalonnák. A belső szervek - szív, tüdő, máj -, zsíros húsokkal együtt már az abáló üstben várják, hogy ... |
|
2011-02-09 13:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk az előre felkockázott marhahúst, kicsi vizet öntünk alá és pároljuk. Következik a füstölt oldalas, majd a sertéshús, a feldarabolt zöldpaprika, paradicsom. Ha a húsok kellő nedvességet engedtek, akkor hozzáadjuk a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, a pálinkát. Lehetőleg víz nélkül főzzük. A főzés befejezése el... |
2011-02-08 18:35:19 |
|
|
|
|
|
|
... olíva olajon tíz percig pirítsuk, süssük elő. Vegyük ki a húsdarabokat a serpenyőből, anélkül, hogy nagyon lecsorgatnánk róluk a zsiradékot, s rakjuk át egy lábasba. Tegyük hozzá a feldarabolt paprikát, a megmosott fenyőmagot, öntsük rá a pohár fehérbort s az ugyanennyi vizet. Jó tíz percig főzzük közepes lángon, néhányszor kicsit megmozgatva-rázva a lábast, hogy ne égjen le benne... |
|
2011-02-08 17:00:48 |
|
|
|
|
|
|
... sózzuk, belekeverjük a cayenne borsot és a felaprított petrezselymet. Simára kikeverjük a tejföl, tejszín és egy kevés víz keverékével. Felforralj... |
|
2011-02-08 15:45:33 |
|
|
|
|
|
|
... felaprítok és pici zsíron megpirítom. Sózom, borsozom, megszórom csípős őrölt piros paprikával, majoránnával, petrezselyemmel, adok ... |
2011-02-08 15:20:35 |
|
|
|
|
|
|
... egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold majdnem puhára. (Ha a víz elfő pótold.) Ha ez megvan, öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott... |
2011-02-08 12:54:53 |
|
|
|
|
|
|
... sáfrányos szeklice
Elkészítés:
Fazékban másfél liter vizet forralunk. Sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Beletesszük a megtisztított, felkarikázott hagymát, a feldarabolt paradicsomot és a kockára vágott burgonyát. Amikor a burgonya megfőtt, beletesszük a darabokra vágott halat, a sáfrányos szeklicét és puhára főzzük. A kenyeret kockára vágjuk, olajban mind... |
2011-02-07 19:36:08 |
|
|
|
|
|
|
... és fólia alatt kb. 30 percig a sütőben sütjük, további 10 percig az alufóliát levéve rápirítjuk a sajtot.
Fűszeres burgonya illik hozzá a legjobban. Ehhez a meghámozott és feldarabolt krumplit kiolajozott tepsiben ízlés szerint fűszerezve (só, bors, olasz fűszerek + egy ici-pici chili), néha összerázva megsütjük. Kívül megsül, de a belseje puha marad.
C... |
2011-02-06 11:56:39 |
|
|
|
|