|
|
|
... vanília ízű krémpor
* az öntethez:
* 25 dkg málna
* 10 dkg cukor
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasba beletesszük a vizet és a margarint, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve, még forrón beleütjük egyenként az egész tojásokat, és jól elkeverjük. A masszát habzsá... |
2010-06-24 19:44:28 |
|
|
|
|
|
|
... állítunk. Rásimítjuk a krémeg, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük. A maradék cukorral előzőleg elvegyített gyümölcskocsonyaport 2 ek. vízben feloldjuk, majd 1 dl forró vízbe keverjük, és felforraljuk. A süteményt a keret eltávolítása után 15 kockára vágjuk. A ribizlit a kocsonyába forgatjuk, és a kockákon elosztjuk. Kb. 30 percre behűtjük.
... |
|
2010-06-24 17:19:50 |
|
|
|
|
|
|
Kókuszkrémes ostyaszelet
Hozzávalók: 3 ostyalap, 17 dkg liszt, 40 dkg cukor, 3 dl tej, 20 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin.
A tejet felforraljuk, a lisztet elkeverjük a cukorral, és beleöntjük a tejbe. Addig főzzük, amíg be nem sűrüsödik. Ha kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint és a kókuszt. Az alsó lapra kenjük a krém... |
2010-06-24 15:17:05 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor és porcukor keverékével. Beleütjük a tojást, összedolgozzuk. Ha a tészta nem áll össze kellőképpen, adhatunk hozzá egy kevés tejfölt. Hűtőbe tesszük.
3. A pudinghoz felforraljuk a tejet a vaníliarúd kikapart magjaival. Egy bögrében összekeverjük a keményítőt a kristálycukorral, majd öntünk hozzá kevés tejet, és csomómentesre keverjük. Ezt a masszát állandó keverget... |
|
2010-06-24 13:56:14 |
|
|
|
|
|
|
... kis üveg mandulaaroma
elkészítés
Hamis marcipán készítése:
1. A tejet felforraljuk, beletesszük a darát, és megduzzasztjuk, hagyjuk kihűlni.
2. A margarint a porcukorral kikeverjük, hozzátesszük a kekszet, a darát és a mandulaaromát. Jól összegyúrjuk, és berakju... |
|
2010-06-24 13:52:15 |
|
|
|
|
|
|
... egy kevés vízzel felöntjük.
3. Kb. 20 perc elég, hogy megpárolódjon, ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a rétesliszttel csomómentesre elkevert tejfölt.
4. Felforraljuk, majd ízlés szerint kevés cukrot adunk hozzá.
5. A tésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a raguval, tepsibe simítjuk, tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk, és előmelegítet... |
2010-06-24 13:49:33 |
|
|
|
|
|
|
... egy kevés vízzel felöntjük.
3. Kb. 20 perc elég, hogy megpárolódjon, ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a rétesliszttel csomómentesre elkevert tejfölt.
4. Felforraljuk, majd ízlés szerint kevés cukrot adunk hozzá.
5. A tésztát sós vízben kifőzzük, összekeverjük a raguval, tepsibe simítjuk, tetejére sok-sok reszelt sajtot szórunk, és előmelegítet... |
2010-06-24 08:23:57 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a ... |
2010-06-23 23:42:40 |
|
|
|
|
|
|
... megtisztítjuk, betesszük egy nagy fazékba. Hozzáadjuk a kisebb szeletekre vágott marhahúst és a megtisztított, gerezdekre aprított vöröshagymát. Felöntjük vízzel úgy, hogy az bőven ellepje. Felforraljuk, majd fedő alatt két órán keresztül pároljuk, figyelve rá, nehogy leégjen. Kiszedjük a csülökből a csontokat, annak húsát felaprítjuk. Hozzáadjuk a majoránnát, és újabb három perci... |
2010-06-23 23:32:08 |
|
|
|
|
|
|
... Felteszünk forralni 2 dl vizet, majd a rizst a forrásban lévő vízhez adjuk és kis lángon, időnként megkevergetve addig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Közben egy másik lábosban felforraljuk az 5 dl tejet és azt is hozzáadjuk a rizshez, beledobjuk a vajat, majd kis lángon, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
2. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot ... |
2010-06-23 18:11:22 |
|
|
|
|