|
|
|
... lesz szükség, hogy roppanós legyen a saláta.
3. A narancsról levágjuk a héját és a felét kifilézzük a salátához.
4. A vajat és az olajat felhevítjük, beletesszük a felszeletelt fokhagymát és csilipaprikát. Mikor megpirultak, kivesszük őket és félrerakjuk egy itatóspapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.
5. Ebbe a serpenyőbe tesszük bele a csirkemelleke... |
2010-05-14 22:30:51 |
|
|
|
|
|
|
... újkrumplit héjastul (!!) meg kell főzni, amikor kicsit kihűlt, lehúzzuk a héját. Aztán megvá... |
|
2010-05-13 09:32:27 |
|
|
|
|
|
|
... egyenként megforgatjuk benne és fehéredésig sütjük.
3. Rászórjuk a fűszerpaprikát, a sót és kevés vízzel felengedjük (időnként, ha szükséges, pótoljuk a vizet). Belerakjuk a felszeletelt zöldpaprikát, a kétféle Pirosaranyat és a paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, míg a hús meg nem puhul.
4. Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, amivel kb. ... |
2010-05-12 21:49:08 |
|
|
|
|
|
|
... és alaposan keverjük el a forrásban lévő tartalommal. Figyeljünk rá, hogy ne törjük össze az esetleg már megpuhult marhahúst.
5. Kb. 5 perc elteltével adjuk hozzá az előre felszeletelt paradicsomot és paprikát, és hagyjuk puhára főni.
6. A felszeletelt fokhagymát, babérlevelet, őrőltborsot egyszerre is beletehetjük a forrásban lévő pörköltbe.
7. Innentől ke... |
|
2010-05-12 21:47:08 |
|
|
|
|
|
|
... visszamaradt zsírt egy kis lábasba öntjük. A paradicsompü... |
|
2010-05-12 21:28:26 |
|
|
|
|
|
|
... is félretesszük.
5. A wokban ismét egy kevés olajat felmelegítünk és 1 percig kevergetjük-rázzuk benne a nagyobb kockákra felvágott hagymát.
6. Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt szárzellert és a brokkolit és további 2 percig sütjük.
7. Most a cukorborsó, a gomba és a bambuszrügy következik. 1-2 percig rázogatjuk ezt is.
8. Hozzáadjuk a marhahúst, a... |
2010-05-12 21:01:05 |
|
|
|
|
|
|
... eperdarabokat. A piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, ebből is ha... |
2010-05-11 11:19:56 |
|
|
|
|
|
|
... majonézt elkeverjük a ketchuppal, a mustárral a Worcherstershire mártással, a porcukorral és a citromlével... |
2010-05-09 12:29:35 |
|
|
|
|
|
|
... a
tésztát: a lisztet, a darabokra vágott vajjal összegyúrjuk. Hozzáadjuk
a sót, és annyi vizet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. 2-3
óráig állni hagyjuk. A meghámozott, felszeletelt céklát 10 percig
lobogó vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A zúzott
fokhagymát és a céklát az olajban 6-7 percig pároljuk, majd levesszük a
tűzrő... |
2010-05-07 13:57:39 |
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk, és a felcsíkozott csirkemelleket hozzáadjuk. A fűszereket - mindenből egy picit - beletesszük, és egy pohár vízzel felöntve puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a kukoricát és a borsót, majd fedő alatt tovább pároljuk. Mikor minden puha, hozzákeverjük a tejfölt, mellyel 2 percig fedő alatt pároljuk. Ezt követően a főzőtejszínt és a mustár... |
2010-05-05 15:48:39 |
|
|
|
|