|
|
|
... egész lakást jól kiszellőztetjük, nagy szükségünk van a friss levegőre! Nyissuk ki az összes ablakot!
Táplálkozás/diéta: Ma jót tesz egészségünknek, ha magos pékárut fogyasztunk. Remek választás lehet a tökmaggal, napraforgómaggal készített pékáru, de az értékes magvakat joghurtba keverve is fogyaszthatjuk. A dió fogyasztása is jó ötlet lehet!
Széps... |
2010-04-08 17:06:54 |
|
|
|
|
|
|
... használjuk.
Emésztést elősegítő: A rebarbara mindenek előtt azokon segít, akiknek az emésztése hanyatlóban van, azok pedig az idősebb nemzedékhez tartoznak. Ha tehát a salátához egy nagyobb éremnyit elfogyasztunk egyszerre, az untig elég ahhoz, hogy ne érezzük, hogy az étel megállt a gyomrunkban. Oxálsav tartalma folytán nyers állapotban segíti a belek féregszerű mozgás... |
|
2010-04-08 12:05:55 |
|
|
|
|
|
|
... zárja el. A veseműködés csökkenése, ha nem is vesszük észre, már korán, akár a harmincas, negyvenes évek előtt megkezdődhet. Javíthatunk az állapoton, ha rutén tartalmú élelmiszert fogyasztunk, így a vöröshagymát.
Reuma fájdalmakra: A vöröshagymának melegítő tulajdonsága van. Ami azt jelenti, hogy fogyasztása télen kimondottan jól esik, mert felmelegíti a testet. Különö... |
2010-04-07 18:59:45 |
|
|
|
|
|
|
... ételünkben. Ha ezt betartjuk, nincs gondunk a vastartalommal, amire a testünknek szüksége van.
Az alábbi táblázatból láthatjuk, milyen értékes zöldségünk a petrezselyem. Igaz, nem fogyasztunk belőle sokat, de mindennap ott van asztalunkon, hogy pótolja a szervezetben a fellépő hiányt.
Gyógyhatása: Lúgosító hatása van a savas vérre.
Allergia: A petr... |
|
2010-04-06 09:35:34 |
|
|
|
|
|
|
... tudatában lett volna. Amikor télen az agyonvegyszerezett zöldsaláták vagy a felismerhetetlenségig ízletes paradicsomok helyett savanyú káposztát, téli vermelt retket, vagy vöröshagymát fogyasztunk, akkor táplálkozunk a legegészségesebben.
A télen népszerű sütőtök valóságos ,,karotinbomba", temérdek A-vitamin előállításához szükséges anyag található benne. Ez a vitamin pedig k... |
|
2010-04-06 08:00:02 |
|
|
|
|
|
|
... hullámosak, virágzata apró sárgászöld színűek, és májustól egészen augusztus végégi virágzik.
A cékla és a céklalé és igen hatásos zöldség, amelyet legtöbbször, mint savanyúság fogyasztunk. Több ásványi anyag és vitamin is található benne többek között B1, B2, B6 és C-vitamin, foszfor, magnézium, kalcium, és kálium is.
Szabályozza a szervezet sav bázisát, mér... |
2010-04-06 01:29:34 |
|
|
|
|
|
|
... hatású!!
c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús
alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha- és sertéshús
helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A
húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és
parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas,
különösen a rákban szenve... |
2010-04-03 18:42:25 |
|
|
|
|
|
|
... nem tudunk megbirkózni a szervezetünkbe került mérgekkel. A panaszok életmódbeli kérdéseket is felvetnek. Jelzik, hogy túlságosan zsíros ételeket eszünk, vagy túl sok alkoholos italt fogyasztunk.
3-án, szombaton, a Hold a Nyilas csillagjegyben halad. Ma nyitott hangulatban leszünk, szívesen találkozunk a barátainkkal. Ha egy nagy kirándulásra vágynánk, akkor ennek i... |
2010-04-03 16:00:30 |
|
|
|
|
|
|
... némi vegyszert.
Sokan legyintenek ezt hallva, mondván, akkor az állati eredetű termékek teljes kizárása az étrendünkből nem megoldás, hiszen ha kizárólag növényi ételeket fogyasztunk, az is okozhat daganatos megbetegedést. A kísérletek azonban mást mutatnak. Amerikai tudósok vizsgálatot folytattak e témakörben, és bebizonyították, hogy a rákos betegek több mint kétharma... |
2010-04-01 14:57:04 |
|
|
|
|
|
|
... hatóanyagokat külön választani. Az egyik a szemre jó, a másik a szívre, ezért hatásuk igazán csak együtt érvényesül. Így akkor járunk el helyesen, ha mindenből vásárolunk, és mindenből fogyasztunk is naponta.
Bizonyára vannak, akiknek nem lesz idejük a piacra járni, és otthon összekészíteni naponta a család egészséges táplálékát. Sokan fogják úgy gondolni, hogy mégiscsa... |
2010-04-01 14:21:41 |
|
|
|
|