|
|
|
... piszkálj az orrát bélférge van. Az ismertető jel inkább az, ha a gyereknek gyakran viszket a feneke. Ha a kicsi nem hajlandó bevenni a fokhagymát még mézzel sem, legjobb ha a mézbe fokhagymaport keverünk, és azt adjuk neki. Súlyosabb esetben többhetes kúrát is javasolhat az orvos.
Tisztítja a légutakat:
A fokhagymának a meghűléses betegségek gy... |
2009-01-11 13:35:00 |
|
|
|
|
|
|
Grillezett csukafilé
Hozzávalók:
1 kg csukafilé,
1 ek. só,
2 ek olaj,
fél kk. őrölt bors,
fél kk. fokhagymapor,
2 lime (zöldcitrom)
Elkészítés:
A filészeleteket besózom, tíz percig a sóban hagyom, majd lecsepegtetem. Az olajat összekeverem a citromlével, belekeverem a borsot és a fokhagymaport é... |
|
2009-01-02 23:04:40 |
|
|
|
|
|
|
Sajtos-besameles halfilé
Hozzávalók:
* 60 dkg tengeri halfilé
* 4-5 dkg vaj v. margarin
* 2 ek. liszt
* 3 dl tej
* só, bors, mustár, fokhagymapor
* 1 tojás
* 5 dkg reszelt sajt
Egy kisebb tepsit vagy egy jénai ... |
2008-12-14 17:10:22 |
|
|
|
|
|
|
Receptek
Oz = ou = 28,34 gramm
Csésze (CUP) = 2-2,5 dl
Afaranege (Angol-francia)
3 tojás fehérjét 1/4 csésze cukorral keményre verjük. 4 nagy gombócot készítünk és forró vízben (170C) lassan megfőzzük. Cukorból, vízből karamellt főzünk. 6 fél őszibarackot összeturmixolunk kis cukorral, vaníliával, 1 csésze joghurttal, kevés Quantroval.
A barackos massza tet... |
|
2008-12-01 23:39:20 |
|
|
|
|
|
|
... Sütés előtt megszórhatjuk vajdarabkákkal.
Sajtos burgonyapüré-laaktikko - Finnország
60 dkg püré, 1 dl tej, 1 tojás, 10 dkg reszelt sajt, bors, szerecsendió, fokhagymapor, 1 mk. só, 30 dkg virsli, kevés vaj.
A hozzávalókat összekeverjük, kivajazott tűzálló edénybe tesszük. Megszórjuk sajttal. A virsliket elfelezzük és beágyazzuk a pürébe.
Forr... |
|
2008-12-01 23:36:01 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
... trapista sajt, snidling.
Az avokádót hosszában kétfelé vágjuk, magját kiszedjük, belsejüket megöntözzük citromlével, félretesszük. Összekeverjük a majonézt, hagymát, zellersót, fokhagymaport, borsot, majd a csirkével együtt alaposan összedolgozzuk. Az avokádóról leöntjük a felesleges citromlevet és megtöltjük a csirkekeverékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 180 fokos sütő... |
2008-12-01 23:23:34 |
|
|
|
|
|
|
...
2 db paradicsom
2 db tv-paprika vagy kaliforniai
2-3 fej hagyma (vörös és lila vegyesen a legjobb)
20 dkg gomba
1 dl olaj
grill fűszerkeverék
fokhagymapor,petrezselyem
Elkészítés:
A húst előző este kb 1,5-2 centis kockákra vágva 1 dl olaj,1 tk fokhagymapor,fél csokor aprított petrezselyemzöld és a grillfűszer keverékével be... |
2008-11-08 17:11:48 |
|
|
|
|
|
|
... majd hozzáadunk 1 evőkanál ételízesítőt, az apr... |
2008-10-28 16:03:51 |
|
|
|
|
|
|
... karaj
10 dkg kolbász
5 dkg sonka
5 dkg sajt
körethez
1 köteg spárga
vaj
cukor
őrölt bors
só
grill fűszerkeverékhez
pirospaprika
fokhagymapor
őrölt bors
Cayenne bors
füstízű só
fehér barbeque mártáshoz
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt bors
fél teáskanál cukor
1 fej finomra vágott éde... |
2008-09-30 21:37:22 |
|
|
|
|