|
|
|
... vajat közepes hőn, süsse rajta a melleket mindkét oldalon kb. 5-5 percig, míg rózsaszínről kifehérednek. Vegye ki, tartsa melegen. Zsírján süsse a gombát 3 percig. Öntse rá a maradék levest, forralja fel és főzze 3 percig. Keverje hozzá a tejfölös mártást, tegye bele a zöldhagymát, főzze kb. 3 percig, míg besűrűsödik. Tálalja a csirkére kanalazva a mártást, szórja meg petrezselyem... |
2010-06-12 23:38:30 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgákat tegye a tejszínbe, verje fel, tegye félre. Vegye ki a csirkét a léből, rendezze tálalótálcára, tegye köré a zöldségeket. A főzőedényben villa hátával kaparja fel a lesült részt, forralja fel a levet, vegye ki a fűszernövénycsokrot és vegye le a hőről az edényt. Keverjen 1 ek főzőlevet a tojásos tejszínbe, ezt keverje bele a főzőlébe, s folytonos keveréssel párolja m... |
|
2010-06-12 23:37:27 |
|
|
|
|
|
|
... forrásig, majd vegye lejjebb a hőt, fedve párolja kb. 35-40 percig, míg a csirke megpuhul. Vegye ki a babért. Szedje ki a csirkét és zöldfél... |
2010-06-12 23:31:57 |
|
|
|
|
|
|
... gombakrémlevessel, tegye bele a gombát, öntse a csirkére. Süsse közepes hőn... |
|
2010-06-12 00:45:39 |
|
|
|
|
|
|
... meg borssal. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítsen olajat, süsse rajta a csirkét közepes hőn, egyszer megfordítva aranybarnára. Keverje simára a levest,bort és mustárt, öntse a csirkére, forralja fel, majd a hőt lejjebb véve párolja 15 percig. Főtt rizsre tálalja a csirkét, kanalazza rá a mártást.
Sütése mikróban: a megkevert mártásalapot tegye kb. 20x20x5 cm-es mikroálló e... |
|
2010-06-12 00:42:35 |
|
|
|
|
|
|
... lisztbe, a fölösleget rázza le, mártsa a panírba, csöpögtesse le a fölösleget. Süsse a zsiradékon aranyb... |
2010-06-12 00:40:03 |
|
|
|
|
|
|
... kockákra, tegye hideg vízbe, a pasztinákot hámozza meg és vágja 2,5x1 cm-es téglákra. Lábasba töltsön 1 l levest, tegye bele a répát, krumplit, pasztinákot és kelbimbót, sózza-borsozza, forralja fel, majd lejjebb véve a hőt párolja 5-6 percig. Tegye bele a melleket és hagymát, fedve főzze kb. 7 percig. Közben serpenyőben olvassza meg a vajat, keverje bele a lisztet. Mikor sima, ad... |
2010-06-12 00:37:52 |
|
|
|
|
|
|
... süsse rajta a sózott-borsozott csirkét mindkét oldalán aranybarnára, szedje ki szűrőkanállal, tegye félre. Zsírján dinsztelje a hagymát 1 percig kevergetve. Töltse rá az ecetet és bort, forralja míg fele elpárolog, kaparja fel a leragadt csirkemaradványt. Adja hozzá a csirkelevest, paradicsomot és tárkonyt, tegye vissza a csirkét. Forralja fel, majd vegye lejjebb a hőt és párolja ... |
2010-06-12 00:35:50 |
|
|
|
|
|
|
... enyhén barna lesz. Töltse rá a konyakot és gyújtsa meg. Enyhén rázza míg kihuny. Adja rá a bort, petrezselyemzöldet, babért, sót, borsot, kakukkfüvet és szegfűszeget. Vegye erősre a hőt, forralja fel az ételt, folyton kevergetve. Vegye le a hőről, kanállal merje át a zöldséget a tyúkra. Fedje vagy fóliázza a tepsit. Előmelegített sütőben, közepes hőn süsse 30 percig. Vegye le a fe... |
2010-06-12 00:33:51 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöldet finomra. Serpenyőben az oljat kevés vízzel vegyítse, süsse rajta a csirkét és hagymát együtt míg kifehéredik. Szórja meg a liszttel ... |
2010-06-12 00:28:07 |
|
|
|
|