|
|
|
... meglágyul de nem barnul meg, tegye rá a paradicsomot és süsse még 1 percig. Tegye rá a csirkét, öntse rá a vizet, bort és sört, keverje hozzá a ketchupot, olívát, sót és borsot ízlés szerint. Forralja fel, fedje és vegye kicsire a hőt, így párolja a csirkét 30 percig. Közben főzze meg a rizst. Javasolt kevéssel a főzés vége előtt a fővő rizsbe keverni
10 dkg zöldborsót és 2 f... |
2010-06-17 00:37:50 |
|
|
|
|
|
|
... kevergetve 5 percig. Keverje hozzá a rizst, süsse kevergetve további 3 percig. Adja hozzá a hagymát, borsót és paprikát, keverje össze, majd öntse rá a kókusztejet és vizet, sózza-borsozza. Forralja fel, majd vegye lejjebb a hőt, fedő alatt párolja kb. 25-30 percig, míg a rizs megfő és a lé teljesen elpárolog. Ha a rizs nem puha de már nincs leve, kis vizet töltsön alá és főzze mé... |
|
2010-06-17 00:33:38 |
|
|
|
|
|
|
... percig. A padlizsánt csöpögtesse le, tegye lábasba a hagymával, fokhagymával, cukkinivel, paradicsommal és szósszal, csirkelevessel, köménnyel és cukorral. Sózza-borsozz... |
2010-06-17 00:31:17 |
|
|
|
|
|
|
... bőrös felületét 1×1 centiméteres kockákra bevagdossuk, majd annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk az egész borsot, a babérlevelet, és enyhén megsózzuk. Lassú forralás mellett addig főzzük, amíg a hús könnyen el nem távolítható a csontról. A kicsontozott húst tűzálló tálra helyezzük, aláöntjük a fehérbort, és előmelegített, forró sütőben-időnként meg... |
|
2010-06-15 21:34:23 |
|
|
|
|
|
|
... ami egyszerűen elkészíthető, és még finom is:
25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz. Ezt össze kell forralni, de éppen csak az első "puttyanásig", mert különben a mák megkeseredik. Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőb... |
|
2010-06-15 10:00:50 |
|
|
|
|
|
|
... míg megbarnul, de nem sül teljesen készre. Közben szűrje ki a hagymát a pácléből és dinsztelje meg kis olajon. A páclevet töltse lá... |
2010-06-13 00:53:36 |
|
|
|
|
|
|
... edényben, rajta süsse a csirkét, míg mindkét oldala barnulni kezd. Szórja meg a fűszerekkel, tegye hozzá a hagymát, keverve süsse pár percig, míg átdinsztelődik. Öntse fel a csirkelevesssel, forralja fel, vegye lejjebb a hőt, fedő alatt párolja legalább 30 percig, időnként emelje le azt hogy a gőz kimenjen. Tegye bele az olívabogyót és citromot, sózza és fűszerezze ízlés szerint, ... |
2010-06-13 00:44:11 |
|
|
|
|
|
|
... kb. 15 percig míg a comb legvastagabb részén megszúrva a szivárgó leve nem véres, hanem halvány. Tegye át tálra, vegye le róla a zsinórt, fedje fóliával. Töltse a levest a sütőedénybe, forralja míg negyede elfő, közben kaparja fel a lesült alját. A sűrű levet szűrje át, zsírját szedje le. Serpenyőben olvasszon 1 ek vajat kis hőn, keverje bele a lisztet, süsse 3 percig, majd lassa... |
2010-06-12 23:54:48 |
|
|
|
|
|
|
... ruganyosnak nem találja, akkor készre sült. Vegye ki a csirkét, tartsa melegen. Készítse el a mártást: a vajas serpenyőt tegye erős lángra, töltse bele a levest és bort, folya... |
2010-06-12 23:52:26 |
|
|
|
|
|
|
... tűzze össze, hogy szilárd tekercset adjon. A levest melegítse forrásközelig, tegye bele a tekercseket és párolja kb. 6 percig, vagy egyszer megfordítva 4-4 percig. Vegye ki, tartsa melegen. Forralva sűrítse be a levest felére. Adja hozzá a tejszínt és főzze be újra felére. Szeletelje a gombát és tegye a lébe. Sózza-borsozza ízlés szerint. A meleg hústekercseket göngyölje ki, vágja... |
2010-06-12 23:43:29 |
|
|
|
|