|
|
|
Szentiday Klára Mária: A táncoló betyár
A férfi udvariaskodva tessékelte maga elé a műkereskedőt, miközben mindketten beléptek a félhomályban úszó terembe. Az ajtóval szemközt háromlábú festőállvány vonta magára a figyel¬met, a csíptetőbe befogva ott pompázott az eladás tárgyát képező, f... |
2012-04-09 10:19:59 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
* 4 dkg vaj
* 1 ek finomliszt
* 2 dl főzőtejszín
* só
* őrölt bors
* 2 húsleveskocka
* 1 csokor petrezselyem
A galuskához:
* 8 dkg csiperkegomba
* 10 dkg csirkemellfilé
* 1 tojás
* 1 zsemle
* 2 ek petrezselyemzöld
* só
* őrölt... |
|
2010-08-15 15:30:39 |
|
|
|
|
|
|
* 25 dkg csiperkegomba
* 1 kicsi fej vöröshagyma
* 4 dkg vaj
* 1 ek finomliszt
* 2 dl főzőtejszín
* só
* őrölt bors
* 2 húsleveskocka
* 1 csokor petrezselyem
A galuskához:
... |
2010-08-15 14:34:34 |
|
|
|
|
|
|
... 13:20
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása
Osváth Ilona [Ilike]
Kapros juhtúrós galuska:
Hozzávalók:4 adag galuska/elkészítési módja ismert/,25 dkg juhtúró,2-3 dl tejfől,1o dkg föstölt szalonna,1 evőkanál finomra vágott friss kapor,só.
Elkészítése:
A füstö... |
|
2010-06-10 12:24:24 |
|
|
|
|
|
|
... káposzta 61
Debreceni töpörtyűs pogácsa 62
Debrecen környéki pulykamell 62
Dorozsmai molnárponty 1. 62
Dorozsmai molnárponty 2. 62
Dorozsmai ponty 62
Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával 63
Dömsödi májas hús 63
Dunai halászlé 1 63
Dunai halászlé 2 (rétegesen) 63
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosiasan) 63
Dunai halászlé vegyes... |
|
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal, még további 10 percig kelni hagyjuk, majd forró sütőbe tesszük, s készre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk, s szeleteljük.
Aranygaluska
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
2,5-3 dl tej
1 tojássárgája
2 dkg élesztő
só
borso... |
2008-11-30 12:48:30 |
|
|
|
|
|
|
... borsozzuk. Kislábosban apróra vágott hagymát pirítunk, majd zsírjával együtt hozzáadjuk a reszelt krumplihoz, beleütünk két egész tojást, jól kikeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen. Ezután evőkanálnyi adagokban forró olajban vagy zsírban szép barnára sütjük.
Vacsorára egy csésze citromos teával nagyon finom.
... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|