|
|
|
...
(Fílets de soles paupiettes Nantua)
Hozzávalók: 10 db halszelet, 20 db főtt rákfarok, 30 dkg kész halfás, 10 db vajas kosárka, só, bors, 5 dl rákmártás.
A halszeleteket kissé megveregetjük, megkenjük a halfással, összecsavarjuk, fogpiszkálóval átszúrjuk, s minden haltekercsre 2-2 db rákfarkot teszünk. Kivajazott edénybe helyezzük, felöntjük fehérboros halalapléve... |
2010-11-10 04:54:59 |
|
|
|
|
|
|
...
(Filets de soles Batelliére)
Hozzávalók: 10 db halszelet, 10 db vajas tésztából sütött kis csónakforma, 30 dkg kész halfás, 25 db rákfarok és olló, 20 dkg gomba, 20 db rövid csíkokra vágott halhús, 1 tojás, 10 dkg morzsa, 5 dkg liszt, só, bors, petrezselyem zöldje, 10 szeletke szarvasgomba, 6 dl fehérboros mártás, 10 dkg vaj.
A halszeleteket kissé megveregetjük... |
|
2010-11-10 04:49:43 |
|
|
|
|
|
|
...
(Sardines Bercy)
Hozzávalók: 20 db friss szardínia, 30 dkg kész halfás, 3 dkg vöröshagyma, 11/2 dl fehérbor, só, bors, 5 dl bercy mártás.
A szardíniákat megtisztítjuk, hátán hosszában felvágjuk, gerinccsontját és a belét eltávolítjuk, megmossuk, ruhán leszárítjuk és megtöltjük a haltöltelékkel. Megsózzuk, borsozzuk, és kivajazott edénybe tesszük. Fehérborral, fi... |
2010-11-09 07:00:58 |
|
|
|
|
|
|
...
(Cotelettes de saumon d'Artois)
Hozzávalók: 1 kg lazac színhús, 40 dkg halfás, 1 dl fehérbor, só, bors, szarvasgomba, 5 dl fehérboros mártás.
A lazachúsból 10 db bordaformát vágunk, megkenjük halfással, szarvasgombával díszítjük, és kivajazott edénybe rakjuk. Kevés fehérboros halalaplevet öntünk alá és vajas papírral letakarva, sütőben megpároljuk. Tálra rakjuk,... |
|
2010-11-09 06:55:04 |
|
|
|
|
|
|
... hagyma
* 4 ek zsemlemorzsa
* 2 gerezd fokhagyma
* kapor
* só
* bors
* petrezselyem
elkészítés
1. Fogjuk a halfilénket és szeleteljük fel vékony csíkokra a szálkákra merőlegesen.
2. Majd kétszer vagy háromszor ledarálju... |
|
2010-10-21 20:03:12 |
|
|
|
|