Belépés
Tengeri nyelv tekercs
...
(Fílets de soles paupiettes Nantua)
Hozzávalók: 10 db halszelet, 20 db főtt rákfarok, 30 dkg kész halfás, 10 db vajas kosárka, só, bors, 5 dl rákmártás.
A halszeleteket kissé megveregetjük, megkenjük a halfással, összecsavarjuk, fogpiszkálóval átszúrjuk, s minden haltekercsre 2-2 db rákfarkot teszünk. Kivajazott edénybe helyezzük, felöntjük fehérboros halalapléve...
2010-11-10 04:54:59
Tengeri nyelv Batelliére
...
(Filets de soles Batelliére)
Hozzávalók: 10 db halszelet, 10 db vajas tésztából sütött kis csónakforma, 30 dkg kész halfás, 25 db rákfarok és olló, 20 dkg gomba, 20 db rövid csíkokra vágott halhús, 1 tojás, 10 dkg morzsa, 5 dkg liszt, só, bors, petrezselyem zöldje, 10 szeletke szarvasgomba, 6 dl fehérboros mártás, 10 dkg vaj.
A halszeleteket kissé megveregetjük...
2010-11-10 04:49:43
Szardínia Bercy módon
...
(Sardines Bercy)
Hozzávalók: 20 db friss szardínia, 30 dkg kész halfás, 3 dkg vöröshagyma, 11/2 dl fehérbor, só, bors, 5 dl bercy mártás.
A szardíniákat megtisztítjuk, hátán hosszában felvágjuk, gerinccsontját és a belét eltávolítjuk, megmossuk, ruhán leszárítjuk és megtöltjük a haltöltelék­kel. Megsózzuk, borsozzuk, és kivajazott edénybe tesszük. Fehérborral, fi...
2010-11-09 07:00:58
Lazacborda artois módon
...
(Cotelettes de saumon d'Artois)
Hozzávalók: 1 kg lazac színhús, 40 dkg halfás, 1 dl fehérbor, só, bors, szarvasgomba, 5 dl fehérboros mártás.
A lazachúsból 10 db bordaformát vágunk, megkenjük halfással, szarvasgom­bával díszítjük, és kivajazott edénybe rakjuk. Kevés fehérboros halalaplevet öntünk alá és vajas papírral letakarva, sütőben megpároljuk. Tálra rakjuk,...
2010-11-09 06:55:04
Halfasírt
... hagyma
* 4 ek zsemlemorzsa
* 2 gerezd fokhagyma
* kapor
* só
* bors
* petrezselyem

elkészítés

1. Fogjuk a halfilénket és szeleteljük fel vékony csíkokra a szálkákra merőlegesen.
2. Majd kétszer vagy háromszor ledarálju...
2010-10-21 20:03:12
1 
Címkék: Szardínia Bercy, Sardines Bercy, halszeleteket kissé, szardíniákat megtisztítjuk, belét eltávolítjuk, szálkákra merőlegesen, gerinccsontját, fogpiszkálóval, összecsavarjuk, halszeleteket, megtisztítjuk, megveregetjük, zsemlemorzsa, eltávolítjuk, petrezselyem, szarvasgomba, szardíniákat, haltekercsre, halalaplevet, csónakforma, halalapléve, leszárítjuk, halfilénket, szeleteljük, merőlegesen, megpároljuk, bordaformát, fehérborral, lazachúsból, haltöltelék, vöröshagyma, lazacborda, batelliére, elkészítés, hozzávalók, fehérboros, szarvasgom, cotelettes, paupiettes, megtöltjük, kivajazott, megkenjük, letakarva, borsozzuk, rákmártás, díszítjük, megsózzuk, tésztából, halfasírt, ledarálju, szardínia, hosszában, háromszor, megmossuk, felvágjuk, halszelet, fokhagyma, helyezzük, felöntjük, halfással, rákfarkot, átszúrjuk, szálkákra, csíkokra, szeletke, fehérbor, rákfarok, sardines, papírral, sütőben, teszünk,
© 2013 TVN.HU Kft.