|
|
|
...
recept
Kinek nem esik jól a meleg, nyári estéken egy-egy jeges, frissítő koktél! Persze bánjunk csínján az alkoholtartalommal, és ne is keverjük őket, mert másnap kínzó fejfájással ébredhetünk. A koktélok végtelen variációjának csupán az emberi fantázia és a kreatív kísérletezés szabhat határt. Önnek melyik a kedvence?
Lássunk hát néhány r... |
2007-07-13 06:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... csiga (2)
Hozzávalók: 60 dkg tk. vagy Graham liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, pici só, 1 ek fruktóz vagy édesítő, 4 dl tej. Élesztőt megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5 dkg light Delmát felolvasztunk, ennek felével megkenjük a kinyújtott tésztát. 3-4 ek fruktózt (v édesítőt) összekeverünk 3 ek cukrozatlan ... |
|
2007-06-27 19:58:09 |
|
|
|
|
|
|
... 2/3 bögre tej, 1 1/2 bögre t. k. liszt, 2/3 bögre édesítő, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 tojás, 1/3 bögre olívaolaj, 2 evőkanál citromlé. (egy kis sütőrumot is raktam hozzá)A mákot elkeverjük a tejben, forrásig melegítjük, kihűtjük. A lisztet, édesítőt, sütőport, sót összekeverjük. A tejes mákba belekeverjük a tojást, citromlét, olajat. Elvegyítjük a lisztes keverékkel. Előm... |
2007-06-27 19:32:19 |
|
|
|
|
|
|
... krém
Hozzávalók:
6 tojássárgája, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 rúd vanília, 1 liter tej
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a vaníliával habosra keverjük. Öntünk hozzá egy liter tejet, és gőzfürdőben folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Poharakba töltjük, és lehűtve tálaljuk.
Vaníliaelixír
... |
|
2007-06-08 00:38:36 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedjük a kemény közepét, és kis kockákra vágjuk. A gránátalmát félbevágjuk, és óvatosan kikaparjuk a magokat (vigyázzunk, mert a leve erősen színez). A banánt felkockázzuk, és az egészet összekeverjük.
Tipp: Dobhatunk bele magvakat is, diót, tökmagot stb.
Almás-túrós müzli, 2 személyre:
Hozzávalók:
• 25 dkg túró
̶... |
|
2007-06-06 22:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... felváltva gombafejeket, babérlevelet, kolbászdarabkákat, és szabad tűzön grillezzük meg.
Görögösen
Apróra vágott gombát és vöröshagymát serpenyőben locsoljunk meg citromlével, keverjük össze sűrített paradicsommal, engedjük föl fehérborral, majd lassú tűzön, egy csokor zöldfűszerrel, korianderrel, fekete- és fehérborssal, rózsaborssal ízesítve főzzük meg.
... |
2007-04-23 05:26:07 |
|
|
|
|
|
|
... piskóta
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A 6 tojást válaszd külön, a fehérjét verd fel kemény habbá, amihez keverj bele 2 evőkanál cukrot.
A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral, elektromos habverővel krémesítsd (kb. 3-4 perc).
A liszt egyharmadát és a tojásfehérje egyha... |
2007-04-14 16:04:12 |
|
|
|
|
|
|
... felállni és folyamatos mozgásban maradni mindaddig, amíg úgy ítéled meg, hogy amennyiben a mozgást abba hagyod, a nem kívánt illat nem fog egy helyen annyira koncentrálódni, hogy gyanúba keverjen téged. A hirtelen mozgást magyarázd meg azzal, hogy a szoba másik pontján valami sürgős dolgod akadt. Helyes, ha több embert is megkerülsz, mert mindenki a másikra fog gondolni, de... |
2007-03-28 13:48:40 |
|
|
|
|
|
|
... bőrűek is jobban tűrik. Ugyanilyen hatást érünk el, ha nyers uborkaszeleteket rakunk az arcra, 10-20 percre. A gyümölcsnedvek savtartalmuknál fogva fehérítenek. A kipréselt levet hintőporral keverjük péppé.
A hámlasztás bonyolultabb művelet. Ilyenkor a bőr legfelső rétegét, az elszarusodott hámréteget távolítjuk el. Radikális, erős hatású szerekkel végzett hámlasztást o... |
2007-03-22 00:46:54 |
|
|
|
|
|
|
... franciasaláta
Hozzávalók:
1 tojássárgája, só, fél deci olaj, bors, vegeta, oregánó, 1 kanál mustár, 1 doboz fehér joghurt, 5-6 db alma
Elkészítése:
Elkészítjük a majonézt; a tojássárgáját elkeverjük sóval, lassanként adjuk hozzá az olajat, majd ízesítjük, és hozzákeverjük a joghurtot. Az almát meghámozzuk, a magházát kiveszszük, apró koc... |
2007-03-16 00:41:10 |
|
|
|
|