Belépés
Frissítő, nyári koktélok
...

recept



Kinek nem esik jól a meleg, nyári estéken egy-egy jeges, frissítő koktél! Persze bánjunk csínján az alkoholtartalommal, és ne is keverjük őket, mert másnap kínzó fejfájással ébredhetünk. A koktélok végtelen variációjának csupán az emberi fantázia és a kreatív kísérletezés szabhat határt. Önnek melyik a kedvence?
Lássunk hát néhány r...
2007-07-13 06:25:08
Édes sütemények bűntudat ....
... csiga (2)
Hozzávalók: 60 dkg tk. vagy Graham liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, pici só, 1 ek fruktóz vagy édesítő, 4 dl tej. Élesztőt megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5 dkg light Delmát felolvasztunk, ennek felével megkenjük a kinyújtott tésztát. 3-4 ek fruktózt (v édesítőt) összekeverünk 3 ek cukrozatlan ...
2007-06-27 19:58:09
Édes sütemények bűntudat nélkü
... 2/3 bögre tej, 1 1/2 bögre t. k. liszt, 2/3 bögre édesítő, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 1 tojás, 1/3 bögre olívaolaj, 2 evőkanál citromlé. (egy kis sütőrumot is raktam hozzá)A mákot elkeverjük a tejben, forrásig melegítjük, kihűtjük. A lisztet, édesítőt, sütőport, sót összekeverjük. A tejes mákba belekeverjük a tojást, citromlét, olajat. Elvegyítjük a lisztes keverékkel. Előm...
2007-06-27 19:32:19
Az illatos vanília
... krém

Hozzávalók:

6 tojássárgája, 6 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 1 rúd vanília, 1 liter tej

Elkészítése:

A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a vaníliával habosra keverjük. Öntünk hozzá egy liter tejet, és gőzfürdőben folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. Poharakba töltjük, és lehűtve tálaljuk.

Vaníliaelixír
...
2007-06-08 00:38:36
Fogyjunk:))))
... kiszedjük a kemény közepét, és kis kockákra vágjuk. A gránátalmát félbevágjuk, és óvatosan kikaparjuk a magokat (vigyázzunk, mert a leve erősen színez). A banánt felkockázzuk, és az egészet összekeverjük.

Tipp: Dobhatunk bele magvakat is, diót, tökmagot stb.

Almás-túrós müzli, 2 személyre:

Hozzávalók:


• 25 dkg túró
̶...
2007-06-06 22:27:46
Csiperkegomba
... felváltva gombafejeket, babérlevelet, kolbászdarabkákat, és szabad tűzön grillezzük meg.

Görögösen
Apróra vágott gombát és vöröshagymát serpenyőben locsoljunk meg citromlével, keverjük össze sűrített paradicsommal, engedjük föl fehérborral, majd lassú tűzön, egy csokor zöldfűszerrel, korianderrel, fekete- és fehérborssal, rózsaborssal ízesítve főzzük meg.
...
2007-04-23 05:26:07
Piskótapraktikák
... piskóta

Hozzávalók:

6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

A 6 tojást válaszd külön, a fehérjét verd fel kemény habbá, amihez keverj bele 2 evőkanál cukrot.
A tojások sárgáját 4 evőkanál cukorral, elektromos habverővel krémesítsd (kb. 3-4 perc).
A liszt egyharmadát és a tojásfehérje egyha...
2007-04-14 16:04:12
roppant szeles vagyok:)
... felállni és folyamatos mozgásban maradni mindaddig, amíg úgy ítéled meg, hogy amennyiben a mozgást abba hagyod, a nem kívánt illat nem fog egy helyen annyira koncentrálódni, hogy gyanúba keverjen téged. A hirtelen mozgást magyarázd meg azzal, hogy a szoba másik pontján valami sürgős dolgod akadt. Helyes, ha több embert is megkerülsz, mert mindenki a másikra fog gondolni, de...
2007-03-28 13:48:40
Tavaszi bőrjárat
... bőrűek is jobban tűrik. Ugyanilyen hatást érünk el, ha nyers uborkaszeleteket rakunk az arcra, 10-20 percre. A gyümölcsnedvek savtartalmuknál fogva fehérítenek. A kipréselt levet hintőporral keverjük péppé.

A hámlasztás bonyolultabb művelet. Ilyenkor a bőr legfelső rétegét, az elszarusodott hámréteget távolítjuk el. Radikális, erős hatású szerekkel végzett hámlasztást o...
2007-03-22 00:46:54
Az almafa zamatos kincsei
... franciasaláta

Hozzávalók:

1 tojássárgája, só, fél deci olaj, bors, vegeta, oregánó, 1 kanál mustár, 1 doboz fehér joghurt, 5-6 db alma

Elkészítése:

Elkészítjük a majonézt; a tojássárgáját elkeverjük sóval, lassanként adjuk hozzá az olajat, majd ízesítjük, és hozzákeverjük a joghurtot. Az almát meghámozzuk, a magházát kiveszszük, apró koc...
2007-03-16 00:41:10
1 2 3 ....................67 68 ..........100 101 ..........133 134 135 
Címkék: illatos vanília, almafa zamatos, koktélok végtelen, emberi fantázia, kreatív kísérletezés, többi hozzávalóval, kinyújtott tésztát, mákot elkeverjük, tejes mákba, lisztes keverékkel, vaníliával habosra, liter tejet, kemény közepét, gránátalmát félbevágjuk, leve erősen, banánt felkockázzuk, egészet összekeverjük, csokor zöldfűszerrel, fehérjét verd, tojások sárgáját, liszt egyharmadát, tojásfehérje egyha, mozgást abba, helyen annyira, hirtelen mozgást, szoba másik, gyümölcsnedvek savtartalmuknál, kipréselt levet, hámlasztás bonyolultabb, elszarusodott hámréteget, tojássárgáját elkeverjük, almát meghámozzuk, magházát kiveszszük, piskótapraktikák, uborkaszeleteket, savtartalmuknál, gyümölcsnedvek, koncentrálódni, összekeverünk, felolvasztunk, összekeverjük, csiperkegomba, tojássárgákat, variációjának, elszarusodott, tojássárgáját, paradicsommal, vaníliaelixír, hozzákeverjük, zöldfűszerrel, kristálycukor, franciasaláta, belekeverjük, vöröshagymát, felkockázzuk, tojássárgája, megfuttatjuk, bonyolultabb,
© 2013 TVN.HU Kft.