Belépés
Bakszakáll...
... harmonikusabbá.

Bakszakállfózelék. 750 g megtisztított, megmosott, szeletekre vágott bakszakállgyökeret sós-ecetes vízben puhára főzünk. 30 g margarinban 30 g lisztet pirítunk, 1,5 dl tejjel simára keverjük. A főzővízzel felengedjük és a bakszakállgyökeret hozzáadjuk. Szerecsendióval ízesítjük.

Bakszakáll spárga módra. A fiatal hajtásokat sós vízben puhára fő...
2010-10-28 09:50:14
Ilona somlói galuskája
... a fehérjét, egy kis tálkába a sárgáját.
A tojásfehérjéhez hozzátesszük a kristálycukrot és kemény habot verünk belőle. Egy tálba teszünk 20 csapott evőkanál lisztet, hozzákeverjük a sütőport és egy csipetnyi sót.
A keményre vert habba beleöntjük a tojások sárgáját, elkeverjük egy kézi habverővel, majd folytonos keverés mellett, fokozatosan hozzáöntjük...
2010-10-28 05:11:36
Túróscsusza
... tésztát sós vízben kifőzzük, leszûrjük, lecsurgatjuk. Beleforgatjuk a tejfölös, forró szalonnazsírba, míg magába nem szívja a tészta. A túrót megsózzuk, szitán áttörjük, krémesre keverjük. A túró harmadát lazán hozzákeverjük a tésztához. Előmelegített hőálló tálkákban adagoljuk, túrót teszünk rá, meglocsoljuk 1-2 kanál tejföllel, szalonna tepertőt szórunk ...
2010-10-28 05:04:40
Nyírségi töltött káposzta
... rizst és mossuk meg.
=Daráljunk le 1-1,5 kg disznóhúst. Feltétlenül legyen közte zsírosabb rész is.
=Vágjunk apróra 2-3 fej vöröshagymát és zsíron pirítsuk meg szép sárgára.
=Keverjük a ledarált húshoz a rizst és a hagymát. Ízlés szerint fûszerezzük. Só, bors, paprika, egy gerezd apróra vágott fokhagyma. Alaposan keverjük össze. Ha szükséges még ízesítjük, majd...
2010-10-28 04:50:39
Sajtos-frankfurti virslis fino
... szál sárgarépa (lereszelve)
elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt.
2. A tojásokat habosra keverjük az olajjal és a tejszínnel.
3. Hozzászórjuk a sütőporos lisztet, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
4. Végül a felkockázott virslit, a sajtot és a reszelt sárgarép...
2010-10-25 19:14:42
Köles felfújt
... adottságokkal bíró növény, de íme egy recept ami kedvet ad a termesztett köles (Panicum miliaceum) fogyasztásához.

Készítése

25 dg kölest válogassunk ki és mossunk meg.
Keverjük össze 5 dg mazsolával, 10 dg barna cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 5 dg margarinnal, majd öntsük kivajazott tűzálló tálba.

Majd öntsük le 7 dl forrásban lé...
2010-10-24 15:13:32
Mignonok készítése
... formákkal
való kiszúrásnál ellenben annál több. Ezeket a maradékokat kissé
feldaraboljuk és kevés töltelékkel, gyümölcsízzel vagy sûrûre főzött
cukorsziruppal keverjük és golyókat, piramist vagy tornyocskákat
alakítva belőlük, langyos sütőben rövid ideig szárítjuk. A kész
szeleteket és a tésztamaradékból a leírt módon készült darab...
2010-10-24 10:36:29
Süteményes receptek 1920 körül
... mint már láttuk,
tojásban és vajban, ha süteményekhez a sütőport használjuk. A sütőport
akkor használjuk helyesen, ha mindig a szükséges mennyiségû liszthez
keverjük s csak azután adjuk hozzá a többi előirt anyagot. Vízben
vagy tejben a sütőport feloldani nem szabad, mert elveszti kelesztő
hatását. A sütőporral eldolgozot...
2010-10-24 10:35:23
Receptek csicseriborsóból(2)
... vízben lassú
tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Ha az ujjunk közt szét tudjuk nyomni a
borsót, akkor már megfőtt. Vegyük ki a vízből, egy kicsit szárítsuk meg,
majd zúzzuk össze. Keverjük össze a fűszerekkel, ízlés szerinti sóval és a
joghurttal.
Jó étvágyat!

Zöldséges csicseriborsó leves
Hozzávalók 4 személyre:
80 g csicseriborsó
1...
2010-10-23 16:17:08
Sütőtökös süti
... tököt puhára sütjük, 200 fokon (kb. másfél óra alatt). Kihűtjük, majd leszedjük a héját, és villával összenyomkodjuk, vagy összeturmixoljuk a belsejét.
2. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.
3. Belekeverjük a sütőtökpürét, a lisztet, a sütőport, a sót, a fűszereket, és a tejet.
4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sü...
2010-10-23 14:33:44
1 2 3 ....................67 68 ..........100 101 102 103 .........133 134 135 
Címkék: főzővízzel felengedjük, fiatal hajtásokat, tojásfehérjéhez hozzátesszük, tálba teszünk, keményre vert, tojások sárgáját, kézi habver&#245, túrót megsózzuk, túró harmadát, ledarált húshoz, gerezd apróra, tojásokat habosra, sütőporos lisztet, felkockázott virslit, reszelt sárgarép, termesztett köles, maradékokat kissé, leírt módon, szükséges mennyiség&#251, többi el&#245, ujjunk közt, kicsit szárítsuk, cukrokkal habosra, csicseriborsóból, tésztamaradékból, összeturmixoljuk, összenyomkodjuk, tojásfehérjéhez, szerecsendióval, szalonnazsírba, kristálycukrot, harmonikusabbá, fogyasztásához, cukorsziruppal, tornyocskákat, süteményekhez, csicseriborsó, előmelegített, gyümölcsízzel, hozzákeverjük, előmelegítjük, feldaraboljuk, beleforgatjuk, adottságokkal, összekeverjük, megtisztított, hozzátesszük, belekeverjük, sütőtökpürét, meglocsoljuk, felkockázott, hozzászórjuk, vöröshagymát, sütőpapírral, lecsurgatjuk, kiszúrásnál, margarinnal, termesztett, túróscsusza, töltelékkel, hozzáöntjük, fokozatosan, felengedjük,
© 2013 TVN.HU Kft.