|
|
|
... harmonikusabbá.
Bakszakállfózelék. 750 g megtisztított, megmosott, szeletekre vágott bakszakállgyökeret sós-ecetes vízben puhára főzünk. 30 g margarinban 30 g lisztet pirítunk, 1,5 dl tejjel simára keverjük. A főzővízzel felengedjük és a bakszakállgyökeret hozzáadjuk. Szerecsendióval ízesítjük.
Bakszakáll spárga módra. A fiatal hajtásokat sós vízben puhára fő... |
2010-10-28 09:50:14 |
|
|
|
|
|
|
... a fehérjét, egy kis tálkába a sárgáját.
A tojásfehérjéhez hozzátesszük a kristálycukrot és kemény habot verünk belőle. Egy tálba teszünk 20 csapott evőkanál lisztet, hozzákeverjük a sütőport és egy csipetnyi sót.
A keményre vert habba beleöntjük a tojások sárgáját, elkeverjük egy kézi habverővel, majd folytonos keverés mellett, fokozatosan hozzáöntjük... |
|
2010-10-28 05:11:36 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát sós vízben kifőzzük, leszûrjük, lecsurgatjuk. Beleforgatjuk a tejfölös, forró szalonnazsírba, míg magába nem szívja a tészta. A túrót megsózzuk, szitán áttörjük, krémesre keverjük. A túró harmadát lazán hozzákeverjük a tésztához. Előmelegített hőálló tálkákban adagoljuk, túrót teszünk rá, meglocsoljuk 1-2 kanál tejföllel, szalonna tepertőt szórunk ... |
2010-10-28 05:04:40 |
|
|
|
|
|
|
... rizst és mossuk meg.
=Daráljunk le 1-1,5 kg disznóhúst. Feltétlenül legyen közte zsírosabb rész is.
=Vágjunk apróra 2-3 fej vöröshagymát és zsíron pirítsuk meg szép sárgára.
=Keverjük a ledarált húshoz a rizst és a hagymát. Ízlés szerint fûszerezzük. Só, bors, paprika, egy gerezd apróra vágott fokhagyma. Alaposan keverjük össze. Ha szükséges még ízesítjük, majd... |
|
2010-10-28 04:50:39 |
|
|
|
|
|
|
... szál sárgarépa (lereszelve)
elkészítés
1. Előmelegítjük a sütőt.
2. A tojásokat habosra keverjük az olajjal és a tejszínnel.
3. Hozzászórjuk a sütőporos lisztet, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
4. Végül a felkockázott virslit, a sajtot és a reszelt sárgarép... |
|
2010-10-25 19:14:42 |
|
|
|
|
|
|
... adottságokkal bíró növény, de íme egy recept ami kedvet ad a termesztett köles (Panicum miliaceum) fogyasztásához.
Készítése
25 dg kölest válogassunk ki és mossunk meg.
Keverjük össze 5 dg mazsolával, 10 dg barna cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 5 dg margarinnal, majd öntsük kivajazott tűzálló tálba.
Majd öntsük le 7 dl forrásban lé... |
2010-10-24 15:13:32 |
|
|
|
|
|
|
... formákkal
való kiszúrásnál ellenben annál több. Ezeket a maradékokat kissé
feldaraboljuk és kevés töltelékkel, gyümölcsízzel vagy sûrûre főzött
cukorsziruppal keverjük és golyókat, piramist vagy tornyocskákat
alakítva belőlük, langyos sütőben rövid ideig szárítjuk. A kész
szeleteket és a tésztamaradékból a leírt módon készült darab... |
2010-10-24 10:36:29 |
|
|
|
|
|
|
... mint már láttuk,
tojásban és vajban, ha süteményekhez a sütőport használjuk. A sütőport
akkor használjuk helyesen, ha mindig a szükséges mennyiségû liszthez
keverjük s csak azután adjuk hozzá a többi előirt anyagot. Vízben
vagy tejben a sütőport feloldani nem szabad, mert elveszti kelesztő
hatását. A sütőporral eldolgozot... |
2010-10-24 10:35:23 |
|
|
|
|
|
|
... vízben lassú
tűzön, fedő alatt puhára főzzük. Ha az ujjunk közt szét tudjuk nyomni a
borsót, akkor már megfőtt. Vegyük ki a vízből, egy kicsit szárítsuk meg,
majd zúzzuk össze. Keverjük össze a fűszerekkel, ízlés szerinti sóval és a
joghurttal.
Jó étvágyat!
Zöldséges csicseriborsó leves
Hozzávalók 4 személyre:
80 g csicseriborsó
1... |
2010-10-23 16:17:08 |
|
|
|
|
|
|
... tököt puhára sütjük, 200 fokon (kb. másfél óra alatt). Kihűtjük, majd leszedjük a héját, és villával összenyomkodjuk, vagy összeturmixoljuk a belsejét.
2. A vajat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat.
3. Belekeverjük a sütőtökpürét, a lisztet, a sütőport, a sót, a fűszereket, és a tejet.
4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sü... |
2010-10-23 14:33:44 |
|
|
|
|