|
|
|
...
20 dkg darált tepertő,
10 dkg vaj,
1 tojássárga,
só,
paprika,
bors,mustás.
elkészitése.
A tésztát jól kidolgozom és fél órára a hütőbe rakom pihenni.majd ezután lisztezet deszkán kb:3-4 mm vastagra kinyújtom.8 cm átmérőjű korongokat kiszaggatom belőle.A fele mennyiségének a közepét is kiszagg... |
2010-03-06 14:16:44 |
|
|
|
|
|
|
...
30 egész mandula
1 tojássárgája
[/i
elkészitése:
a lisztet sót kikeverem hozzá keverem a porcukrot és a tojássárgát s ezt jól kidolgozom,majd bele keverem a puha vajat és a kisebb darabokra vágott marcipánt.
3 cm átmérőjű rudat formálok belőle.1 órára hötőben teszem,de jobb ha egész éjszakára is ott hagyom. Közben a m... |
|
2010-03-05 14:17:01 |
|
|
|
|
|
|
... mandula
elkészitése:
a vajat a tojást a cukrot a vaniliás cukrot és sót addig keverem mig sima anyagot kapok.A sütőporos lisztet hozzá keverem alaposam kidolgozom és 1-2 órára hütőbe rakom.
Ezután lisztezett deszkára teszem ki és ujjnyi vastagra kinyújtom.6-8 cm-s korongokat szúrok ki belőle.
A tojássárgát és a tejet jól kikeverem és... |
2010-03-05 13:59:37 |
|
|
|
|
|
|
... szórjuk, megsózzuk, a fokhagymát présen át rányomjuk, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Annyi tejjel keverjük össze, hogy a tészta se túl lágy, se túl kemény ne legyen, de nem kell túlzottan kidolgozni.
Lábasban enyhén sós vizet forralunk; beleszaggatjuk a tésztát, többször megkeverjük. Ha mindegyik galuska feljött a víz felszínére, s 1-2 percig főtt, leszűrjük.
A ju... |
|
2010-03-05 00:46:27 |
|
|
|
|
|
|
... margarin
Tölteléke:
500 g sajt
3-4 tojás
125 g cukor
100 g mazsola
2 tasak vaníliás cukor,
héja fél citrom.
elkészitése:
a tésztát kidolgozom alaposan és hagyom hogy megkeljen.
A töltelék hozzávalóit is elkeverem jól .3 részre osztom a tésztát,az egyiket 2-3 cm-re kinyújtom és a tortaforma aljára teszem.24 cm.... |
|
2010-03-04 14:30:07 |
|
|
|
|
|
|
... ,,nedveseket" (tojás, olvasztott margarin, tej, joghurt, étolaj, citromlé).
• A száraz és a nedves keveréket laza mozdulatokkal kell összedolgozni, nem szabad teljesen simára kidolgozni a tésztát, csak addig kell keverni, amíg látszik benne a lisztes keverék.
• A muffint előmelegített sütőben sütjük, a sütő ajtaját az első 15 percben ne nyissuk ki,... |
2010-02-28 16:31:44 |
|
|
|
|
|
|
... tojás,
8 dkg vukor,
80 ml olaj,
25 dkg joghurt,
15 dkg darált mák,
6 dkg marcipánmassza,
só.
elkésztiése:
az alapanyagokat alaposan kidolgozom és kivajazott lisztezett formában rakom és 160 fokon 20-25 percig sütöm.12 db lesz ebből az adagból !
... |
2010-02-27 17:08:32 |
|
|
|
|
|
|
... liszt,
75 gr.cukor,
75 g.vaj,
só,
5 dkg mandula,
2 tojás,
reszelt citromhéj,
2.5 dkg élesztő.
elkészitése:
az anyagokat alaposan kidolgozom/lényeg,hogy minden alapanyag szobahömérsékletű legyen/
Elöszőr hengert formázok belőle s utána pedig felszeletelem és golyókat csinálok belőle.
Forró olajban kisütöm és fahéja... |
2010-02-27 16:07:06 |
|
|
|
|
|
|
... zsir/vaj/ a kenéshez
olaj a sütéshez.
elkészitése:
a tejfölt és a tojásokat jól kikeverem,adok hozzá sót és cukrot is.Most keverem hozzá a liszttet.A tésztát jól kidolgozom és vékonyra kinyújtom.A kinyújtott tésztát megkenem vajjal és összehajtogatom mint a leveles tésztánál.A kenést és a hajtogatást még 3x megismétlem.
Utoljára 1 cm vastagra nyújt... |
2010-02-27 16:02:51 |
|
|
|
|
|
|
... 1 evőkanál cukor, kevés víz v. tej, dió nagyságú vaj.
CSODAKIFLI
(Hamis hájas)
36 dkg liszt, 25 dkg Ráma, 10 evőkanál víz, 1 evőkanál ecet.
Jól kidolgozni, másnapig állni hagyjuk. (Hideg, hűvös helyen)
Késfok vastagságúra nyújtani.
Töltelék:
Dió, mák, lekvár, túró, sonkakrém.
DIÓS KORONGOK
... |
2010-02-26 17:01:50 |
|
|
|
|