|
|
|
... paradicsompürét rozsdabarna színűre pirítjuk, majd liszt leszórás után tovább pirítjuk. Vízzel felengedjük, kiforraljuk, és a bordákra szűrjük. Ebben pároljuk a húst puhára. Tálaláskor a húst kivesszük, és a bordát rézsútosan felszeleteljük. Párolt káposztával és sajtos tallérral kínáljuk. A leszűrt mártást külön tálaljuk. Párolt káposzta: A megtisztított, rostjával merőlegesen sz... |
2011-01-13 21:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... megöntözzük, és lefödve pároljuk. A gombalé készítése: 5 dkg szárított gombát 1/2 l vízzel leöntünk, és addig főzzük lassú tűzön, míg meg nem puhul. Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s amint kihűlt, 4-6 db vágjuk.
Kalocsai halászlé
Elkészítése: Tésztával készül. 120 g. lisztből 1 tojással és sóval kemény tésztát gyúrunk, majd... |
|
2011-01-13 21:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl
Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a fűszereket, valamint a felszeletelt kolbászt és 15 percig 500 W főzzük. Tálaláskor a közepét csészénké... |
2011-01-13 13:17:12 |
|
|
|
|
|
|
... hagymával, a babérlevéllel és a fokhagymával fűszerezzük.
Nagy lángon fölforraljuk, majd lefedjük, és kis lángon 1,5-2 óra alatt szinte teljesen puhára főzzük.
Ezután levéből kivesszük, és nagy tepsibe fektetjük.
A körethez a burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk
(a gyöngyhagymát egészben hagyjuk).
Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprik... |
|
2011-01-13 02:16:00 |
|
|
|
|
|
|
... dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel. Külön pároljuk a káposztát. A húst visszahelyezzük a pecsenyelébe, és félig puh... |
|
2011-01-10 17:23:12 |
|
|
|
|
|
|
... leve elpárolgott, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel (vagy csontlével) és belevágjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Szükség szerint sózzuk. A megpuhult bordákat kivesszük, és tejfölös habarással sűrítjük a levet, majd felforraljuk. Visszatesszük a bordákat, és lassan összeforraljuk.
Galuskával tálaljuk. (Füstölt szalonna nélkül is készíthető.)
|... |
2011-01-10 13:41:21 |
|
|
|
|
|
|
... lefödve, közepes lángon 30 percig főzzük.
Ez alatt a gombát megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. A paprikás lét átszűrjük, a csont kivételével át is törjük - de az is jó, ha a csontot kivesszük, a lét pedig turmixoljuk -, majd újra a tűzre tesszük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen 5 dl legyen. A gombát hozzáadjuk, fölforraljuk, lefödve, kis lángon 10 percig főzzük. A lis... |
2011-01-10 13:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... kókusz.
Elkészítés: Citromfacsarót megfordítunk, az alját kibéleljük folpack-kal, belerakjuk előbb a fehér, majd a barna masszát, jól belenyomjuk, hogy felvegye a facsaró formáját és kivesszük.
Ennyi az egész, az összeállítás nagyon egyszerű, a formázás már időigényesebb, de szerintem nagyon egyszerűen elkészíthető és mutatós süti.
Barna rész: 0,5 ... |
2011-01-06 15:19:00 |
|
|
|
|
|
|
... bulvárízű dolgot hallottunk, hadd csámcsogjon a jónép nálunk.
Nyugaton már az átlagpolgár is többet tud a világgazdaság folyamatairól,
de mi még csak ott tartunk,
hogy kivesszük a kártyával a pénzt a bankautomatából.
Miről tanácskoztak ott valójában?
- Londonban többek
között arról beszéltek,
hogy létre kell hozniuk az egy-közpo... |
2010-12-29 15:48:08 |
|
|
|
|
|
|
Nagy Gergely | 2010. december 10. 02:10 | Frissítve: 4 napjaKvantum-radar
Közel másfél év után folytatjuk a "Fénynél is gyorsabban" c. cikkünket, nem kevés új meglepetéssel szolgálva. Figyelem! Egész estés olvasmány, kizárólag ínyenceknek és fanatikusoknak.
Figyelmeztetés!
Cikkünk... |
2010-12-16 20:49:26 |
|
|
|
|