Belépés
K betűs receptek
... paradicsompürét rozsdabarna színűre pirítjuk, majd liszt leszórás után tovább pirítjuk. Vízzel felengedjük, kiforraljuk, és a bordákra szűrjük. Ebben pároljuk a húst puhára. Tálaláskor a húst kivesszük, és a bordát rézsútosan felszeleteljük. Párolt káposztával és sajtos tallérral kínáljuk. A leszűrt mártást külön tálaljuk. Párolt káposzta: A megtisztított, rostjával merőlegesen sz...
2011-01-13 21:32:12
K betűs receptek
... megöntözzük, és lefödve pároljuk. A gombalé készítése: 5 dkg szárított gombát 1/2 l vízzel leöntünk, és addig főzzük lassú tűzön, míg meg nem puhul. Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s amint kihűlt, 4-6 db vágjuk.

Kalocsai halászlé

Elkészítése: Tésztával készül. 120 g. lisztből 1 tojással és sóval kemény tésztát gyúrunk, majd...
2011-01-13 21:27:46
D betűs receptek
... csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl
Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott hagymát, a megtisztított, felkarikázott zöldségeket és a fűszereket, valamint a felszeletelt kolbászt és 15 percig 500 W főzzük. Tálaláskor a közepét csészénké...
2011-01-13 13:17:12
Csülök - Pékné módra
... hagymával, a babérlevéllel és a fokhagymával fűszerezzük.
Nagy lángon fölforraljuk, majd lefedjük, és kis lángon 1,5-2 óra alatt szinte teljesen puhára főzzük.
Ezután levéből kivesszük, és nagy tepsibe fektetjük.
A körethez a burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk
(a gyöngyhagymát egészben hagyjuk).
Megsózzuk, megborsozzuk, a pirospaprik...
2011-01-13 02:16:00
Cs betűs receptek
... dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel. Külön pároljuk a káposztát. A húst visszahelyezzük a pecsenyelébe, és félig puh...
2011-01-10 17:23:12
B betűs receptek
... leve elpárolgott, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel (vagy csontlével) és belevágjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Szükség szerint sózzuk. A megpuhult bordákat kivesszük, és tejfölös habarással sűrítjük a levet, majd felforraljuk. Visszatesszük a bordákat, és lassan összeforraljuk.
Galuskával tálaljuk. (Füstölt szalonna nélkül is készíthető.)
|...
2011-01-10 13:41:21
B betűs receptek
... lefödve, közepes lángon 30 percig főzzük.
Ez alatt a gombát megtisztítjuk, és cikkekre vágjuk. A paprikás lét átszűrjük, a csont kivételével át is törjük - de az is jó, ha a csontot kivesszük, a lét pedig turmixoljuk -, majd újra a tűzre tesszük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen 5 dl legyen. A gombát hozzáadjuk, fölforraljuk, lefödve, kis lángon 10 percig főzzük. A lis...
2011-01-10 13:15:52
Havas hegycsúcs
... kókusz.

Elkészítés: Citromfacsarót megfordítunk, az alját kibéleljük folpack-kal, belerakjuk előbb a fehér, majd a barna masszát, jól belenyomjuk, hogy felvegye a facsaró formáját és kivesszük.

Ennyi az egész, az összeállítás nagyon egyszerű, a formázás már időigényesebb, de szerintem nagyon egyszerűen elkészíthető és mutatós süti.

Barna rész: 0,5 ...
2011-01-06 15:19:00
Miért parkol 4000 milliárd a .
... bulvárízű dolgot hallottunk, hadd csámcsogjon a jónép nálunk.
Nyugaton már az átlagpolgár is többet tud a világgazdaság folyamatairól,
de mi még csak ott tartunk,
hogy kivesszük a kártyával a pénzt a bankautomatából.
Miről tanácskoztak ott valójában?

- Londonban többek
között arról beszéltek,
hogy létre kell hozniuk az egy-közpo...
2010-12-29 15:48:08
Időkép: Kvantum radar....
Nagy Gergely | 2010. december 10. 02:10 | Frissítve: 4 napjaKvantum-radar
Közel másfél év után folytatjuk a "Fénynél is gyorsabban" c. cikkünket, nem kevés új meglepetéssel szolgálva. Figyelem! Egész estés olvasmány, kizárólag ínyenceknek és fanatikusoknak.

Figyelmeztetés!

Cikkünk...
2010-12-16 20:49:26
1 2 3 ...15 16 ..23 24 25 .30 31 32 
Címkék: Nagy Gergely, bordákra szűrjük, húst puhára, húst kivesszük, bordát rézsútosan, leszűrt mártást, gombalé készítése, kacsa puhára, főzés előtti, babot betesszük, edényt kivesszük, apróra vágott, felszeletelt kolbászt, közepét csészénké, fokhagymával fűszerezzük, hagymát megtisztítjuk, gyöngyhagymát egészben, bordákat megsózzuk, bordákat kivesszük, zsiradékban üvegesre, kevés húslevessel, húst visszahelyezzük, megpuhult bordákat, gombát megtisztítjuk, csont kivételével, csontot kivesszük, tűzre tesszük, gombát hozzáadjuk, alját kibéleljük, barna masszát, facsaró formáját, összeállítás nagyon, jónép nálunk, világgazdaság folyamatairól, paradicsompürét, bankautomatából, pirospaprikával, visszahelyezzük, felszeleteljük, összeforraljuk, citromfacsarót, figyelmeztetés, fanatikusoknak, megtisztítjuk, felkarikázott, babérlevéllel, pirospaprikát, világgazdaság, folyamatairól, megtisztított, gyöngyhagymát, meglepetéssel, időigényesebb, visszatesszük, összeállítás, fölforraljuk, paradicsomot, pirospaprika, megborsozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.