|
|
|
Grízgombóc leves gombával
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 4 fej gomba, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 ek. Vaj, 1 tasak grízgombócleves.
Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, a sárga- és fehérrépát vékonyabb hasábokra, a gombát szeletekre vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A vajon megpirítjuk a szel... |
2010-09-27 05:40:04 |
|
|
|
|
|
|
Francia hagymaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: fél kg vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 4 szelet Pirítóskenyér, fél dl konyak, 5 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi curry, vegeta.
Elkészítése: A szeletekre vágott hagymát megpirítjuk az olajon. Ráöntünk kb. másfél liter vizet és beletesszük az íze... |
2010-09-27 05:39:41 |
|
|
|
|
|
|
Fehér burgonyaleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 pohár joghurt, 1 evőkanál liszt, 1 db babérlevél, 1 teáskanál só, néhány szál petrezselyem, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Odatesszük főni a babérlevéllel és sóval, kb. 1 l vízben. Eközben a joghurtot simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a v... |
2010-09-27 05:39:09 |
|
|
|
|
|
|
Édes, paradicsomos sárgaborsóleves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, csipetnyi morzsolt majoranna,2 evőkanál liszt, vegeta.
Elkészítése: A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd feltesszük főni, annyi vízben, hogy az 3 ujjnyira ellepje. A majoránnával kb. fé... |
2010-09-27 05:38:43 |
|
|
|
|
|
|
Édes sütőtökpüré-leves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 2 nagyobb szelet nyers sütőtök, 1 pohár tejszín, 1 teáskanál cukor, 5 dkg füstölt sajt, csipet só.
Elkészítése: A sütőtököket kockákra vágjuk és az ízesítőkkel puhára főzzük (kb. 15 perc) annyi vízben, hogy bőven ellepje. A tejszínnel összeturmixoljuk, és lassú tűzön felfőzzük. Kicsit hűlni hag... |
2010-09-27 05:38:16 |
|
|
|
|
|
|
Cukkínikrém - leves
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: 1 db kisebb cukkíni, fél csokor petrezselyem, 1 pohár tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál vegeta, 4 szelet kenyér, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi vaj.
Elkészítése: A cukkínit meghámozzuk, magvát kivesszük, majd felkockázzuk. Az olajon vegetával fedő alatt megpároljuk (kb. 10 perc)... |
2010-09-27 05:37:53 |
|
|
|
|
|
|
Babgulyás, szójakockából
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag sója-vita szójakocka, fél kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 evőkanál olaj, vegeta.
Elkészítése: A babot és a szójakockát külön-külön, vízben 10 órán átáztatjuk. Csíkokra vágjuk ... |
2010-09-27 05:37:28 |
|
|
|
|
|
|
Amerikai szárazbableves.
Hegedüs János: Vegetáriánus levesek
Hozzávalók: fél kg száraz tarkabab, 1 fej fokhagyma, teáskanál só, csipetnyi őrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.
Elkészítése: A babot 10 órán átáztatjuk, majd annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppencsak ellepje. Beletesszük a hagymát, csíkokra vágva, az apróra zúzott fokhagymát és az ízesítőket. Figy... |
2010-09-27 05:37:04 |
|
|
|
|
|
|
... anyagokat elnyomja a hozzáadott cukor, a mesterséges aromák és az állományjavítók mennyisége.
8. Kínai tésztás leves
Gyors ebéd valóban lehetséges, és aki imádja a sűrű, tésztás leveseket, ideális választás lehetne. Ám a tésztába, éppen azért, hogy gyorsan, főzés nélkül is fogyaszthatóvá váljon, rengeteg adalékanyagot kevernek.
9. Dzsem
Hasonlóan a ... |
2010-09-26 09:30:56 |
|
|
|
|
|
|
... kolbászban, a grillcsirkében, a pizzában, a hamburgerben, a sült krumpliban, a zsíros szaftokban, a majonézben, a sós rudakban, a chipsben, a készételekben, a konzervekben és az instant levesekben található meg.
... |
2010-09-26 09:25:51 |
|
|
|
|