Belépés
A sáfrány
... nálunk is termesztett sáfrányos szeklicével (másnéven pórsáfránnyal) helyettesítik, rosszabb esetben hamisítják.

A húslevest is bearanyozza

A sáfrány elsősorban levesek ízesítője és színezője, ettől kap a húsleves aranysárga színt, 1 db bibe 1 liter vizet tud sárgára festeni. Ugyanakkor rizsételek, sütemények, főzelékek, mártások színezésére is alkalma...
2007-12-07 18:06:57
A hónap íze – A káposzta
... öntetekkel, sa...
2007-11-22 00:32:09
Csontfélékből főtt levesek
A csontfélékből főtt levesek többnyire zavarosak. Ennek elkerülése végett a csontot előbb kevés forró zsírral pároljuk, és csak azután tesszük hozzá a szükséges vízmennyiséget. ĺgy sokkal tisztább, átlátszóbb lesz levesünk. ...
2007-11-16 00:21:37
Karfiolfasírt
... összedolgozzuk vele, majd lisztes kézzel lapos pogácsákat formálunk a masszából, és bő, forró olajban kisütjük. Melegen, reszelt sajttal meghintve tálaljuk. Egyszerű és olcsó étel.

A levesek számtalan változata készíthető karfiolból, hagyományosan, sűrítéssel, tejfellel, tejszínnel dúsítva, sárgarépával, gyökérrel kiegészítve. Híg levesként, különböző zöldségekkel, cson...
2007-11-03 00:21:40
Turkáló történetek....
... szoptathattam meg, mert úgyis sokat bukik, sok magzatvizet nyelt. De azért teáztatták!

Én allergiás vagyok a zellerre, ezt a terhesség alatt felírták. De nyugodt lélekkel hoztak zelleres leveseket. Jó. hogy észrevettem.

Kisbabám vérképét csak a születése után két nappal nézték meg, akkor is én kérdeztem rá. Mert valamit tőlem átvehetett volna, de hála Istenne...
2007-10-21 20:26:36
Fokhagyma
... a XV. században kezdődött a termesztése. Sajátos, erősen aromás, már-már kellemetlen szagú, íze kissé csípős. Illóolajat (alliin, allicin), C-vitamint, fehérjét, szénhidrátot tartalmaz. Levesek, főzelékek, szószok, mártások, sültek, vadas ételek, vagdaltak, kocsonyák, saláták fűszerezésére alkalmas. Kolbászok, szalámik, salátaöntetek, fűszerkivonatok ízesítője. Páclevek, fűszerkev...
2007-10-18 16:01:43
Zeller
...zeller

A közismert zöldségféle levele és gumója apiol illóolajat tartalmaz, illatos, aromás, édeskésen fanyar ízű fűszernövény. Levesek (zöldség-, paradicsom-, húsleves) ízesítője, és jó kiegészítője a petrezselyemnek, de különösen finom és kedvelt a zellerkrémleves. Nyersen saláták készítésére használható. Fűszerezhetünkvele főzelékeket, mártásokat, salátákat, húsos, ...
2007-10-18 15:56:53
Majoránna
... egész világon elterjedt. Hazánkban is a legkedveltebb fűszerek közé tartozik. A növény szárított, morzsolt levele és virágzata képezi a fűszert. Különleges ízt és zamatot ad az ételeknek. Levesek, főzelékek, mártások húsételek, pecsenyék, májgombóc, pástétom, vagdalt húsok fűszerezésére használjuk. Remek íze lesz tőle a szárnyasok töltelékének, és a húsoknak, ha sütés előtt kívül-...
2007-10-18 15:53:54
A bors
... erősebb, csípősebb ízű, a fehér bors kevésbé csípős, és enyhébben aromás, zamatos. Illóolajat, piperint, pirolint, karicint tartalmaz. Szemes és őrölt formában szinte minden ételhez adható (levesek, főzelékek, saláták, öntetek, mártások, húsételek, páclevek, halak, vagdaltak, gombás ételek). Az őrölt bors hamar elveszti aromáját, ezért inkább frissen őrölve, a főzés végén tegyük a...
2007-10-17 18:14:41
Tárkonyos raguleves


Hozzávalók 4 személyre:
- pulykacomb 20dkg
- sárgarépa 1db
- fehérrépa 1db
- zöldborsó 20dkg
- gomba 5dkg
- hagyma 1db
- tárkony 2szál
- tárkonyecet 1dl
- citrom 1db
- tejszín 2dl
- liszt 1ek.
- só, bors...
2007-10-09 14:08:04
1 2 3 ......................137 138 ............206 207 ..........270 271 272 274 275 276 
Címkék: sáfrány elsősorban, húsleves aranysárga, csontfélékből főtt, csontot előbb, szükséges vízmennyiséget, levesek számtalan, terhesség alatt, születése után, közismert zöldségféle, legkedveltebb fűszerek, növény szárított, szárnyasok töltelékének, fehér bors, őrölt bors, főzés végén, fűszerkivonatok, petrezselyemnek, zellerkrémleves, vízmennyiséget, összedolgozzuk, fűszerezésére, csontfélékből, hagyományosan, legkedveltebb, szoptathattam, helyettesítik, salátaöntetek, karfiolfasírt, pórsáfránnyal, szénhidrátot, kiegészítője, fűszernövény, töltelékének, zöldségekkel, sárgarépával, kiegészítve, tárkonyecet, termesztése, kellemetlen, színezésére, észrevettem, magzatvizet, zöldségféle, főzelékeket, használható, bearanyozza, készítésére, szeklicével, termesztett, történetek, használjuk, illóolajat, sütemények, ugyanakkor, pulykacomb, szárnyasok, hamisítják, öntetekkel, teáztatták, elkerülése, pogácsákat, paradicsom, mártásokat, tejszínnel, rizsételek, aranysárga, átlátszóbb, hozzávalók, különleges, készíthető, átvehetett,
© 2013 TVN.HU Kft.