|
|
|
... belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben a vajat elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval együtt egynemű tésztává dagasztjuk. 10 percet pihentetjük, majd 3 x 20 perces időközönként meghajtogatjuk a tésztát. (Ez tulajdonképpen nem egy kifejezetten leveles pogácsa lesz, hanem inkább omlós-puha, a hajtogatás azért kell, hogy könnyű legyen a tésztája.) Az utolsó hajtogatás után 10 perc... |
2019-09-04 10:32:11 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe tesszük reggelig. Vagy legalább pár órára. A tésztának jól nyújthatónak, lágynak kell lenni, de nem ragadósnak!
4. Sütés előtt kinyújtjuk ismét vékonyra, majd egyszer meghajtogatjuk. Semmi extra: lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg.
5. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd liszt... |
|
2018-07-29 12:38:44 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe tesszük reggelig. Vagy legalább pár órára. A tésztának jól nyújthatónak, lágynak kell lenni, de nem ragadósnak!
4. Sütés előtt kinyújtjuk ismét vékonyra, majd egyszer meghajtogatjuk. Semmi extra: lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg.
5. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd liszt... |
2018-07-17 11:00:18 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe tesszük reggelig. Vagy legalább pár órára. A tésztának jól nyújthatónak, lágynak kell lenni, de nem ragadósnak!
4. Sütés előtt kinyújtjuk ismét vékonyra, majd egyszer meghajtogatjuk. Semmi extra: lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg.
5. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd liszt... |
|
2015-12-28 23:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... 8-10 percig dagasztunk.
Vékonyan kiolajozunk egy nagyobb fedeles műanyag dobozt és a tésztát beletesszük.
Rátesszük a doboz tetejét és 20 percig kelesztjük.
Ezután meghajtogatjuk.: A tészta felső szélét kissé meghúzzuk, visszahajtjuk a közepéig, ezután az alsó szélét is visszahajtjuk, majd ugyanígy teszünk mindkét oldalról.
Visszatesszük a doboz tetejét és ... |
|
2015-06-25 10:19:35 |
|
|
|
|
|
|
... összedolgozzuk,jól összegyúrjuk ,közép kemény tésztát kapjunk, cipót formázunk lisztezzük, és le takarjuk, 1órát hagyjuk kelni ,majd kelés után kinyújtjuk, olajjal megkenjük és majd meghajtogatjuk, ezt 2x még ismételjük meg de mindig meg kell kenni olajjal, és félórát pihenjen ,majd 2cm vastagra nyújtani, és kiszaggatni tojás sárgájával meg kenni és pirosra sütni.
Érd... |
2014-10-09 11:21:30 |
|
|
|
|
|
|
Eredeti orosz hajtogatója nevezte el ezt a hajtogatási formát Everestnek, a magas hegy után, mivel a forma hasonló alakot imitál, ha meghajtogatjuk szalvétából.
Címkék: Mount Everest, szalvéta, hajtogatás,
Hossz: 00:01:28
Kategória: kreatív
... |
2014-03-04 06:58:11 |
|
|
|
|
|
|
... meghajtogatni,illetve nem csuklanak össze. Ha mintás szalvétát használunk, vagy aprómintás szalvétát a legszebb használni, vagy pedig olyat, amin van egy nagyobb minta, ami mikor meghajtogatjuk az adott formát, épp egy kiemelkedő részre fog esni, így még különlegesebbé teszi a hajtogatott szalvétát, megmutatja ügyességünket.
A liliomhajtogatás egyik nehézsége is az, hog... |
2014-02-02 21:31:39 |
|
|
|
|
|
|
... liszthez adjuk a hozzávalókat, és tésztát nyútunk. Kb fél órát pihentetjük meleg helyen. Deszkára borítjuk, még egyszer átdolgozzuk. Szétnyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk. 3x meghajtogatjuk, mindig szórjuk sajttal. Kiszaggatjuk, tojással megkenjük a tetejét, és reszelt sajttal megszórjuk. 180 fokon pirosra sütjük!! Jó étvágyat!!
(facebook, Sütik és más finomságok: Szerző: ... |
2013-08-29 19:48:04 |
|
|
|
|
|
|
... és elkeverjük a sót ,borsot ,majd a tejben felfuttatott élesztőt ,a tojást és a tejfölt.összedolgozzuk ,majd kinyújtjuk . A hagymát rászórjuk majd feltekerjük mint a rétest majd meghajtogatjuk .Egy nagy fazekat a tűzhelyen megmelegítünk és ráborítjuk . 20 percig kelni hagyjuk majd újra hajtogatjuk és a fazekal újra melegítjük lefedjük . 3x ismételjük, majd kinyújtjuk jó ujjnyi va... |
2013-06-17 08:33:48 |
|
|
|
|