|
|
|
...
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 2 csapott teáskanál sütőpor, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 20 dkg vaj vagy margarin, lekvár.
Elkészítés:
A lekvár kivételével minden hozzávalót összegyúrunk, 3 mm vékonyra nyújtjuk, csillagokat szaggatunk belőle, előmelegített sütőben 175°C-on 10-12 perc alatt megsütjük. Lekvárral 2-2 darabot összeragasztunk, és ... |
2010-12-19 17:54:31 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A tésztához: 30 dkg liszt, 30 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 2 evőkanál tejföl, 1 citrom héja, csipet só.
Töltelék: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, hecsedli lekvár.
A tetejére: 15 dkg tortabevonó csokoládé.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a diót, a sót, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és ... |
|
2010-12-19 17:53:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tészta: 56 dkg liszt, 21 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 2 tojássárga.
Diós töltelék: 30 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, másfél db reszelt alma, 5 dkg sárgabaracklekvár, 5 dkg mazsola, 8-10 dkg apróra vágott birsalmasajt.
Mákos töltelék: 30 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 7 dkg mazsola, 1 zacskó vaníliás cukor, 2,5 dl tej, cs... |
2010-12-19 17:53:21 |
|
|
|
|
|
|
...(2-2 rúd)
Hozzávalók:
Tészta: 56 dkg finomliszt, 21 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 2 tojássárga.
Diótöltelék: 30 dkg darált dióbél, 25 dkg porcukor, másfél reszelt alma, 5 dkg sárgabaracklekvár, 5 dkg mazsola, 8-10 dkg apróra vágott birsalmasajt.
Máktöltelék: 30 dkg darált mák, 25 dkg porcukor, 7 dkg mazsola, 1 zacskó vaníliás cukor, 2,5 d... |
|
2010-12-19 17:51:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 3 dkg vaj, 1 tojás, 15 dkg szilvalekvár, 1 evőkanál porcukor, 3 dl olaj, só.
Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatunk. Belekeverjük a lisztet, az olvasztott vajat, a tojást, kevés sót, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. 40 percnyi kelesztés után lisztezett deszkán a tésztá... |
|
2010-12-19 17:28:57 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
10 db réteslap, 5 dl olaj, 20 dkg porcukor, 8 dl tejszín, 30 dkg ribizkeíz, 60 dkg málna.
Elkészítés:
A hosszúkásra hajtogatott réteslapokat forró olajban megsütjük, majd hűlni hagyjuk. A tejszínt jó keményre felverjük, majd gyengén ribizkeízt keverünk hozzá úgy, hogy a tejszín ne törjön össze. A sült réteslapot hosszúkás tálra tesszük, ujjnyi va... |
2010-12-19 17:27:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Fél kg rétesliszt, 2 dl tejföl, 1 egész tojás, 1 mokkáskanál só, + negyed liter rétesliszt, 20 dkg zsír, 4 dl tejszín, 25 dkg bármilyen, pikáns ízű lekvár, 10 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 csapott evőkanál zselatinpor.
Elkészítés:
Először elkészítem a tésztát. A negyed liternyi lisztet kikeverem az olvasztott, de már nem meleg zsírral,... |
2010-12-19 17:26:35 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap, 4 dkg vaj, 3 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg mák, 2 evőkanál baracklekvár, 4 evőkanál méz, 2 evőkanál zsemlemorzsa, fél citrom héja.
Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a cukrot, a darált mákot, a tojássárgákat, kevés citromhéjjal és baracklekvárral ízesítjük. A réteslapok... |
2010-12-19 17:25:14 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Házi rétestészta vagy 2 csomag réteslap, 40 dkg szilvalekvár, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál porcukor, 2 dl olaj.
Elkészítés:
A kinyújtott rétestésztát hajtogassuk négyrétbe, minden réteget olvasztott vajjal és kevés zsemlemorzsával meghintve. Ezután a tészta legszélére vékony szilvaízcsíkot kenjünk, és tekerjük fel olyan keskenyen a ... |
2010-12-19 17:24:03 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tészta: 45 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 evőkanál méz, 4 dkg zsír, 5 evőkanál tej, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna.
Krém: 6 evőkanál liszt, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 20 dkg margarin, lekvár.
Máz: 1 tábla tortabevonó csoki, 4 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A cukrot, a zsírt, a tejet (meglangyosítva), mézet, a tojá... |
2010-12-19 17:12:59 |
|
|
|
|