|
|
|
... habgaluskához:
4 tojásfehérje
1 csipet cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. A tejet kb. 2 dl kivételével felforraljuk. A 2dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, és a többi tejhez öntjük. Folyamatos kevergetés mellett beletesszük a gesztenyepürét, és néhány percig főzzük.
2. Ezután az edényt lehúzzuk a tűzről, és merülő mixerrel... |
2018-12-14 13:29:43 |
|
|
|
|
|
|
... almát apróra vágjuk, a citromlével és az almalé 2/3 részével és ízlés szerinti kristálycukorral feltesszük főni. Puhára főzzük, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék almalében elkevert pudingport. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A 23 cm átmérőjű tortaformát olajjal kikenjük. Az aljára egy réteg piskótát teszünk, ráöntjük az almás alapot, erre ismét egy réteg piskóta... |
|
2018-12-03 20:25:35 |
|
|
|
|
|
|
... ltej
200 gvaj
4 ev. kanáltejföl
5 dbbanán (sütőforma méretétől függ)
200 mlhabtejszín
Elkészítés menete
Egy kevés tejben elkeverjük a pudingport. A maradék tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot és kis lángon elkezdjük főzni. Mikor a cukor már felolvadt, hozzáadjuk a pudingporos tejet és klasszikus, sűrű vaníliás pudingot ... |
2018-12-03 20:16:53 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlt, kenjük meg a fehércsokoládés-krémmel, és szórjunk kis diógrillázst a tetejére. Tegyük hidegre összeérni!! Jó étvágyat!!
fehércsokoládé-krémes diógrillázs
1, A pudingport keverjük össze a cukorral, majd a 3,5 dl tejet öntsük hozzá, és folyamatos kevergetés közben főzzük fel, sűrítsük be. Adjuk hozzá a kis darabokra tört fehér csokoládét, a melegtől elolvad m... |
|
2018-11-26 15:20:34 |
|
|
|
|
|
|
... nélküli puncs pudingpor
elkészítés
A margarint, porcukrot és vaníliát kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel.
Ezután három részre osztjuk, és beledolgozzuk a pudingport. Majd a három gombóc tésztát lefedjük, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik gombóc tésztát elővesszük, és ... |
|
2018-11-18 11:36:12 |
|
|
|
|
|
|
... legegyszerűbb készen megvenni a mézes lapokat, kibontani és megtölteni.
A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük, az aromát, meg a citromhéjat is belekeverjük.
A pudingport sűrűre főzzük a tejjel. Amikor kihűlt, a margarinos krémmel jó habosra kikeverjük (géppel). Ezzel töltjük meg a 4 lapot.
A tetejét fehér csokival vonjuk be, és étcsokiv... |
2018-11-09 19:21:31 |
|
|
|
|
|
|
... étcsokoládé
A tetejére
2 dl tejszín
2 dkg cukor
csokoládéreszelék
durvára tört mogyoró
Elkészítés
A krémhez a tejet, a tojássárgáját és a pudingport csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve sűrűre felfőzzük. A vajat a cukorral kikeverjük és összedolgozzuk a teljesen kihűlt főzött krémmel.
Minden pohár a... |
2018-11-09 18:26:19 |
|
|
|
|
|
|
... sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vajjal, a citromhéjjal és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre betesszük a hűtőbe.
A töltelékhez a pudingport kevés tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és felforraljuk. Kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A túrót, a tej... |
2018-11-04 16:35:20 |
|
|
|
|
|
|
... fél citrom levét felöntjük almalével úgy, hogy összesen 2,5 dl legyen. A hámozva felszeletelt almát 10 dkg cukorral, valamint a 2,5 dl alma- és citromlé keverékével 5 percig főzzük. A pudingport a megmaradt almalében elkeverjük, a kompótba vegyítjük és összeforraljuk.
A mascarponét a túróval, 7 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük. Beleforgatjuk a 2... |
2018-11-04 16:32:42 |
|
|
|
|
|
|
... perc alatt készre sütjük.
Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.
Közben a tejben elkeverjük a pudingport a cukorral, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.
Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás ... |
2018-11-04 13:15:34 |
|
|
|
|