Belépés
Rizlinges marhasült vincellérné módra
... dkg marhafelsál
15 dkg vegyes zöldség
10 dkg vöröshagyma
10 dkg fehér szőlőszem
1 evőkanál paradicsompüré
5 dkg liszt
1 babérlevél
kakukkfű
4 l rizlingbor
4 kockacukor
6 dkg zsír


A húst bedörzsöljük sóval,majd forró zsíron mindkét oldalán pirosra sütjük.Kiemeljük,a visszamaradt zsiradékon pedig megfuttatjuk a koc...
2013-11-24 20:13:16
x
... ŐSZIBARACKLEVES
(Szabó István, Oscar-díjas mesterszakács nyomán, csak felnőtteknek)
Hozzávalók 4 személyre: 1,2 kg őszibarack, 20 dkg porcukor, őrölt szegfűszeg, őrölt fahéj, 0,5 l száraz rizlingbor(lehet más száraz fehérbor is, pl. cserszegi, chardonnay, tramini), 0,5 l félszáraz pezsgő.
Az őszibarackot meghámozzuk, fölkockázzuk. A felét áttörjük szitán, összekev...
2011-02-13 09:37:13
Narancsbólé
... vegyesen vörös- és fehérbelű narancsot és egy karikára vágott citromot rakunk a bólés tálba és meghintjük kb. 25 deka porcukorral. Félórai szünet után ráöntünk 1 liter, jó erős, elsőrangú rizlingbort, fél liter egri bikavért vagy más jó vörösbort, 2 pohárka francia konyakot, ugyanannyi kűraszó likőrt. Nem sokkal tálalás előtt még egy üveg jégbehűtött pezsgőt is öntünk bele, és ter...
2010-12-13 05:27:29
rizlingbor0925.jpg
Ételek- italok képekben...
2010-09-25 17:42:35
pulykamell rokfortos dióval
... rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.

1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (enyhén, mert a szalonna és a sajt is sós!).
2. A sajto...
2007-06-07 00:36:31
rokfortos pulykamell
... rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.

1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (enyhén, mert a szalonna és a sajt is sós!).
2. A sajto...
2007-05-27 23:16:08
Pulykamell rokfortos dióval
... rokfort (penészes sajt), 5 dkg reszelt keménysajt, 10 dkg dió, 25 dkg szeletelt bacon szalonna, egy csokor petrezselyem, só, durvára őrölt bors, olaj a sütéshez; a mártáshoz: 0,75 l rizlingbor, 5 dkg méz, 2 ek. keményítő, víz, csipet só; a díszítéshez: medvehagyma.

1. A pulykamellszeleteket kiverjük, megsózzuk (enyhén, mert a szalonna és a sajt is sós!).
2. A sajto...
2007-05-27 00:58:02
1 
Címkék: Szabó István, húst bedörzsöljük, visszamaradt zsiradékon, őszibarackot meghámozzuk, felét áttörjük, karikára vágott, bólés tálba, üveg jégbehűtött, csokor petrezselyem, őszibarackleves, paradicsompüré, mesterszakács, petrezselyem, megfuttatjuk, őszibarackot, visszamaradt, fölkockázzuk, bedörzsöljük, felnőtteknek, díszítéshez, jégbehűtött, medvehagyma, vöröshagyma, vincellérné, porcukorral, narancsbólé, meghámozzuk, rizlingbort, marhafelsál, keménysajt, zsiradékon, rizlingbor, szegfűszeg, őszibarack, pulykamell, meghintjük, chardonnay, hozzávalók, babérlevél, ugyanannyi, kockacukor, megsózzuk, keményítő, cserszegi, félszáraz, fehérbelű, narancsot, mártáshoz, személyre, elsőrangú, marhasült, rizlinges, rokfortos, szőlőszem, szeletelt, vörösbort, kiemeljük, kiverjük, sütéshez, képekben, ráöntünk, összekev, áttörjük, szalonna, bikavért, konyakot, penészes, karikára, citromot, vegyesen, porcukor,
© 2013 TVN.HU Kft.