Regisztráció  Belépés
Karácsonyi ételreceptek
Karácsonyi ételek

Almával töltött fácán

Hozzávalók: 2 db fácán (fiatal), 10 dkg füstölt szalonna, 2 g majoránna, 4 db alma, 10-12 db szegfűszeg, 1 dl olaj, só.
Az előkészített fácán mellét vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az alma héját kissé bevagdaljuk, mindegyikbe 2-3 db sz...
2006-12-10 14:36:50
Szerelmi varázslat
... amíg
Kezed kezembe nem adod.
Megkötöm szíved, lelked, elméd,
Megkötöm szemed, eszméd, ágyékodat,
Megkötlek mindörökre
Sóvárgás bársonykötelével.
Fehér rózsára, rozmaringra,
Barlangokra, ligetekre,
A hegyeknek csöndjére,
Szakadékra, kőbálványra,
Megkötlek mindörökre
Veszedelem selyemkötelével.
Ízisz, Asztarté, Istár,
...
2006-12-02 21:48:15
Szakmai- és művészi képzelőerő
... erőteljes, megbízható nagyság jellemző, mint a madárra. Koronáját kétoldalt, síkban szimmetrikusan ábrázolt ágak (6-6) képezik. Ezeken az ágakon a levelek a népi ornamentikában megjelenő: rozmaringágak leveleire emlékeztetnek.
Olyanok a levélvégek, mint a "gyöngyös" rozmaring, azonban olyan szimmetrikusak és nagyok, mint egy fenyőkorona ágai.
A fa törzsén kúszó inda, ...
2006-11-29 21:14:04
Citromos csirke...
Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb csirkecomb, 1 ágacska rozmaring, 2 citrom + 1 a díszítéshez, 1 ek. cukor, fél kk. őrölt fahéj, 4 ek. olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 + 1 dl fehérbor, 1 csapott ek. étkezési keményítő.

1. A csirkecombokat megmossuk, műanyag dobozba vagy mély üveg-/porcelántálba tesszük. A páchoz a rozmaringot leöblítjük, levélkéit...
2006-11-23 18:22:21
Márton napja
...

1 db libamell,
2 db comb,
5 dkg gomba,
2-3 db sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma,
5 dl. Szt. Márton bora,
3 evőkanál olaj,
2 evőkanál liszt,
rozmaring
fokhagyma

feketebors

A libadarabokat megsózzuk, borsozzuk, és hirtelen, forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Ezután megtisztítjuk és felszeletel...
2006-11-11 18:57:45
Szereti a különleges ízeket?
...
A fűszereket nemcsak azért érdemes használni, mert mennyei aromával gazdagítja az ételeket, hanem mert az egészségnek és a szépségnek is jót tesznek.

Rozmaring

A gyulladások ellen

Természetes gyulladásgátló, védi az ereket, erősíti az immunrendszert, tisztítja a vért.

MIHEZ AJÁNLJUK? Bárány- és csirkehúshoz, grillezett zöldségekhez....
2006-11-11 14:14:26
Vadhús epres mártással
Hozzávalók:

1 kg vadhús, 10 dkg bacon szalonna, 3 evőkanálnyi olaj, só, bors, fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, rozmaring, 2,5 dl bor, 3 fej hagyma, 1 narancs, 1 citrom 1 evőkanálnyi áfonyadzsem, 1 teáskanálnyi bors, 25 dkg eper, 1 teáskanálnyi mustár, szerecsendió.

Elkészítése:

A húst forró olajban áthúzatjuk, rászórjuk a fűszereket és a fokhagymá...
2006-11-09 21:10:22
Vadnyúl csokis mártásban
Hozzávalók:

Egy kb. 1,5 kg-os vadnyúl, 6 ek. olaj, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2 chili, 2 fokhagymagerezd, 5 borókabogyó, 1 ág rozmaring, 2 ág kakukkfű, 2 babérlevél, 10 egész bors, 3 szegfűszeg, negyed rúd fahéj, 5 dl vörösbor, 2,5 dl vadlevesalap, 5 dkg csokoládébevonó, só, frissen őrölt bors, 5 nagy mogyoróhagyma, 20 dkg gesztenye.

El...
2006-11-09 00:24:08
Ratatuille
... paradicsom (dobozos is jó)
1 fej kockára vágott vöröshagyma

bors
fokhagyma
1 csokor majoránna
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
1 szál friss rozmaring
olívaolaj

A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk majd a zöldségeket hozzáadva megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, jól felforraljuk., fűszerezzük.
Ajánlhat...
2006-10-29 11:46:54
Csirke vadász módra
... vöröshagyma
1 sárgarépa
1 kis zeller
4 érett paradicsom(vagy 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom)
só,
1 1/2 dl vörösbor
bors, 3 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
15 dkg gomba (vagy 3 dkg szárított vargánya)
olívaolaj
petrezselyemzöld

Elkészítése: A csirkét daraboljuk fel, sózzuk meg, süssük meg az olivaoljabn. A hagym...
2006-10-28 10:33:56
1 2 3 .....................257 258 ..........385 386 ..........513 514 515 
Címkék: MIHEZ AJÁNLJUK, különleges ízeket, előkészített fácán, hasüregébe majoránnát, alma héját, hegyeknek csöndjére, népi ornamentikában, fenyőkorona ágai, csirkecombokat megmossuk, rozmaringot leöblítjük, libadarabokat megsózzuk, fűszereket nemcsak, gyulladások ellen, húst forró, hagymát kevés, zöldségeket hozzáadva, csirkét daraboljuk, bársonykötelével, petrezselyemzöld, fokhagymagerezd, csokoládébevonó, selyemkötelével, szimmetrikusak, ornamentikában, csirkecombokat, immunrendszert, szimmetrikusan, gyulladásgátló, rozmaringágak, megtisztítjuk, mogyoróhagyma, porcelántálba, emlékeztetnek, libadarabokat, megfuttatjuk, petrezselyem, előkészített, hozzátesszük, paradicsomot, megtűzdeljük, vadlevesalap, csirkehúshoz, zöldségekhez, teáskanálnyi, felforraljuk, szerecsendió, ételreceptek, kőbálványra, bevagdaljuk, mindegyikbe, evőkanálnyi, vöröshagyma, fenyőkorona, szalonnával, elkészítése, olivaoljabn, felszeletel, rozmaringra, barlangokra, természetes, gyulladások, egészségnek, díszítéshez, borókabogyó, áfonyadzsem, olívaolajon,
© 2013 TVN.HU Kft.