|
|
|
... megmelegítjük, és megpirítjuk benne a hússzeleteket. Mérsékeljük a lángot, és hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát. Ráöntjük a bort, és belekeverjük az apróra vágott gombát meg a rozmaringot. Lefedve fél óráig pároljuk (ha szükséges, közben kevés vizet még öntünk alá). Amikor a hús megpuhult, a szeletelt olajbogyóval, a citromlével, a petrezselyemmel ízesítjük, és forrón tála... |
2008-05-09 13:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... hosszában elrendezve, majd a karikára vágott tojásokat (egyben is lehet hagyni), a paradicsomot, majd sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Meglocsoljuk extraszűz olívaolajjal és rászorjuk a rozmaringot.
Brokkolis töltelék
Hozzávalók:
30 dkg tisztított brokkoli,
1 csipet őrölt, szerecsendió,
15-20 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl, ... |
|
2008-05-08 15:41:58 |
|
|
|
|
|
|
... összevágott vöröshagymát, utána tedd bele a szétkapart fokhagymákat, kicsit forgasd át, majd tedd rá csirkecombokat (ha fogyókúrázol bőrözd le előtte). Sózd, borsozd, dobd rá a babért és a rozmaringot, majd az összevágott paradicsomot. Főzd puhára. Szedd ki a húsokat, és a mártást paszírozás után öntsd rá.
Tálalás: csőtésztával, kis reszelt sajttal. Fogyókúra esetén edd köret... |
2008-04-24 09:17:51 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál joghurt
Elkészítés:
Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, és fogj 1 olyan edényt, ami mehet a sütőbe is.
A köménymagot, koriandermagot, csilit, rozmaringot, gyömbért, olívaolajat mozsárban törd össze, és kend be vele a sertést vastagon (a maradék olajat tedd félre).
Egy tepsit vajazz ki, és szórd bele a krumplit, rázd meg a te... |
|
2008-04-23 09:38:44 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál fűszerpaprikát, 1 mokkáskanál sót, és takaréklángon, fedő alatt pároljuk puhára. Aki szereti a különleges ízeket, adhat hozzá negyed mokkáskanál majoránnát, bazsalikomot vagy rozmaringot is. Időnként keverjük meg, nehogy leégjen. Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és pároljuk tovább. Cukkínipörkölt esetén egyáltalán ne öntsünk a cukkínikockákra vizet, hane... |
|
2008-04-19 21:04:52 |
|
|
|
|
|
|
... bárányhúshoz citromos-fehérboros, a sertés-, marha- és bárányhúshoz mustáros vagy vörösboros páclét, ízlés szerint intenzív aromájú zöldfűszereket - bazsalikomot, tárkonyt, kaprot, rozmaringot, zsázsát - felhasználva
A pácolás egyébként azért hasznos,
mert ezáltal egyrészt lazább, porhanyósabb lesz a hús, másrészt egy jó páclétől sokkal ízletesebbé válik.... |
2008-04-19 13:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A marináló mártáshoz az ecetet és a vizet összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, 3 gerezd fokhagymát, a petrezselymet, a zellerlevelet, a rozmaringot, majd sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, és kihűtjük. A húst a maradék fokhagymával megtűzdeljük, majd a mártásba tesszük. Másnapig állni hagyjuk, majd lecsö... |
2008-04-17 01:53:06 |
|
|
|
|
|
|
... bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A citromot felkarikázzuk, a citromfüvet apróra vágjuk. A forró olajban a húst megpirítjuk, majd megsózzuk. Ráöntünk 1 dl meleg vizet, belekeverjük a szegfűszeget, a rozmaringot, a gyömbért, a fokhagymát (héjastól!) és a citromkarikákat, majd lefedve 25 percig pároljuk. A körtebefőttet levével együtt felmelegítjük. A szalonn... |
2008-04-17 01:11:12 |
|
|
|
|
|
|
... forgónál átvágom és megtörülgetem.
Elkészítése:
a húsdarabok mindkét felét a felforrósított olajon átpirítom, megsózom, rászórom a reszelt narancshéjat, rozmaringot. Narancslével megöntözöm. Ráöntöm a bort, és befedve puhára párolom. Nem szabad megkeverni, csak az edény rázogatni, nehogy az edény aljához kapjon. Ha már majdnem puha, ráhintem a sáfrány... |
2008-04-14 19:57:35 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
A megtisztított mogyoróhagymát a sütési idő felénél a kacsa mellé rakjuk. A mélyhűtött krumplit sütőlemezre rakjuk, és a kacsa fölé helyezve körülbelül 20 percig sütjük a sütőben. A rozmaringot leöblítjük, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a levelét. Néhányat félreteszünk díszítésnek, a többit 10 perccel a sütési idő vége előtt a kacsa köré szórjuk. A mélyhűtött zöldsé... |
2008-04-04 22:05:51 |
|
|
|
|