|
|
|
... eredeti színét. Hûvös helyen érleljük néhány napot, többször megforgatva-locsolva, hogy mindenhol egyenletesen érje a páclé és a fûszerek aromája jól átjárja. Használhatjuk szarvascomb, gerinc egészben, vaddisznócomb pácolására.
Olajos pácok készítése:
A hozzávalók mindig őrölt, szárított fûszerek vagy apróra vágott zöldfûszere... |
2008-11-29 22:03:30 |
|
|
|
|
|
|
... citromlével elkevert olajjal megkenjük és fokhagymás sóval is meghintjük. Parázs fölött, a nyársakat többször megforgatva, rövid idő alatt megsütjük.
Aszalt szilvával tűzdelt szarvascomb rózsaszirom-mártásban, mandulás burgonyagolyóval
Hozzávalók (5 személyre):
1 kg szarvascomb
15 dkg aszalt szilva
5 dl vegyes virágméz
3 dl vörösbor |... |
|
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
Hajtók szarvascombja fokhagymás almakarikával
HOZZÁVALÓK:
1,25 kg szarvascomb
1,25 kg káposzta
40 dkg vöröshagyma
35 dkg bab
12 dkg kristálycukor
1 csokor kakukkfű
1 evőkanál mustár
csontleves
2 dl olaj
szegfűszeg, szegfűbors, őrölt kömény, őrölt bors, só
ELKÉSZÍTÉS
A kicsontozott, sóval,... |
2007-06-06 22:35:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
70 dkg szarvascomb, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szem burgonya, 2 szál angol zeller, 2 teáskanál vadfűszer-keverék, 3 evőkanál olívaolaj, 3-4 levél babér, 2 dl száraz vörösbor, 20 dkg hántolt köles, erős paprika, 1 ág kakukkfű, só, bors.
Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagyobb lábasban, majd ... |
|
2007-03-22 00:48:26 |
|
|
|
|
|
|
Párolt szarvascomb
Hozzávalók:
80 dkg szarvascomb, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, olaj, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 8 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, paradicsompüré, 5 dkg liszt, csontlé, 2 dl vörösbor
A combot lehártyázzuk, szalonnával megtűzdeljük, és lábosban elősütjük. Az apróra vágott füstöl... |
|
2007-02-05 07:34:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg szarvascomb, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, olaj, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 8 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, paradicsompüré, 5 dkg liszt, csontlé, 2 dl vörösbor
Elkészítése:
A combot lehártyázzuk, szalonnával megtűzdeljük, és lábosban elősütjük. Az apróra vágott füstöl... |
2007-02-02 00:30:05 |
|
|
|
|