Belépés
Család legújabb kedvence
Pár hónapja készítettem először, azóta mindig ezt szavazzák meg a fiaim, ha kérdezem mi legyen a kaja hétvégén :))

Sertéskaraj, vagy comb szeletelve.
A szeleteket jól kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk.
Mindegyikre egy-egy vékony szelet sonka ( bármilyen ), majd
1-1 hosszúkás ( a hús hosszánál kicsit rövidebb) trapista sajt, kb 1 cm széles.
Jó szorosa...
2007-01-18 11:39:03
Aszalt gyümölccsel töltött...
... felönjük a boros lével amiben a gyümölcs ázott.
Készre pároljuk.
Érdeme...
2007-01-18 10:57:25
Fokhagymakrémleves
... olvasztott vajon megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, fél percig pirítjuk, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük.
2. K...
2007-01-14 00:40:09
Sertéshústekercsek
... A húst téglalap alakú szeletekre vágjuk. A leeső széleket finomra daráljuk, majd egy kis vízzel húspéppé turmixoljuk. Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük.
3. A tekercsnek való szeleteket megsózzuk, rájuk kenjük a húspépet, rájuk tesszük a lecsöpögtetett aszalt szilvát, és feltekerjük őket. Fehér cérnával szorosan átkötjük, lisztben megforgatjuk, és nagyobb serpenyőben, forró...
2006-12-30 00:39:52
Karácsonyi ételek
... ledaráljuk legalább kétszer.
Beletesszük a tojásokat, fűszereket és alaposan kikeverjük egyenletes, puha masszára.
A sütőformát kikenjük a zsírral, az aljára rakjunk vékony szalonna szeleteket. A pástétomot rakjuk a formába (3/4 magásságig). Lefedjük és klasszikus recept szerint - pároljuk (kb. 1 óra), de én próbáltam sütni és nagyon finom lett.
Sütés előtt, jó les...
2006-12-10 19:03:21
Karácsonyi ételreceptek
... ledaráljuk legalább kétszer.
Beletesszük a tojásokat, fűszereket és alaposan kikeverjük egyenletes, puha masszára.
A sütőformát kikenjük a zsírral, az aljára rakjunk vékony szalonna szeleteket. A pástétomot rakjuk a formába (3/4 magásságig). Lefedjük és klasszikus recept szerint - pároljuk (kb. 1 óra), de én próbáltam sütni és nagyon finom lett.
Sütés előtt, jó les...
2006-12-10 14:36:50
Túróval töltött alma
... masszát kapjunk. Esetleg feljavíthatjuk 1-2 tojássárgájával is. A kikevert túrót hagyjuk pihenni egy fél órát, majd töltsük az almákba, végül tegyük vissza rájuk a levágott felső szeleteket. Egy tepsi alját vajazzuk meg, állítsuk bele az almákat, s tegyük közepesen meleg sütőbe. A töltésnél visszamaradt túrót - esetleg öszszekeverve a kivájt almabéllel - csomagol...
2006-11-07 20:32:03
Joghurtos csirkemell
Joghurtos csirkemell

A joghurtot a citromlével, az édesítőszerrel vagy 1 kiskanál cukorral, a curry-vel, a sóval és őrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfiléből szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fűszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk. A hússzeleteket tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, ráöntjük a maradék joghur...
2006-10-15 08:05:48
Rozmaringos rósejbni
... érdemes felszeletelnünk. A friss rozmaringot akár ollóval is a burgonyaszirmok tetejére nyiszálhatjuk. 200 fokon h...
2006-09-20 18:18:33
Nyúlpástétom
... elkeverjük. Sóval, törött borssal, és kevés konyakkal ízesítjük. Most elővesszük a kibélelt formákat, és a következő sorrendben helyezzük el benne a pástétomokat: a forma aljára szalon-naszeleteket teszünk, ezt befedjük pástétommal, majd a csíkokra vágott nyúlfiléből, majd megint a húspü-réből rakunk. Tetejére, csíkokra vágott sonkát, libamájat, és szalonnát helyezünk, erre ismét ...
2006-09-19 10:34:52
1 2 3 ................201 202 .........302 303 ........401 402 403 
Címkék: kaja hétvégén, boros lével, gyümölcs ázott, lisztet rászórjuk, húslevessel felengedjük, húst téglalap, leeső széleket, tekercsnek való, lecsöpögtetett aszalt, sütőformát kikenjük, aljára rakjunk, pástétomot rakjuk, kikevert túrót, levágott felső, tepsi alját, töltésnél visszamaradt, kivájt almabéllel, édesítőszerrel vagy, csirkemellfiléből szép, fűszeres joghurtban, hússzeleteket tűzálló, maradék joghur, friss rozmaringot, burgonyaszirmok tetejére, kibélelt formákat, következő sorrendben, forma aljára, csíkokra vágott, húspü-réből rakunk, felszeletelnünk, burgonyaszirmok, tojássárgájával, édesítőszerrel, feljavíthatjuk, lecsöpögtetett, nyiszálhatjuk, öszszekeverve, hússzeleteket, naszeleteket, pástétomokat, megforgatjuk, nyúlpástétom, ételreceptek, kiklopfoljuk, megfuttatjuk, visszamaradt, pástétommal, feltekerjük, citromlével, turmixoljuk, mindegyikre, serpenyőben, rozmaringos, sertéskaraj, gyümölccsel, beletesszük, készítettem, nyúlfiléből, rozmaringot, húslevessel, felengedjük, olvasztott, szeleteket, szeletekre,
© 2013 TVN.HU Kft.