|
|
|
Pár hónapja készítettem először, azóta mindig ezt szavazzák meg a fiaim, ha kérdezem mi legyen a kaja hétvégén :))
Sertéskaraj, vagy comb szeletelve.
A szeleteket jól kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk.
Mindegyikre egy-egy vékony szelet sonka ( bármilyen ), majd
1-1 hosszúkás ( a hús hosszánál kicsit rövidebb) trapista sajt, kb 1 cm széles.
Jó szorosa... |
2007-01-18 11:39:03 |
|
|
|
|
|
|
... felönjük a boros lével amiben a gyümölcs ázott.
Készre pároljuk.
Érdeme... |
|
2007-01-18 10:57:25 |
|
|
|
|
|
|
... olvasztott vajon megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, fél percig pirítjuk, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük.
2. K... |
2007-01-14 00:40:09 |
|
|
|
|
|
|
... A húst téglalap alakú szeletekre vágjuk. A leeső széleket finomra daráljuk, majd egy kis vízzel húspéppé turmixoljuk. Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük.
3. A tekercsnek való szeleteket megsózzuk, rájuk kenjük a húspépet, rájuk tesszük a lecsöpögtetett aszalt szilvát, és feltekerjük őket. Fehér cérnával szorosan átkötjük, lisztben megforgatjuk, és nagyobb serpenyőben, forró... |
|
2006-12-30 00:39:52 |
|
|
|
|
|
|
... ledaráljuk legalább kétszer.
Beletesszük a tojásokat, fűszereket és alaposan kikeverjük egyenletes, puha masszára.
A sütőformát kikenjük a zsírral, az aljára rakjunk vékony szalonna szeleteket. A pástétomot rakjuk a formába (3/4 magásságig). Lefedjük és klasszikus recept szerint - pároljuk (kb. 1 óra), de én próbáltam sütni és nagyon finom lett.
Sütés előtt, jó les... |
|
2006-12-10 19:03:21 |
|
|
|
|
|
|
... ledaráljuk legalább kétszer.
Beletesszük a tojásokat, fűszereket és alaposan kikeverjük egyenletes, puha masszára.
A sütőformát kikenjük a zsírral, az aljára rakjunk vékony szalonna szeleteket. A pástétomot rakjuk a formába (3/4 magásságig). Lefedjük és klasszikus recept szerint - pároljuk (kb. 1 óra), de én próbáltam sütni és nagyon finom lett.
Sütés előtt, jó les... |
2006-12-10 14:36:50 |
|
|
|
|
|
|
... masszát kapjunk. Esetleg feljavíthatjuk 1-2 tojássárgájával is. A kikevert túrót hagyjuk pihenni egy fél órát, majd töltsük az almákba, végül tegyük vissza rájuk a levágott felső szeleteket. Egy tepsi alját vajazzuk meg, állítsuk bele az almákat, s tegyük közepesen meleg sütőbe. A töltésnél visszamaradt túrót - esetleg öszszekeverve a kivájt almabéllel - csomagol... |
2006-11-07 20:32:03 |
|
|
|
|
|
|
Joghurtos csirkemell
A joghurtot a citromlével, az édesítőszerrel vagy 1 kiskanál cukorral, a curry-vel, a sóval és őrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfiléből szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fűszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk. A hússzeleteket tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, ráöntjük a maradék joghur... |
2006-10-15 08:05:48 |
|
|
|
|
|
|
... érdemes felszeletelnünk. A friss rozmaringot akár ollóval is a burgonyaszirmok tetejére nyiszálhatjuk. 200 fokon h... |
2006-09-20 18:18:33 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük. Sóval, törött borssal, és kevés konyakkal ízesítjük. Most elővesszük a kibélelt formákat, és a következő sorrendben helyezzük el benne a pástétomokat: a forma aljára szalon-naszeleteket teszünk, ezt befedjük pástétommal, majd a csíkokra vágott nyúlfiléből, majd megint a húspü-réből rakunk. Tetejére, csíkokra vágott sonkát, libamájat, és szalonnát helyezünk, erre ismét ... |
2006-09-19 10:34:52 |
|
|
|
|