|
|
|
...... Addig nézelődtem "Ezerjó" blogjában, míg majdnem oda égett a tarhonya, amit a tojás pörkölthöz csinálok! ....
...... Tarhonya kész, .... Levéve ....
Míg föl a tojás, addig benéztem Rózsa blogjába egy kicsit:)
Ezt a képet ott találtam, és nagyon ide passzol a felirata is és a kép is, az előző bejegyzésemhez, így gyorsan elhoztam;)... |
2007-10-16 10:53:30 |
|
|
|
|
|
|
... szalmaburgonyával és vörösborban párolt, áfonyával töltött körtével tálaljuk, tetejére finomravágott petrezselyemzöldet rakunk.
Köretnek párolt rizst, burgonya krokettet vagy házi tarhonyát is adhatunk.
HOZZÁVALÓK:
3,5 kg őzgerinc,
300 g füstölt szalonna,
300 g étolaj,
100 g vaj,
400 g csirkemáj,
400 g csiperkegomba, ... |
|
2007-09-21 18:18:39 |
|
|
|
|
|
|
... A B-sek azok sok zöldségek, gyümölcsöt esznek, mert ez a jó a szervezetüknek, miközben itt Délen a legjellemzőbb A-soknak a hagyományos magyar kaják a legmegfelelőbbek.(Paprikáskrumpli, tarhonya stb)
Hát nem tudom! Láttam én már 0-s vércsoportú péket, aki imádta azt amit sütött, és olyan A-s vércsoportút is aki épp a hagyományos kajákat nem szerette... Szóval szerintem ez nem... |
2007-08-09 23:15:00 |
|
|
|
|
|
|
... Egy egyszerű hétköznapi ebéd
Hozzávalók:
1 csomag tarhonya, 70-80 dkg darálthús,1 fej vöröshagyma,4 szem krumpli,bors,só
Elkészítés:
A darálthúst lepirítom, a hagymát rádobom és ha a hagyma megfonnyadt hozzáadom a vékony kockákra vágott krumplit és a sót, amíg ez párolódik addig a tarhonyát kevés olajon megpirítom és hozzáadom a húshoz. Felöntöm ví... |
|
2007-08-08 11:24:51 |
|
|
|
|
|
|
... mondja: a jó lecsó titka, a húsos szalonna...
Az alaprecept szerint néhány paprika, paradicsom, zsiradék és hagyma kell hozzá, ám mindezt kiegészíthetjük mindenféle földi jóval: tarhonyával, rizzsel, kolbásszal, virslivel, szalonnával, tojással, karfiollal, zöldbabbal, burgonyával, cukkínivel, babbal, gombával. És akkor még az egyéni fűszerezésről nem is beszéltünk. Mer... |
|
2007-08-01 17:41:19 |
|
|
|
|
|
|
... (vagy annyival, ami bőven ellepi). A... |
2007-06-29 09:07:20 |
|
|
|
|
|
|
Egy egyszerű hétköznapi ebéd
Hozzávalók:
1 csomag tarhonya, 70-80 dkg darálthús,1 fej vöröshagyma,4 szem krumpli,bors,só
Elkészítés:
A darálthúst lepirítom, a hagymát rádobom és ha a hagyma megfonnyadt hozzáadom a vékony kockákra vágott krumplit és a sót, amíg ez párolódik addig a tarhonyát kevés olajon megpirítom és hozzáadom a húshoz. Felöntöm víz... |
2007-06-28 10:55:31 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük. Kész is van, de aki több ,,szafttal" szereti, az behabarhatja. Ehhez 1 kanálka lisztet simára keverünk 2 deci vízzel, a virslipörköltbe öntjük, és pár percig együtt főzzük. Tipp: a tarhonyás virsli a virslipörköltről csak egy ugrás. Ehhez a mennyiséghez kb. 3 deci tarhonyát adunk hozzá, és 6 deci forró vízzel fölöntjük. Amint újra forr, kis lángra állítjuk, 10 percig párol... |
2007-05-30 20:07:03 |
|
|
|
|
|
|
... (azaz az ujjas kabátot), a nyerget, a kengyelt, a kocsit, evéshez a kanalat, a villát, a külön tányérokat, a kovásszal kelesztett, dagasztott kenyeret (nem a pászkát), a konzervek őseit: a tarhonyát, a szárított húsport, a különböző befőtteket, borokat, finom szeszeket, stb. Az emberi testápolás területén a hordozható bőr fürdőkádat a köznépnek, az ezüstből készültet a férjhez men... |
2007-05-08 13:25:42 |
|
|
|
|
|
|
... csipetkéik leveseik gyakori összetevői. Fokhagymás vagy kakukkfüves birkahússal töltött húsos táskáik is jellegzetes készítményeik közé tartoznak. Szárított apró gömbölykés tésztájuk a targana (tarhonya), érdekes szárított termékük a csuró (vagy csura), amely tehén- vagy birkatúróból készül. A túrót megfőzik, egy kilyukasztott zsákban levegőre teszik, kicsepegtetik és megszárítják... |
2007-04-18 04:32:16 |
|
|
|
|