|
|
|
Tarhonyasziget cukkinis lecsóban
* 2 ek házi zsír
* 3 db olasz cukkini (kb. 20-25 cm hosszúak, zsenge), felkockázva nagyobbakra
* 3 közepes vöröshagyma, felkockázva
* 3 gerezd fokhagyma, zúzva
* só
* 4 tk pirospaprika
* 2... |
2010-09-01 10:29:58 |
|
|
|
|
|
|
A szokásos módon pörköltet és külön párolt tarhonyát készítünk. Ezután a pörköltet, a tarhonyát és kb. 10 dkg konzerv zöldborsót egy tűzálló edényben összekeverünk. Reszelt sajttal meghintjük és kb. 20 percig meleg sütőben sütjük.... |
|
2010-08-31 19:48:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 50 dkg tarhonya (úttörő gombóc)
* kb. 1 kg burgonya
* kolbász vagy virsli
* 20 dkg szalonna
* 2 fej vöröshagyma
* kevés köménymag
* feketebors
* pirospaprika
* majoránna
* ételízesítő
Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát megpirítunk. Amikor ... |
2010-08-31 15:40:06 |
|
|
|
|
|
|
... kolbászt, majd teljesen puhára pároljuk.
T... |
|
2010-08-31 06:10:01 |
|
|
|
|
|
|
... alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet együtt puhára pároljuk. Sós burgonyát,... |
|
2010-08-31 06:09:35 |
|
|
|
|
|
|
... alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdne... |
2010-08-31 06:08:48 |
|
|
|
|
|
|
... villával felkevert rizseshúst előbb formába nyomjuk, majd melegített tál közepére kiborítjuk. Zöldpaprikával és paradicsommal díszíthetjük.
A rizseshúshoz hasonlóan, de félig megpárolt tarhonyával készítjük a tarhonyás sertéshúst. A félig megpuhult pörköltet és a félig megpárolt tarhonyát összekeverjük, és együtt fejezzük be a párolást.
A sertéspörkölttel azonos módon ... |
2010-08-30 18:22:16 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg tarhonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 40 dkg burgonya, 15 dkg zöldpaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 8 dl húsleves, só, zsír
A felforrósított zsírban halványsárgára pirítjuk a tarhonyát, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott és összevágott fokhagymát. Megszórjuk édes-nemes rózs... |
2010-08-28 17:24:39 |
|
|
|
|
|
|
... égjen!)
Mielőtt a hús megpuhult, hozzátesszük a cikkekre vágott zöldpaprikát, paradicsomot, kevés vízzel felengedjük, ha kell, utánasózzuk és fedő alatt készre p... |
2010-08-28 17:21:39 |
|
|
|
|
|
|
... alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet együtt puhára pároljuk. Sós burgonyát, tarhonyát vagy rizst adunk hozzá köretként.
Jó tudni! Nagyon laktató étel, ezért a legtöbb helyen desszert nélkül (esetleg könnyű leves után) fogyasztják.
Elkészítési idő: 2 óra
Energ... |
2010-08-28 17:05:12 |
|
|
|
|