|
|
|
... befedett zöldségekkel együtt a hűtőszekrényben jól lehűtjük. Tálalás előtt a levesestányérokba egy-egy jégkockát teszünk, a zöldségeket elosztjuk, és rámerjük a levest.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
E4: 768,4 kcal = 3227,2 kJ, F: 46,3 g, Zs: 35,13 g, CHO: 92,11 g.
E1: 192,1 kcal = 806,8 kJ, F: 11,6 g, Zs: 8,78 g, CHO: 23 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrá... |
2010-09-15 20:34:57 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő, zeller-zöld.
Elkészítése: A karalábékat meghámozzuk, apró kockákra szeljük, kevés sóval, ételízesítővel és a zeller-zölddel puhára főzzük, majd behabarjuk.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
12 %-os zsírtartalmú tejföllel számolva:
E4: 589 kcal = 2473,8 kJ, F: 21,1 g, ZS: 31,2 g, CHO: 51,4 g.
E1: 147,25 kcal = 618,4 kJ, F: 5,27 g, ZS: 7,8 g, CHO: 12... |
|
2010-09-15 20:34:26 |
|
|
|
|
|
|
... majd a hámozott kiskockákra vágott uborkát, a felszeletelt retket is hozzáadjuk. Alaposan lehűtve négy csészébe töltjük, mindegyikre 1-1 szép diódarabot fektetünk.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
E4. 773,4 kcal = 3248,2 kJ, F: 41,06 g, Zs: 35,6 g, CHO: 67,27 g.
E1. 193,3 kcal = 811,8 kJ, F: 10,2 g, Zs: 8,9 g, CHO: 16,8 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában:... |
2010-09-15 20:33:25 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd 2 liter vízzel felöntjük, és 4 db burgonyát főzünk bele. Ha megfőtt, adjunk hozzá 4 kávéskanál búzadarát, forraljuk össze.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
E4: 604 kcal = 2536,8 kJ, F: 16,7 g, Zs: 1,8 g, CHO: 127,08 g.
E1: 151 kcal = 634,2 kJ, F: 4,2 g, Zs: 0,45 g, CHO: 31,8 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyókúrában: a búz... |
|
2010-09-15 20:32:24 |
|
|
|
|
|
|
... borssal ízesítjük, jól kiforraljuk, majd turmixoljuk. Tálaláskor a tányér aljára teszünk egy szelet pirítóst, reszelt sajttal megszórjuk, és erre merjük a forró levest.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
20 g olajjal, 80 g Tenkes sajttal, 20 g liszttel, 20 g Bakonyi barna kenyérrel számolva:
E4: 1089 kcal = 4573,8 kJ, F: 51,44 g, Zs: 40,95 g, CHO: 137,5 g.
E1: 272,25... |
|
2010-09-15 20:30:47 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk, majd tűzről levéve kihűtjük. A tejszínnel, joghurttal és citromlével együtt tumixoljuk, finom szűrőn átszűrjük, szükség szerint sózzuk. Jéghidegen tálaljuk.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
E4: 967,5 kcal = 4063,5 kJ, F: 24,7 g, Zs: 73,6 g, CHO: 57,85 g.
E1: 241,8 kcal = 1015,5 kJ, F: 6,1 g, Zs: 18,4 g, CHO: 14,4 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyó... |
2010-09-15 20:30:09 |
|
|
|
|
|
|
... joghurtba beleforgatjuk az uborkákat, a hagymát és meghintjük finomra vágott kaporral. Alaposan lehűtjük, majd hűtött kis tálkákban vagy leveses csészében tálaljuk.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALMA:
1,5 %-os zsírtartalmú tejjel és 5g cukorral számolva:
E4: 693 kcal = 2910 kJ, F: 37 g, Zs: 28,55 g, CHO: 67,245 g.
E1: 173,3 kcal = 727,8 kJ, F: 9,3 g, Zs: 7,13 g, CH0: ... |
2010-09-15 20:29:38 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikát, és feleresztjük 4 dl vízzel. Hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, gombát, fűszereket és a zúzott fokhagymát. Kb. fél óráig főzzük lassú özön.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
E4: 1114,5 kcal = 4680,9 kJ, F: 94,65 g, Zs: 64,05 g, CHO: 33,97 g.
E1: 278,6 kcal = 1170,1 kJ, F: 23,6 g, Zs: 16 g, CHO: 8,5 g.
DIETETIKUS MEGJEGYZÉSE:
Fogyók... |
2010-09-15 20:29:08 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk. Ha a leves nem lenne elég sűrű, akkor a rántásba tegyünk 2 dkg lisztet. Egy kevés ecettel ízesítjük, megsózzuk. A tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
12 %-os zsírtartalmú tejföllel számolva:
E4: 1327,6 kcal = 5575,9 kJ, F: 51,3 g, Zs: 38,41 g, CHO: 190,95 g.
E1: 331,9 kcal = 1393,9 kJ, F: 12,8 g, Zs: 9,6 g, CHO: 44,7... |
2010-09-15 20:28:40 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő, méz, szerecsendió.
Elkészítése: A brokkolit a fűszerekkel és a burgonyával puhára főzzük. Összeturmixoljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejfölt.
ENERGIA ÉS TÁPANYAGTARTALOM:
12 %-os tejföllel, méz nélkül számolva:
E4: 615 kcal = 2583 kJ, F: 23,4 g, ZS: 31 g, CHO: 56,3 g.
E1: 153,7 kcal = 645,5 kJ, F: 5,8 g, ZS: 7,7 g, CHO: 14 g.... |
2010-09-15 20:27:40 |
|
|
|
|