|
|
|
...80 dkg vesepecsenye vagy felsál,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 kiskanál zöldpetrezselyem,
15 dkg sertéshús,
20 dkg darált gomba,
só, bors, szerecsendió,
2 tojás,
2 kanál tejföl,
2 kanál zsemlemorzsa, olaj.
Jászsági gombás pecsenye készítése :
Az apróra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirít... |
2010-02-13 16:48:42 |
|
|
|
|
|
|
AZ EZERÍZŰ KÍNA RECEPTJEI
ROSTONSÜLT VESEPECSENYE
1 kg vesepecsenye, egyben
4 gerezd fokhagyma, zúzott
3 szelet gyömbérgyökér, csíkokra vágva
páclé
3 evőkanál szójaszósz
1,5 teáskanál vörös babsajt
1,5 evőkanál fehér bor
1,5 teáskanál cukor
1 evőkanál olaj
mártás
1 evőkanál mustár
2... |
|
2010-02-10 02:22:31 |
|
|
|
|
|
|
... elfogadott felhasználására is. Nem törekszünk a teljeskörűségre, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen nagy. Csupán a célirányos használatra kívánunk rámutatni. Így például a marha bélszín (vesepecsenye) levesnek nem jó alapanyag, de más területen kiváló tulajdonságai vannak
A marhahús
Marhahúsok konyhatechnikai felhasználása
Az egyes húsrészek úgy cs... |
2010-02-03 09:35:48 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 szelet sertésborda, négy szelet marha vesepecsenye, négy fej vöröshagyma, 40 dkg füstölt szalonna, 50 dkg burgonya, só, törött bors, mustár.
A hússzeleteket egyenként bedörzsöljük sóval, borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Egy jókora tűzálló tálat vagy tepsit kibélelünk alufóliával, és az aljára vékonyra szelt szalonnát terítünk. Erre fektetjük - félig ... |
|
2010-02-02 19:52:27 |
|
|
|
|
|
|
KARL MAY
WINNETOU
Fordította és az ifjúság számára átdolgozta:
SZINNAI TIVADAR
II. A BÖLCS SÁPADTARCÚ
A pompás észak-amerikai ősz a vége felé járt. Már három hónapja tevékenykedtünk ezen a vidéken, de feladatunkat még félig-meddig sem oldottuk meg, mí... |
|
2010-02-02 14:25:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 1 kg sovány, leinazott marha vesepecsenye
* só, bors
* vaj a sütéshez
* 6 szelet libamájpástétom (á kb. 2 dkg)
* 6 szelet szarvasgomba
* A körítéshez:
* 24 kicsi zöld spá... |
2010-01-11 15:36:32 |
|
|
|
|
|
|
A Drótpostagalamb recepttára 164. könyv
Római tálas receptek
A Drótpostagalamb recepttára
164. könyv
Római tálas receptek
Tartalomjegyzék
Receptek 4
Bajor káposztás csülök 4
Brassói rakott káposzta 4
Bújtatott csirke ... |
2009-12-20 00:36:16 |
|
|
|
|
|
|
... a mártást, míg sűrű nem lesz. Összekeverjük a tésztával, majd kivajazott tűzálló edénybe rakjuk, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és előmelegített sütőben megsütjük.
Vesepecsenye
A marhának magas, jól hasznosuló (szemben a zöldségekkel) vas tartalma van, ezért vashiányban szenvedőknek hetente javasolt vörös húsokat fogyasztani. Érzékeny gyomúak kevesebb fű... |
2009-12-06 19:57:43 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsompüré vagy ketchup, 4 evőkanál kínai rizsecet vagy almaecet, 1 doboznyi konzerv ananász. Párolt rizzsel tálaljuk.
Osztrigaszószos marha:
20 dkg csíkokra vágott marha vesepecsenye, 1 szál sárgarépa, 25 dkg felszeletelt shiitake gomba (szárított is lehet), 1 maréknyi spenótlevél, összetört sósmogyoró, 3 evőkanál osztrigaszósz, gyömbér, fokhagyma. Üvegtésztáv... |
2009-11-02 15:30:03 |
|
|
|
|
|
|
Bajor Imre főétele
Barnamártásos marhafelsál roppanós krumplival
Hozzávalók:
1 kg vesepecsenye
füstölt szalonna
1 fej hagyma
olívaolaj
húslé vagy marha húsleves kocka
2 db savanyú uborka
paradicsom
sárgarépa
mustár
1 dl vörösbor
Elkészítési mód:
A megtisztított vesepecsenyét sózzuk, borsozzuk, m... |
2009-11-01 07:00:32 |
|
|
|
|