Belépés
jászsági gombás pecsenye
...80 dkg vesepecsenye vagy felsál,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 kiskanál zöldpetrezselyem,
15 dkg sertéshús,
20 dkg darált gomba,
só, bors, szerecsendió,
2 tojás,
2 kanál tejföl,
2 kanál zsemlemorzsa, olaj.

Jászsági gombás pecsenye készítése :

Az apróra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirít...
2010-02-13 16:48:42
Rostonsült vesepecsenye
AZ EZERÍZŰ KÍNA RECEPTJEI

ROSTONSÜLT VESEPECSENYE

1 kg vesepecsenye, egyben
4 gerezd fokhagyma, zúzott
3 szelet gyömbérgyökér, csíkokra vágva

páclé

3 evőkanál szójaszósz
1,5 teáskanál vörös babsajt
1,5 evőkanál fehér bor
1,5 teáskanál cukor
1 evőkanál olaj

mártás

1 evőkanál mustár
2...
2010-02-10 02:22:31
A hús szerepe a táplálkozásban
... elfogadott felhasználására is. Nem törekszünk a teljeskörűségre, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen nagy. Csupán a célirányos használatra kívánunk rámutatni. Így például a marha bélszín (vesepecsenye) levesnek nem jó alapanyag, de más területen kiváló tulajdonságai vannak

A marhahús

Marhahúsok konyhatechnikai felhasználása
Az egyes húsrészek úgy cs...
2010-02-03 09:35:48
Alufóliás flekken
Hozzávalók:
8 szelet sertésborda, négy szelet marha vesepecsenye, négy fej vöröshagyma, 40 dkg füstölt szalonna, 50 dkg burgonya, só, törött bors, mustár.
A hússzeleteket egyenként bedörzsöljük sóval, borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Egy jókora tűzálló tálat vagy tepsit kibélelünk alufóliával, és az aljára vékonyra szelt szalonnát terítünk. Erre fektetjük - félig ...
2010-02-02 19:52:27
Winnetou I./2. rész

KARL MAY

WINNETOU

Fordította és az ifjúság számára átdolgozta:

SZINNAI TIVADAR

II. A BÖLCS SÁPADTARCÚ

A pompás észak-amerikai ősz a vége felé járt. Már három hónapja tevékenykedtünk ezen a vidéken, de feladatunkat még félig-meddig sem oldottuk meg, mí...
2010-02-02 14:25:09
Imperiál Marhasült


Hozzávalók:

* 1 kg sovány, leinazott marha vesepecsenye
* só, bors
* vaj a sütéshez
* 6 szelet libamájpástétom (á kb. 2 dkg)
* 6 szelet szarvasgomba

* A körítéshez:

* 24 kicsi zöld spá...
2010-01-11 15:36:32
Római tálas receptek
A Drótpostagalamb recepttára 164. könyv

Római tálas receptek

A Drótpostagalamb recepttára

164. könyv

Római tálas receptek


Tartalomjegyzék

Receptek 4

Bajor káposztás csülök 4

Brassói rakott káposzta 4

Bújtatott csirke ...
2009-12-20 00:36:16
olajozottabbi ízületek
... a mártást, míg sűrű nem lesz. Összekeverjük a tésztával, majd kivajazott tűzálló edénybe rakjuk, megszórjuk a reszelt parmezánnal, és előmelegített sütőben megsütjük.

Vesepecsenye

A marhának magas, jól hasznosuló (szemben a zöldségekkel) vas tartalma van, ezért vashiányban szenvedőknek hetente javasolt vörös húsokat fogyasztani. Érzékeny gyomúak kevesebb fű...
2009-12-06 19:57:43
Wokban sült húsok
... paradicsompüré vagy ketchup, 4 evőkanál kínai rizsecet vagy almaecet, 1 doboznyi konzerv ananász. Párolt rizzsel tálaljuk.

Osztrigaszószos marha:
20 dkg csíkokra vágott marha vesepecsenye, 1 szál sárgarépa, 25 dkg felszeletelt shiitake gomba (szárított is lehet), 1 maréknyi spenótlevél, összetört sósmogyoró, 3 evőkanál osztrigaszósz, gyömbér, fokhagyma. Üvegtésztáv...
2009-11-02 15:30:03
Vacsora csata
Bajor Imre főétele

Barnamártásos marhafelsál roppanós krumplival

Hozzávalók:
1 kg vesepecsenye
füstölt szalonna
1 fej hagyma
olívaolaj
húslé vagy marha húsleves kocka
2 db savanyú uborka
paradicsom
sárgarépa
mustár
1 dl vörösbor

Elkészítési mód:
A megtisztított vesepecsenyét sózzuk, borsozzuk, m...
2009-11-01 07:00:32
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: Winnetou, Imperiál Marhasült, EZERÍZŰ KÍNA RECEPTJEI, ROSTONSÜLT VESEPECSENYE, KARL MAY, SZINNAI TIVADAR, BÖLCS SÁPADTARCÚ, Bajor Imre, apróra vágott, lehetőségek tárháza, célirányos használatra, marha bélszín, egyes húsrészek, hússzeleteket egyenként, jókora tűzálló, aljára vékonyra, ifjúság számára, pompás észak-amerikai, vége felé, reszelt parmezánnal, marhának magas, megtisztított vesepecsenyét, zöldpetrezselyem, drótpostagalamb, osztrigaszószos, konyhatechnikai, tevékenykedtünk, felhasználására, teljeskörűségre, tartalomjegyzék, libamájpástétom, táplálkozásban, paradicsompüré, gyömbérgyökér, osztrigaszósz, barnamártásos, olajozottabbi, felhasználása, összekeverjük, hússzeleteket, előmelegített, tulajdonságai, vesepecsenyét, megtisztított, vesepecsenye, szerecsendió, zsemlemorzsa, szenvedőknek, zöldségekkel, bedörzsöljük, felszeletelt, feladatunkat, szarvasgomba, parmezánnal, spenótlevél, fogyasztani, marhafelsál, alufóliával, üvegtésztáv, lehetőségek, vöröshagyma, vashiányban, elkészítési, sertésborda, használatra,
© 2013 TVN.HU Kft.