|
|
|
... Hozzávalók:
200 g gomba
200 g alma
200 g sárgarépa
100 g póréhagyma
100 g vöröshagyma
100 g zöldpaprika
100 g piros húsú paprika
30 g zabpehelyliszt
20 g olaj
1 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a gombát, az almát a zöld és a piros paprikát kis koc... |
2009-07-19 21:11:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma, 3 ek. olaj, 2 kk. pirospaprika, 1 kg gyalult tök, fél ek. só, egy csokor kapor, 1 dl tejföl, 1 ek. finomliszt vagy zabpehelyliszt, 2 dl tej, fél ek. ecet.
A hagymát finomra aprítjuk, és az olajon közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Meghintjük a paprikával, elkeverjük, és mielőtt a paprika megégne, 2 deci vizet ráöntünk. Lefedjük... |
|
2009-07-16 00:54:28 |
|
|
|
|
|
|
Összetevők
50 dkg brokkoli
50 dkg karfiol
3 db tojás
3 evőkanál zabpehelyliszt vagy grahamliszt
5 dkgdarált mandula
2 evőkanál olaj
só
bors
Elkészítés
A tojást habosra verem. Egy külön tálkában összekeverem a zablisztet a sóval, borssal és... |
2009-06-20 19:41:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
200 g gomba
200 g alma
200 g sárgarépa
100 g póréhagyma
100 g vöröshagyma
100 g zöldpaprika
100 g piros húsú paprika
30 g zabpehelyliszt
20 g olaj
1 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
kakukkfű
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a gombát, az almát a zöld és a piros paprik... |
|
2009-05-21 13:22:34 |
|
|
|
|
|
|
... kockára vágott sajtot, főtt keménytojást, színes paprikát, csemege uborkát, olivabogyót, párolt gombát, maradék sűlthúst esetleg főtt zöldségeket, vagy ami éppen van otthon.
Zabpehelylisztet én magyam készítek úgy, hogy a zabpelyhet aprítóban ledarálom.
... |
|
2009-02-27 23:42:29 |
|
|
|
|
|
|
... felszívódását, így fogyókúrában is sikerrel alkalmazható. Felfőzhető kásának vízzel, tejjel, keverhető kefírbe, joghurtba, valamint beleszórható egyéb ételeinkbe.
K: Mire jó a zabpehelyliszt?
V: A zabpehely őrlésével előállított készítmény alkalmas mártások, főzelékek sűrítésére, töltelékáruk dúsításához.
K: Miért praktikusak az ízesített zabpelyhe... |
2009-01-06 13:34:18 |
|
|
|
|
|
|
Rántott ponty
...
Hozzávalók:
8 patkó alakú, egyenként kb. 20 dkg-os pontyszelet
5 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál zabkorpa
10 dkg zabpehelyliszt
2 tojás
só
őrölt fekete bors
A sütéshez: bőven olaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A halat megmossuk, ha lehet, a bőrét éles késsel lefejtjük,... |
2008-12-16 14:00:38 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
* 1 csésze zabpehelyliszt
* 1 csésze durum simaliszt vagy finomliszt
* 1 teáskanál zöldfűszer só
* 0,5 teáskanál kurkuma
* 1 teáskanál fokhagyma granulátum
* 1 közepes cukkini
* 0,5 dl olívaolaj
Elkészítés
Keverjük össze egy nagyobb tálban a liszteket, fűszereket, az olajat a cukkini kiv... |
2008-06-20 20:41:25 |
|
|
|
|
|
|
... összegyúrás után a leveles vajastésztához hasonlóan - de pihentetés nélkül - háromszor egymás után összehajtogatjuk, és csak utána szaggatjuk ki. Még lazább és finomabb lesz, ha 5 dg zabpehelyliszt, és 30 dg finomliszt keverékéből készítjük. Vigyázzunk, ne főzzük túl a krumplit, mivel sok vizet vesz fel, és kilágyítja a tésztát. Amennyiben a kinyújtásnál nagyon szakad a tésztája, ... |
2008-03-15 00:27:36 |
|
|
|
|