|
|
|
... * zöldborsópüré- leves, zöldségleves
Levesbetétek:
* cérnametélt
* búzadara
* rizs
* húsgombóc
* májgombóc
* zsemlegombóc
Főzelékek:
* burgonyafőzelék
* finomfőzelék-püré
* parajfőzelék, salátafőzelék
* sárgarépa-főzelék
* tökfőzelék
* zöl... |
2011-02-20 21:25:36 |
|
|
|
|
|
|
... húsra, és az edényt légmentesen lezárjuk, sütő... |
|
2010-12-30 11:33:36 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát, és a húsra ráöntöm. Jól összeforralom, közben folyamatosan kevergetem, ne... |
2010-12-10 06:00:48 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben süssük 20 percig.
#3002
2012. január 22. 13:48
Válaszolj!
Máthé Györgyné Rozália [Huga...
Zsemlegombóc
Kell hozzá: 4-5 db zsemle, tojás, liszt, só, őrölt bors, petrezselyem zöldje.
Az apró kockára vágott zsemlét sütőben (kevergetve néha) pirítsd meg kicsit. Két t... |
|
2010-12-03 21:03:05 |
|
|
|
|
|
|
... visszateszem a sűrű mártásba. Ezután keverem hozzá a mandulát és a res... |
|
2010-12-03 05:47:33 |
|
|
|
|
|
|
... visszateszem a sűrű mártásba. Ezután keverem hozzá a mandulát és ... |
2010-12-01 05:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... az összes fűszert és ráöntöm a sört meg... |
2010-11-27 17:51:08 |
|
|
|
|
|
|
... csontjáról, és kockákra vágjuk. A zöldséget szintén kockára vágjuk. A visszamaradt levest sóval, borssal ízesítjük, leszűrjük, és ismét felforraljuk. Ekkor a petrezselymet belekeverjük a zsemlegombóc tésztába, szerecsendióval ízesítjük, és egy kevés zsemlemorzsával megkötjük. Apró gombóckákat formálunk a masszából, s a forrásban lévő húslevesbe téve kb. 10-15 percig főzzük. Ekkor ... |
2010-11-16 20:49:58 |
|
|
|
|
|
|
... várni az első borsótermést, abból lesz az igazán finom a ... |
2010-11-12 15:05:36 |
|
|
|
|
|
|
Tyúkhúsleves zsemlegombóccal
............................
Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.)
2 evőkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék
(zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2
tojás, őrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa.
El&... |
2010-11-04 04:34:06 |
|
|
|
|