Belépés
bundázott csirke
... Masala (őrölve) - 1és 1 / 2 tk

citromlé 1/2 ek.

koriander levelek-1/2 csésze (apróra vágott)

só-ízlés szerint

tojás -1

zsemlemorsa -100 GM

•Oil ( sütéshez) - ~ 300 ml

az összes fűszert egy tálban összekeverem , majd a csirke darabokat belerakom , megforgatom és állni hagyom fél órát ...
2014-09-16 13:45:19
Sütőben rántott karfiol
...70 dkg karfiol
1 dl tejföl
1 tojás
1 evőkanál liszt
5 dkg ementáli sajt
6 evőkanál zsemlemorzs
olivaolaj
só, bors


A karfiolt rózsáira szedjük és előfőzzük.Felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet tejfölt és a lereszelt sajtot.Sózzuk, borsozzuk.
Belemártjuk a karfiolokat, utána zsemlemorzsába alaposan megforgatjuk.Olajozott ...
2013-10-12 16:11:01
Zötdségfasírozott
Hozzávalók: 20-20 dkg gomba,karalábé és zöldborsó, 40 dkg le­veszöldség, 3 tojás, 3 zsemle, 3 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyem,zsemlemorzsa, marqarin, majoránna, szerecsendió, őrölt bors, só. .

A kifejtett zöldborsót és a fel­kockázott leveszöldséget kevés sós vízben félpuhára pároljuk. A kockákra vágott hagymát két evőkanál margarinban megpirítjuk, hozzá...
2011-01-24 21:00:55
Sültpaprika
Sültpaprika
Kb. 20 db tölteni való paprika, 20 dkg zsemlemor­zsa, kevés gomba, 1 ek. zabpehely, 1 ek. szója gra­nulátum, 3 db tojás, só, Vegeta, kevés majoránna és olaj, sok vágott petrezselyemzöld, 2 fej közepes nagyságú vöröshagyma, és annyi víz, hogy össze lehessen dolgozni.
A zabpelyhet annyi vízbe áztatjuk, hogy ellepje. A hagymát, szóját és a gombát olajban meg...
2010-09-27 20:34:33
Élesztőpástétom 1.
Élesztőpástétom 1.
1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 5 dkg élesztő, 2 tojás, 1 dl olaj, 2 ek. búzadara, 2 ek. zsemlemorzsa, fűszerek: pirospaprika, Delikát, só, majoránna, zöldség zöldje, bazsalikom, tárkony, borsikafű.
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés vízben megpároljuk. Az élesztőt vízben elkeverjük, a 2 to­jást pedig fölverjük. A felvert tojást és a felold...
2010-09-27 17:54:48
summás szelet !
... Summás szelet (Tállya)
Hozzávalók:
60 dkg marha apróhús,
1 dl tej
, liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
só,
őrölt bors és olajvagy zsír a sütéshez.
A húst ledaráljuk, sóval, borssal fűszerezzük, tejjel jól összedolgozzuk. A masszából tojás nagyságú gombócokat formálunk, azokat ellapítjuk, majd lisztben, tojásban és zsemlemor-zsá...
2009-08-30 13:29:25
1 
Címkék: összes fűszert, tálban összekeverem, csirke darabokat, karfiolt rózsáira, lisztet tejfölt, lereszelt sajtot, kifejtett zöldborsót, fel­kockázott leveszöldséget, kockákra vágott, zabpelyhet annyi, gombát olajban, vöröshagymát apróra, élesztőt vízben, felvert tojást, húst ledaráljuk, masszából tojás, petrezselyemzöld, élesztőpástétom, zsemlemorzsába, leveszöldséget, összedolgozzuk, szerecsendió, zsemlemorzsa, pirospaprika, petrezselyem, megforgatjuk, vöröshagymát, összekeverem, sültpaprika, zsemlemorsa, belemártjuk, vöröshagyma, karfiolokat, fűszerezzük, megpároljuk, megpirítjuk, megforgatom, margarinban, zsemlemorzs, ledaráljuk, veszöldség, zabpelyhet, zöldborsót, hozzáadjuk, bazsalikom, hozzávalók, gombócokat, ellapítjuk, elkeverjük, kifejtett, majoránna, masszából, olajozott, lereszelt, felverjük, előfőzzük, zöldborsó, olivaolaj, darabokat, zabpehely, zsemlemor, bundázott, fokhagyma, koriander, borsozzuk, félpuhára, kockázott, belerakom, fölverjük, formálunk, borsikafű,
© 2013 TVN.HU Kft.