|
|
|
... Masala (őrölve) - 1és 1 / 2 tk
citromlé 1/2 ek.
koriander levelek-1/2 csésze (apróra vágott)
só-ízlés szerint
tojás -1
zsemlemorsa -100 GM
•Oil ( sütéshez) - ~ 300 ml
az összes fűszert egy tálban összekeverem , majd a csirke darabokat belerakom , megforgatom és állni hagyom fél órát ... |
2014-09-16 13:45:19 |
|
|
|
|
|
|
...70 dkg karfiol
1 dl tejföl
1 tojás
1 evőkanál liszt
5 dkg ementáli sajt
6 evőkanál zsemlemorzs
olivaolaj
só, bors
A karfiolt rózsáira szedjük és előfőzzük.Felverjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet tejfölt és a lereszelt sajtot.Sózzuk, borsozzuk.
Belemártjuk a karfiolokat, utána zsemlemorzsába alaposan megforgatjuk.Olajozott ... |
|
2013-10-12 16:11:01 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 20-20 dkg gomba,karalábé és zöldborsó, 40 dkg leveszöldség, 3 tojás, 3 zsemle, 3 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, petrezselyem,zsemlemorzsa, marqarin, majoránna, szerecsendió, őrölt bors, só. .
A kifejtett zöldborsót és a felkockázott leveszöldséget kevés sós vízben félpuhára pároljuk. A kockákra vágott hagymát két evőkanál margarinban megpirítjuk, hozzá... |
2011-01-24 21:00:55 |
|
|
|
|
|
|
Sültpaprika
Kb. 20 db tölteni való paprika, 20 dkg zsemlemorzsa, kevés gomba, 1 ek. zabpehely, 1 ek. szója granulátum, 3 db tojás, só, Vegeta, kevés majoránna és olaj, sok vágott petrezselyemzöld, 2 fej közepes nagyságú vöröshagyma, és annyi víz, hogy össze lehessen dolgozni.
A zabpelyhet annyi vízbe áztatjuk, hogy ellepje. A hagymát, szóját és a gombát olajban meg... |
|
2010-09-27 20:34:33 |
|
|
|
|
|
|
Élesztőpástétom 1.
1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 5 dkg élesztő, 2 tojás, 1 dl olaj, 2 ek. búzadara, 2 ek. zsemlemorzsa, fűszerek: pirospaprika, Delikát, só, majoránna, zöldség zöldje, bazsalikom, tárkony, borsikafű.
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés vízben megpároljuk. Az élesztőt vízben elkeverjük, a 2 tojást pedig fölverjük. A felvert tojást és a felold... |
|
2010-09-27 17:54:48 |
|
|
|
|
|
|
... Summás szelet (Tállya)
Hozzávalók:
60 dkg marha apróhús,
1 dl tej
, liszt,
tojás,
zsemlemorzsa,
só,
őrölt bors és olajvagy zsír a sütéshez.
A húst ledaráljuk, sóval, borssal fűszerezzük, tejjel jól összedolgozzuk. A masszából tojás nagyságú gombócokat formálunk, azokat ellapítjuk, majd lisztben, tojásban és zsemlemor-zsá... |
2009-08-30 13:29:25 |
|
|
|
|