Belépés
Rántott sajtgolyók
... hozzávalók 4 főre

* kb. 25 dkg reszelt sajt (bármilyen könnyen reszelhető, én legtöbbször trappistát használok, egy része pedig füstölt)
* 2 tojás
* 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)
...
2010-08-23 23:39:39
Ecetes hal
... hozzávalók 10 főre

* 2 kg felszeletelt ponty (vagy bármilyen másik keményhúsú folyami hal)
* liszt, tojás, zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
* olaj a sütéshez
* 4 nagy fej vöröshagyma

salátaléhez

* ecet
* só
* cukor
* víz
* szegfűbors
* babérlevél
...
2010-08-23 21:27:29
Magvas halszelet rántva
... 6 főre

* 1 kg előhűtött pangasius szelet
* szezámmag
* tökmag
* napraforgómag
* liszt
* tojás
* só
* zsemlemorzsa
elkészítés

1. A halszeleteket rántott húshoz hasonlóan panírozzuk, csak annyi különbséggel, hogy ...
2010-08-23 21:13:01
Ropogós halfasírt
... * fél csésze apróra vágott újhagyma (vagy póréhagyma)
* fél citrom reszelt héja
* só
* bors

hempergetéshez

* kukoricadara vagy zsemlemorzsa

sütéshez

* olaj
elkészítés

1. Egy tálcát béleljünk ki folpackkal.
...
2010-08-23 21:11:43
Szilvás gombóc - meglepetés
... tojás
* 1 tk só

A töltelék:

* 8-10 db felezett szilva
* 2-3 db nyári alma
* sárgabaracklekvár

* olaj
* zsemlemorzsa
elkészítés

1. A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, egy tálban áttörjük.
...
2010-08-23 20:58:50
Bajor sörleves
Hozzávalók:
1 l HB Lager, 3 evőkanál víz, 2 tojássárgája, 3 rész liszt, 2 rész zsemlemorzsa, 1/2 citrom, 3 darab barna kockacukor, 1 fahéjrúd, 1 szegfűszeg, egy csipetnyi só, egy csipetnyi bors
Megmossuk az egész citromokat, és egy csészében erőteljesen összetörjük a kockacukrot. Edénybe tesszük a sört, a cukrot, a fűszereket és felfőzzük. A lángot kisebbre vesszük, k...
2010-08-23 19:22:08
Bajor csirkecomb
Bajor csirkecomb
Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál zsemlemorzsa, flekkenfűszer, késhegynyi őrölt bors.
Elkészítés: A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk, és tűzálló tál aljára f...
2010-08-23 19:09:59
Sajtkoronás sült báránygerinc
... olaj
* 20 dkg márványsajt
* 1 teáskanál szárított rozmaring
* 1 teáskanál szárított zsálya
* 1 teáskanál szárított kakukkfű
* 2 evőkanál zsemlemorzsa
* 3 evőkanál olvasztott vaj
* 1 dl vörösbor

Elkészítés:

A báránygerincet megtisztítjuk, a zsíros részeket levágjuk róla. A húst sóval, borssal bedör...
2010-08-23 13:02:03
Sajtgolyó IV.
Hozzávalók:

* 35 dkg sajt
* 3 tojás
* 3 evőkanál liszt
* só
* olaj
* bors
* fokhagymapor
* zsemlemorzsa

Elkészítés:

A sajtot lereszelem, hozzákeverem a tojásokat és a fűszereket, majd apránként a lisztet. Nem kell megijedni, a végére elég sűrű, kemény állagú masszát kapunk, de ann...
2010-08-23 12:51:33
Sajtgolyó II.
... sütőmargarin),
* 7 dkg reszelt sajt,
* 1 egész tojás,
* 1 gerezd fokhagyma,
* 1 mokkáskanál törött fekete bors,
* 1 púpozott mokkáskanál só,
* zsemlemorzsa a bundázáshoz,
* olaj a sütéshez

Elkészítés:

A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással,...
2010-08-23 12:49:35
1 2 3 ...............376 377 ........557 558 559 564 565 ........751 752 753 
Címkék: Sajtgolyó IV, Sajtgolyó II, része pedig, halszeleteket rántott, tálcát béleljünk, krumplit héjában, tálban áttörjük, csipetnyi bors, egész citromokat, csészében erőteljesen, lángot kisebbre, húst füstölt, maradék szalonnát, báránygerincet megtisztítjuk, zsíros részeket, húst sóval, sajtot lereszelem, végére elég, megpuhított vajat, felvert tojással, flekkenfűszerrel, hempergetéshez, báránygerincet, flekkenfűszer, megtisztítjuk, halszeleteket, napraforgómag, személyenként, megtűzdeljük, zsemlemorzsa, kukoricadara, bedörzsöljük, petrezselyem, pirospaprika, tojássárgája, felszeletelt, báránygerinc, fokhagymapor, panírozáshoz, hozzákeverem, különbséggel, sütőmargarin, bundázáshoz, összetörjük, erőteljesen, salátaléhez, összegyúrom, megpucoljuk, burgonyával, megpuhított, kockacukrot, vöröshagyma, mokkáskanál, legtöbbször, márványsajt, sajtkoronás, szalonnával, póréhagyma, panírozzuk, olvasztott, elkészítés, lereszelem, szegfűbors, babérlevél, hozzávalók, folpackkal, szegfűszeg, citromokat, csirkecomb, fűszereket, kockacukor,
© 2013 TVN.HU Kft.