|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* kb. 25 dkg reszelt sajt (bármilyen könnyen reszelhető, én legtöbbször trappistát használok, egy része pedig füstölt)
* 2 tojás
* 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)
... |
2010-08-23 23:39:39 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 10 főre
* 2 kg felszeletelt ponty (vagy bármilyen másik keményhúsú folyami hal)
* liszt, tojás, zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
* olaj a sütéshez
* 4 nagy fej vöröshagyma
salátaléhez
* ecet
* só
* cukor
* víz
* szegfűbors
* babérlevél
... |
|
2010-08-23 21:27:29 |
|
|
|
|
|
|
... 6 főre
* 1 kg előhűtött pangasius szelet
* szezámmag
* tökmag
* napraforgómag
* liszt
* tojás
* só
* zsemlemorzsa
elkészítés
1. A halszeleteket rántott húshoz hasonlóan panírozzuk, csak annyi különbséggel, hogy ... |
2010-08-23 21:13:01 |
|
|
|
|
|
|
... * fél csésze apróra vágott újhagyma (vagy póréhagyma)
* fél citrom reszelt héja
* só
* bors
hempergetéshez
* kukoricadara vagy zsemlemorzsa
sütéshez
* olaj
elkészítés
1. Egy tálcát béleljünk ki folpackkal.
... |
|
2010-08-23 21:11:43 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
* 1 tk só
A töltelék:
* 8-10 db felezett szilva
* 2-3 db nyári alma
* sárgabaracklekvár
* olaj
* zsemlemorzsa
elkészítés
1. A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, egy tálban áttörjük.
... |
|
2010-08-23 20:58:50 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 l HB Lager, 3 evőkanál víz, 2 tojássárgája, 3 rész liszt, 2 rész zsemlemorzsa, 1/2 citrom, 3 darab barna kockacukor, 1 fahéjrúd, 1 szegfűszeg, egy csipetnyi só, egy csipetnyi bors
Megmossuk az egész citromokat, és egy csészében erőteljesen összetörjük a kockacukrot. Edénybe tesszük a sört, a cukrot, a fűszereket és felfőzzük. A lángot kisebbre vesszük, k... |
2010-08-23 19:22:08 |
|
|
|
|
|
|
Bajor csirkecomb
Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál zsemlemorzsa, flekkenfűszer, késhegynyi őrölt bors.
Elkészítés: A húst füstölt szalonnával sűrűn megtűzdeljük, flekkenfűszerrel bedörzsöljük. A maradék szalonnát két vékony szeletre vágjuk, és tűzálló tál aljára f... |
2010-08-23 19:09:59 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
* 20 dkg márványsajt
* 1 teáskanál szárított rozmaring
* 1 teáskanál szárított zsálya
* 1 teáskanál szárított kakukkfű
* 2 evőkanál zsemlemorzsa
* 3 evőkanál olvasztott vaj
* 1 dl vörösbor
Elkészítés:
A báránygerincet megtisztítjuk, a zsíros részeket levágjuk róla. A húst sóval, borssal bedör... |
2010-08-23 13:02:03 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 35 dkg sajt
* 3 tojás
* 3 evőkanál liszt
* só
* olaj
* bors
* fokhagymapor
* zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sajtot lereszelem, hozzákeverem a tojásokat és a fűszereket, majd apránként a lisztet. Nem kell megijedni, a végére elég sűrű, kemény állagú masszát kapunk, de ann... |
2010-08-23 12:51:33 |
|
|
|
|
|
|
... sütőmargarin),
* 7 dkg reszelt sajt,
* 1 egész tojás,
* 1 gerezd fokhagyma,
* 1 mokkáskanál törött fekete bors,
* 1 púpozott mokkáskanál só,
* zsemlemorzsa a bundázáshoz,
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással,... |
2010-08-23 12:49:35 |
|
|
|
|